Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Schitterende monumentale WOONBOERDERIJ, 431m2 woonoppervlak, perceel 3 hectare, uitzonderlijk mooi ambachtelijk gedecoreerd, ruime gebruiksmogelijkheden, op slechts 25 minuten van Groningen stad!

Aangenaam verscholen in het groen, dichtbij de Blauwe stad en ontsluitingswegen ligt dit prachtige kleine landgoed, waar rust en ruimte vanzelfsprekend zijn. Een sierlijke landschapstuin met slingervijver, ronde perken, een beukenlaan, een kleine boomgaard, weidegrond omzoomd door boomsingels. Vanuit een sierlijk prieel heeft u rondom zicht op de gevarieerde tuin.

De boerderij werd gesticht in 1829 en is door de jaren heen aangepast aan eisen van modern wooncomfort. Zo werd aan isolerende maatregelen rondom de woonvertrekken veel aandacht besteed. Een bijzonderheid is het ambachtelijk decoratief schrijnwerk en kunstzinnig schilderwerk in het interieur. Het geheel biedt heel veel ruimte met meerdere aan elkaar verbonden woonunits met 3 gescheiden CV circuits; 3 badkamers, 7 slaapkamers, 2 studeer/slaapkamers, 3 woonkamers, een centrale keuken, een bijkeuken en een extra keuken in voorbereiding. Verder is er een ruime kelder, een werkplaats, veel inpandige parkeerruimte, 4 paardenboxen en een paardrijbak op het achtererf.

Al uw woonwensen kunnen hier in vervulling gaan: dubbele bewoning, B&B, het houden van paarden of ander kleinvee, of een eigen kinderboerderij, inpandige ruimte voor meerdere auto's, camper en caravan. Tevens is er veel ruimte voor hobby en vertier.
Het geheel is een parel aan de rand van Scheemda, direct aan de A7 !

NB. zie ook de speciale website-presentatie op: oosterstraatvijfenvijftigscheemdapuntnl

Een smeedijzeren hek vormt de entree naar de oprit welke tot het achtererf loopt. Het voorhuis is gescheiden van het schuurgedeelte daarachter door een brandmuur. Het woonhuis is met diverse vertrekken doorgezet achter de brandmuur.

Een bordes leidt naar de voordeur, met daarachter de centrale gang. Deze geeft toegang tot de woonkamer aan de westkant, met open haardpartij achter een marmeren schouw. De hoge ramen zijn voorzien van zitvensterbanken. Een halfronde doorgang komt uit in de eetkamer met een fraai beschilderde schouw en een servieskast op de plaats van de vroegere bedstee.
Aan de oostkant van de centrale gang bevindt zich een grote slaapkamer met inloopkast en schouw.
Deze wordt geflankeerd door een studeerkamer/slaapkamer en een tweede studeer/werkkamer.

Een tweede gang is oost-west georiënteerd en ligt langs de brandmuur loodrecht op de centrale gang met aan de westkant een deur naar de eetkamer en daartegenover een deur naar de keuken, met daarachter de bijkeuken. De keuken heeft een authentieke schouw en een kastenwand. Aansluitend bevindt zich de bijkeuken met decoratieve bedstee-kastenwand en een deur naar buiten.
Vanuit deze oost-west gang betreedt men een kleine overloop met garderobe-nis en deuren naar de badkamer en naar het toilet. De zeer ruime badkamer is voorzien van een bubbelbad, een dubbele wastafel en een inloop douchehoek.
De gang wordt aan de oostkant begrensd door een deur naar een tochtportaal van de tweede entree. Hier bevindt zich de trap naar de bovenverdieping.

Vanuit de bijkeuken is een overloop te betreden welke toegang geeft tot een charmant appartement aan de westkant en tot de open schuurruimte aan de andere kant. Het goed geïsoleerde appartement bestaat uit een badkamer met toilet, wastafel en doucheruimte, daarachter een compacte keuken (in aanbouw) en een zitkamer met schouw. Daarachter bevindt zich een slaapkamer en een tweede ruimte welke nog in staat van afwerking verkeert.

De open schuurruimte bevat behalve véél parkeer/hobbyruimte tevens nog een gesloten werkplaats, 4 paardenboxen, en een aparte party-ruimte aan de zuidgevel. Drie baanderdeuren, 2 achter en 1 opzij aan de oostkant maken deze ruimte goed toegankelijk voor alle formaten voertuigen.

De trap uit het portaal aan de oostgevel leidt naar een grote overloop met deuren naar de badkamer, middenhal, en naar de stookzolder.
De middenhal is het portaal van waaruit de 4 ruime slaapkamers worden betreden.
De badkamer heeft een bad, een douche, een dubbele wastafel en een toilet.

De stookzolder bevat een schoorsteenkanaal met een voormalige rokerij, verder is hier de opstelling van de CV voor de bovenverdieping. Ook is hier een trap naar een ruime vliering met stahoogte.

De tuin is aan de voorzijde aangelegd als Engelse landschapstuin, een zogenaamde slingertuin zoals aan het begin van de 20ste eeuw in het Oldambt gewild was als bonus voor de toenmalige welvaart in de landbouw.
Kenmerkend hier zijn de slingervijver welke naar de zijkant uitkomt in een gracht, ronde perken en een glooiend terrein met een heuvel tussen voortuin en zijtuin, en met een gesloten prieel van waaruit men een mooi uitzicht heeft op de omringende tuin.
In de zijtuin aan de oostkant vinden we fruitbomen, een (monumentale) kapschuur daarachter. Een beukenlaan met een aparte eigen toegang vanaf de openbare weg wordt geflankeerd door de gracht, en deze laan geeft toegang tot het achterland en leidt tevens naar het achtererf met paardrijbak.

Verder naar achteren vindt men 2 hectare grasland met boomgroepjes en het geheel omzoomd door groensingels.


Historie: De oorspronkelijke boerderij werd gebouwd in 1829. Het boerenbedrijf bleef hier in stand tot ongeveer 1990. In 1993 en volgende jaren werd de boerderij zorgvuldig gemoderniseerd, waarbij veel authentieke elementen in ere werden hersteld en verfraaid. Decoratief schrijnwerk (vensterbanken en kooflijsten) en schilderwerk van vloeren en wanden werden in navolging van kenmerkende 19de eeuwse stijl toegepast. Marmeren schouwen werden aangebracht.

De boerderij is een Rijksmonument nr.33073, sinds 1971; De Kapschuur is een Gemeentelijk monument.
Er is een woonbestemming op de boerderij met erf en tuin rondom. Het naar achteren gelegen land (2ha) heeft een agrarische bestemming.

Verwarming en warm water d.m.v. 3 gescheiden CV circuits.
Woonvertrekken werden rondom goed geïsoleerd en zijn voorzien van dubbel glas.
Vloerverwarming in de badkamer beneden.
Zoals alle bouwdelen van het huis en de schuur, werd het dak in 1993/94 grondig aan revisie onderworpen, de dakgoten van het voorhuis en de schuur werden rondom vernieuwd.
De verdiepingsvloer is een geïsoleerde zwevende vloer, waardoor warmteverlies en geluidsoverdracht worden verhinderd.
Omdat de paardenrijbak enige jaren niet werd gebruikt moet deze na het slepen van het zandoppervlak voorzien worden van een vernieuwde afrastering.
Overname van veel roerende zaken in het interieur is bespreekbaar.

De ligging van het geheel is ideaal ten opzichte van uitvalswegen, naast de A7 gelegen. Dit is ook uitzonderlijk gunstig voor ondernemersactiviteiten en woon-werkverkeer.
Het niveau van de nabij gelegen weg ligt ruim 4m lager in een sleuf onder het omliggende landschap, zodat er weinig of geen geluidsgewaarwording of overlast hiervan is.
Het Ommelander ziekenhuis ligt op enkele fietsminuten afstand, evenals het winkelcentrum van Scheemda met 2 supermarkten, een busstation én een treinstation.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1829
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1829
Woon oppervlakte 436
Inhoud woonhuis 5500
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 30075
Tuin rondom Ja
Garage water Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Garage meer autos Ja
Aantal slaapkamers 7
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1829
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1829
Woon oppervlakte 436
Inhoud woonhuis 5500
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 30075
Tuin rondom Ja
Garage water Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Garage meer autos Ja
Aantal slaapkamers 7
Bijgebouw schuur check Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Jaap Jaspers Makelaardij

De nieuwste koopwoningen in Scheemda

Waterlelie, Waterlelie 9, 9679ME, Scheemda, Groningen
Waterlelie 9

€ 269.500 k.k.

9679ME Scheemda

Stationsstraat, Stationsstraat 57, 9679EC, Scheemda, Groningen
Stationsstraat 57

€ 395.000 k.k.

9679EC Scheemda

Tijsweer, Tijsweer 26, 9679CJ, Scheemda, Groningen
Tijsweer 26

€ 185.000 k.k.

9679CJ Scheemda

Badhuislaan, Badhuislaan 1, 9679HK, Scheemda, Groningen
Badhuislaan 1

€ 290.000 k.k.

9679HK Scheemda

Dollardlaan, Dollardlaan 98, 9679CW, Scheemda, Groningen
Dollardlaan 98

€ 225.000 k.k.

9679CW Scheemda

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.