Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een prachtig pand aan de Hoofdstraat, een stukje van de weg af. Een pand waar elke voorbijganger z'n hoofd voor omdraait..

'Toen de Zeeuwse dokter Jean Pierre Plankeel zich in 1902 in Westerbork vestigde, was de toenmalige dokterswoning aan de Hoofdstraat 33 in Westerbork juist gereed gekomen. Deze arts, aangesteld door de gemeente, werd ook wel de 'gemeentegeneesheer' genoemd'.

Sindsdien is deze prachtige, authentieke dokterswoning aan de Hoofdstraat drie keer gewisseld van arts. Onderhoud en renovatie is wel aan de beurt, dit pand verdient liefde en aandacht. Met een creatief oog en de juiste materialen, kan dit de absolute eyecatcher van Westerbork worden.

Makelaar Jan Zinger aan het woord: 'Als makelaar in Midden-Drenthe kom je bij veel unieke woningen met stuk voor stuk een eigen verhaal en gevoel. Dit pand aan de Hoofdstraat 33 in Westerbork is er ook zo'n één. Voor menig inwoner van Westerbork is dit een stukje geschiedenis waar prettige en minder prettige ervaringen aan kleven (lees: dokterspraktijk). Als verkopend makelaar kijk je verder en zie je de unieke details die zijn gebruikt tijdens de bouw rond 1900 maar ook de ruimte & mogelijkheden die deze woning biedt. Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe eigenaar voor deze unieke locatie die van dit authentieke pand een parel kan maken'.

Begane grond

Bij binnenkomst in de prachtige ruime hal vallen gelijk de gedecoreerde kozijnen en hoge plafonds op. Aan de linkerzijde van de woning bevindt zich de royale woonkamer met ingebouwde kasten en schuifdeuren naar de tuin.

Aan de rechtervoorzijde van de woning bevindt zich de ruime keuken, die in de beginjaren dienstdeed als doktersruimte. Vanuit deze ruimte kan de bijkeuken worden betreden. In deze ruimte bevinden zich eveneens een voorraadkast en een toegang tot de kelder.

Terug in de hal kan aan het eind van deze lange ruimte een kantoor met toegang tot tuinkamer worden aangedaan. Vanuit deze hal kan ook het overige deel van de aangebouwde ruimte worden betreden.

Eind jaren '60 vaardige de overheid voorschriften uit voor een apotheek. Daarvoor diende er een aparte ruimte te komen, die aan bepaalde voorwaarden (grootte en inrichting) moest voldoen. Binnen het bestaande huis was dit niet mogelijk. Het achterhuis met daarin een keuken, bijkeuken en tevens garage was in eerste instantie niet goed genoeg en werd opgeofferd. Hiervoor kwamen een aparte spreekkamer, behandelkamer en kleedhokje.

Nadat de dokterspraktijk in 1992 is beëindigd is er een extra slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Deze ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet.

Middels een trapopgang kan de eerste verdieping worden betreden. Op deze verdieping zijn vijf slaapkamers gesitueerd, een badkamer en een inloopkast. De badkamer op deze verdieping is voorzien van een ligbad, toilet, bidet en dubbele wastafel.

Rondom de woning ligt een ruime sfeervolle onder architectuur aangelegde tuin. De oprit naast de woning biedt meerdere plaatsen voor personenauto's.

Info & bijzonderheden:

- Woonoppervlakte ca. 272m², perceeloppervlakte ca. 1220m²;
- Mogelijkheid tot het creëren van wonen en werken op één locatie;
- Details van vroeger nog in originele staat;
- Op aanvraag is het bouwkundige rapport (september 2023) in te zien;
- Mogelijkheid voor kangoeroe-wonen;
- Voorzien van eigen regenwateropslag bron;
- Gelegen in het hart van Westerbork.

Deze woning ligt te wachten op het nieuwe hoofdstuk dat aan een lange geschiedenis kan worden toegevoegd. Wordt u de volgende bewoner van deze prachtige gezinswoning in het hart van Westerbork?

In de koopovereenkomst zullen de ouderdomsclausule, asbestclausule en niet-zelfbewoningsclausule worden toegevoegd.

Het dorp Westerbork maakt deel uit van de gemeente Midden-Drenthe en grenst aan prachtige natuurgebieden en heidevelden als 'Scharreveld' en 'Orvelterveld'. Het dorp heeft allerlei voorzieningen als supermarkten, een diversiteit aan winkels, eetgelegenheden, basisscholen en een kinderopvang. Daarnaast beschikt Westerbork over een aantal sportverenigingen. De aansluiting op verschillende uitvalswegen (A28, N381 en N33) zijn binnen 10/15 autominuten te bereiken. Voor een cultureel uitstapje of andere voorzieningen bent u binnen 45 minuten in Groningen of in Zwolle. Dit is Drents Wonen in optima forma!

Disclaimer
Zinger vastgoed streeft er naar de informatie zo actueel en nauwkeurig mogelijk te houden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. De opgegeven oppervlakten en/of maten zijn indicatief.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1902
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1902
Woon oppervlakte 272
Inhoud woonhuis 1350
Aantal verdiepingen 3

Overige

GasCV Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2013
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 1220
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Intergas Kombi Kompact HRE 36/30
Stadscentrum Ja
Bestaande bouw Ja
Aantal badkamers 2
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1902
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1902
Woon oppervlakte 272
Inhoud woonhuis 1350
Aantal verdiepingen 3

Overige

GasCV Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2013
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 1220
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Intergas Kombi Kompact HRE 36/30
Stadscentrum Ja
Bestaande bouw Ja
Aantal badkamers 2
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Zingervastgoed