Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit bijzondere rijksmonument, gelegen op een prachtige locatie aan het Bellamypark in Vlissingen, biedt een unieke combinatie van wonen en werken. Het herenhuis, met een markante trapgevel, de uitkragende erker op de hoek met op het dak ervan een wit stenen beeldfiguur en de fraaie lijststenen zijn een ware blikvanger in de straat. Als uw pnd het visitekaartje moet zijn van uw onderneming of uw woning, dan is dit een prachtig exemplaar.
De strategische ligging aan het levendige plein "Bellamypark" met al haar activiteiten en anderzijds aan de Kerkstraat wat onderdeel is van de wandelroute in de binnenstad naar het achtergelegen plein "Oude markt" met onder meer de Sint Jacobskerk zorgt voor een goede stroom van passanten.
Dit herenhuis omvat twee Voorgevels (1 aan het Bellamypark en 1 aan de Kerkstraat). Dat geeft het een voornaam en speelse indruk.
Met 2 huisnummers heeft u de mogelijkheden voor zowel wonen als commercieel gebruik. Een combinatie ervan is bij uitstek het geschikt.

Met inbegrip van de kelder, die zich onder het gehele winkelgedeelte uitstrekt, telt het pand maar liefst vijf verdiepingen. Een groot deel van het gebouw is in de vroege jaren '90 gerestaureerd of deels herbouwd, waardoor het een goed onderhouden monument is geworden. De gepleisterde zijgevel, gecombineerd met de rijk gedetailleerde voorgevel uit 1897, vormt een harmonieus en authentiek geheel.

De ligging aan het Bellamypark biedt een prachtig uitzicht op het plein, bekend om zijn talrijke terrassen en restaurants, en vormt het bruisende middelpunt van de vele evenementen en festivals die Vlissingen rijk is. Bovendien bevinden zich de winkels van het stadscentrum om de hoek, terwijl het strand en de boulevards op slechts enkele minuten loopafstand liggen.

De begane grond van het pand biedt twee entrees: De entree aan het Bellamypark brengt u naar het winkelgedeelte. Hier is een overzichtelijke en bijzonder lichte commerciële ruimte waar uw onderneming op een prachtige zichtlocatie kan floreren. Er is een aparte entree aan de Kerkstraat voor het woongedeelte op de bovenverdiepingen.

Deze indeling maakt het mogelijk om de begane grond en kelder afzonderlijk te gebruiken of te verhuren. De locatie op de hoek van het Bellamypark is ideaal voor een gespecialiseerde winkel, met voldoende etalageruimte en natuurlijk licht. De kelder voegt circa 40 m2 extra ruimte toe aan het pand.

Op de eerste verdieping bevindt zich een hal met toegang tot een verzorgd toilet en de woonkamer, die een levendig uitzicht biedt over het Bellamypark. De uitkragende erker, balkenplafonds, glas-in-loodramen en visgraatparketvloer dragen bij aan de sfeer van de ruimte. De aangrenzende open keuken is modern en goed uitgerust.

Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers te vinden en de badkamer met ligbad, separate douche en wastafel, terwijl de derde verdieping een vierde slaapkamer herbergt, gelegen in de kap van het authentieke gedeelte. De woning wordt centraal verwarmd en beschikt over een dakterras van circa 14 m2 met veel privacy, perfect om te genieten van de Vlissingse binnenstad.

Op ongeveer 200 meter afstand van het pand bevindt zich een garage van 19 m2, die apart kan worden aangekocht door de koper van de woning voor een vraagprijs van € 35.000,- kosten koper.

Het geldende bestemmingsplan Binnenstad-Eiland geeft de bestemming Gemend 2 aan. Hier zijn de volgende bestemmingen mogelijk:
De voor ‘Centrum - 2’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. horeca, categorieën 1a, 1b, 1c en 2;
b. ter plaatse van de aanduiding 'horeca, categorie 2 uitgesloten' : geen horeca, categorie 2;
c. dienstverlening;
d. cultuur en ontspanning;
e. maatschappelijke voorzieningen en instellingen;
f. kantoor;
g. evenementen;
h. wonen, daaronder begrepen een aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit;
i. ter plaatse van de aanduiding 'detailhandel': tevens voor detailhandel;
j. ondergeschikte detailhandel als ondergeschikte nevenactiviteit;
k. bij de bestemming behorende erven, tuinen, groen, verkeer- en parkeervoorzieningen, laad- en losvoorzieningen, magazijnen, bergruimten en andere voorzieningen, zoals terrassen met daarbij behorend meubilair, reclame-uitingen, kunstobjecten en straatmeubilair;
l. aan de bestemming ondergeschikte nutsvoorzieningen.


Het kopen van een monument:
U overweegt de aanschaf van een monument? Wonen of werken in een monument is bijzonder, uniek en uitdagend en heeft soms financiële voordelen. Tegelijkertijd wordt er nogal wat van u gevraagd, als eigenaar en/of bewoner van een monumentaal pand. Wat kunt u verwachten?

Wat zijn de voordelen?
Het bewonen van een monument is uniek en geeft een bijzondere sfeer. De geschiedenis is vaak van het pand af te lezen. Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is er vaak veel te leren over uw pand en de geschiedenis ervan.
Maak gebruik van advies en ondersteuning van uw gemeente, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Monumentenwacht in uw provincie. U staat er niet alleen voor.
U krijgt mogelijk financiële ondersteuning (subsidie/laagrentende lening) bij onderhoud en restauratie.

Waar moet u op letten?
Behoud de historische en unieke monumentale waarde van uw pand. Het onderhouden van uw monumentale pand vraagt tijd, toewijding en kost geld.
Bij het aanpassen, verbouwen of restaureren krijgt u vrijwel altijd te maken met uw gemeente en dient u een omgevingsvergunning aan te vragen.
Houd er rekening mee dat een vergunningstraject voor een monument langer duurt dan het traject voor niet-monumentale panden.
Uw pand vraagt om specialistische zorg; kosten voor onderhoud en restauratie vallen vaak hoger uit vanwege bijvoorbeeld gebruik van speciale materialen en technieken.
De beschermde status van een monument gaat verder dan de buitenkant van het pand. Het interieur valt vaak ook onder de bescherming. Stem wijzigingen op tijd af met uw gemeente.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, hoekwoning
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 149
Inhoud woonhuis 660
Aantal verdiepingen 4

Buiten

Garage mogelijk Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Dorpskern Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hoekwoning Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 59
TypeCV ketel Remeha Calenta Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
LeeftijdCV ketel 10
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, hoekwoning
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 149
Inhoud woonhuis 660
Aantal verdiepingen 4

Buiten

Garage mogelijk Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Dorpskern Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hoekwoning Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 59
TypeCV ketel Remeha Calenta Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
LeeftijdCV ketel 10
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Aerssens & Partners