Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Openbare verkoop bij inschrijving

Verkoop van de Heurnse Kerk met bijbehorende ondergrond, erf en aanhorigheden in eigendom bij de Protestantse Gemeente te Dinxperlo.

Algemene gegevens
Type object: kerkgebouw met ondergrond en erf.
Adres: Lage Heurnseweg 58, 7095 AV De Heurne.
De kadastrale gegevens: gemeente Dinxperlo, sectie C, nummer 3786, groot 882 m².
Vloeroppervlakte: ca. 366 m²
Bouwjaar: 1909.

Bestemming
De bestemming ingevolge het vigerende bestemmingsplan ‘Kern De Heurne 2010’ is 'Maatschappelijk'. De voor ‘Maatschappelijk’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: sociale-, educatieve-, gezondheids-, levensbeschouwelijke-, en overheids-voorzieningen met bijbehorende voorzieningen zoals erven, terreinen, beplanting, parkeervoorzieningen en voorzieningen voor de waterhuishouding.

Naaste omgeving
Het object is gelegen aan een doorgaande weg (Lage Heurnseweg) in De Heurne in de gemeente Aalten. Omliggende bebouwing bestaat uit met name vrijstaande woningen en wordt gebruikt voor de functie wonen.

Ontsluiting/utilitaire voorzieningen
Het object is aan twee zijden ontsloten. Aan de westzijde via de Lage Heurnseweg en aan de zuidzijde via de D.H. Keuperweg. Het object is aangesloten op alle nutsvoorzieningen

Zakelijk recht en erfdienstbaarheden
Uit kadastrale recherche bleek dat er geen zakelijke rechten en/of erfdienstbaarheden zijn gevestigd op het perceel.

Bijzondere gebruiks- en/of verkoopbelemmerende bepalingen en/of vestigingseisen
Op het kerkerf staat een monumentale kastanjeboom.

Diversen
Het object is, ondanks dat in het verleden sprake is geweest van een mogelijke aanwijzing, niet aangemerkt als gemeentelijk monument.

Bouwjaar
Het kerkgebouw is gebouwd in 1909. In 1995 is de aanbouw gerealiseerd en heeft er een verbouwing plaatsgevonden. Sindsdien hebben er zich geen noemenswaardige bouwkundige veranderingen voorgedaan.

Bouwaard, constructie
Het object heeft uit baksteen opgetrokken zijgevels waarbij de nevenruimten zijn voorzien van spouwmuren. Het geheel is voorzien van zadeldaken gedekt met dakpannen. De kapconstructie bestaat uit houten spanten en liggers. De binnenmuren bestaan uit schoonmetsel- of stucwerk (nevenruimten), zijn gesausd of voorzien van houten lambrisering (kerkzaal).

In de nevenruimten zijn systeemplafonds aangebracht. In de kerkzaal en het voorportaal zijn de plafonds afgewerkt met zachtboard. De kerkzaal heeft een houten vloer de overige vertrekken zijn voorzien van betonnen vloeren afgewerkt met vloerbedekking. De toiletten hebben een tegelvloer. In de kerkzaal zijn stalen ramen aangebracht voorzien van enkel glas. In de overige vertrekken zijn, voor zover voorzien van raamopeningen, hardhouten kozijnen en ramen met dubbelglas aangebracht.

Er is een eenvoudige keukenruimte aanwezig met baropstelling.

Globale vloeroppervlakte van de opstallen
De kerkzaal heeft een vloeroppervlakte van ca.194 m² en de nevenruimten van ca. 164 m². De totale vloeroppervlakte van het object bedraagt ca. 366 m².

Indeling
Toegang tot kerkzaal (ca. 194 m²) via portaal (ca. 8 m²). Aan weerszijden van de kansel is de foyer (ca. 23 m²) bereikbaar. Via de foyer waarin een meterkast (ca. 1 m²) is aangebracht zijn de overige vertrekken te bereiken, te weten: de vergaderzaal (ca. 76 m²), de toiletgroepen (totaal ca. 9 m²), de kerkenraadkamer (ca. 30 m²) en de tochtsluis (ca. 2 m²). Via de tochtsluis is de cv-ruimte (ca. 4 m²) bereikbaar. Zie ook de plattegrondtekening in de brochure.

Sanitair
In de nevenruimte is een invaliden- en een gecombineerd (dames/heren) toilet aanwezig. Het invalidentoilet is voorzien van één closet en een wastafel. Het gecombineerde toilet heeft één closet en een fonteintje. Bij de toiletruimten zijn de muren volledig betegeld en voorzien van een tegelvloer.

Centrale verwarming
De kerkzaal is voorzien van heteluchtverwarming en de nevenruimten worden verwarmd middels radiatoren. Er zijn twee cv-ketels aanwezig: voor de kerkzaal een Mark G75H met als bouwjaar 1985 en voor de nevenruimten een Nefit ketel uit 2001.

Isolatie
In de nevenruimten is volledige dubbele beglazing aanwezig. Tevens zijn de nevenruimten voorzien van spouwmuren en van geïsoleerde dakplaten. Voor het overige zijn er geen isolerende maatregelen in, op of aan het object aangebracht.

Energielabel
Er is geen energielabel aanwezig.

Verklaringen verkoper
• Op het perceel zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig, parkeren doet men met name in de aanliggende straten.
• Aan verkoper is bekend dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt. (Asbestinventarisatie door Obelink asbestinventarisatie te Aalten, rapportnummer 2018574, versie 1, d.d. 5 oktober 2018)
• Aan verkoper is niet bekend dat de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het gebruik als kerkgebouw of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van de onroerende zaak, dan wel het nemen van andere maatregelen. Verder is aan verkoper niet bekend dat in de onroerende zaak een ondergrondse tank voor het opslaan van (vloei)stoffen aanwezig is. (Verkennend Bodemonderzoek door Ecopart BV Doetinchem, rapportnummer 16356, versie 1.0, d.d. 8 oktober 2018)

Datum bezichtiging
Op donderdag 6 december 2018 van 15:00 tot en met 16:30 uur.

Inschrijving
De inschrijfformulieren dienen op dinsdag 22 januari 2019 tussen 10:00 en 10:15 uur te worden ingeleverd in de Heurnse Kerk, Lage Heurnseweg 58, 7095 AV De Heurne. Aansluitend vindt opening van de enveloppen plaats. Iedere inschrijver kan hierbij aanwezig zijn.

Datum overdracht
Na de inschrijfdatum, bij gunning, zo spoedig mogelijk in nader overleg.

U kunt de brochure downloaden met daarin o.a.:
- foto impressie
- concept koopovereenkomst
- kadastrale kaart
- kadastrale legger
- bestemmingsplankaart en voorwaarden
- inschrijfformulier
- verkoopvoorwaarden en toelichting

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1909
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1909
Woon oppervlakte 366

Overige

In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 882
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lage Heurnseweg in De Heurne?

Aangeboden door:

KKG Adviseurs

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Check hier