Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Verrassende en fantastisch gelegen behuizing even buiten Scheemda

Midden in het eeuwenoude Oldambt, in het hart van ‘de Graanrepubliek’, ligt het dynamische en actieve dorp Scheemda, een dorp met kleine straatjes, aparte buurtjes en verrassende doorkijkjes. Gelegen vlakbij het nieuwe ziekenhuis en de stad Winschoten met zijn vele winkels en maatschappelijke voorzieningen, en in de nabijheid van het idyllisch dorp Midwolda met zijn aantrekkelijke ligging vlak aan het Oldambtmeer, biedt het dorp alles om aangenaam te wonen én te recreëren.
U voelt zich direct thuis in het verrassende en roemruchte Oldambt met zijn geschiedenis van de oude kerken en de herenboeren!

Even buiten het centrum van Scheemda, in de buurt Scheemdermeer, bevindt zich dit bijzondere vrijstaande woonobject aan de Scheemdermeersterweg.
De buurt ligt aan de oostkant van Scheemda tussen de A7 en het Winschoterdiep, achter de iconische strokartonfabriek ‘De Toekomst’. De buurt telt ca. 450 inwoners.
In 1840 had het buurtje 19 huizen met 133 inwoners. Na de bouw van ‘De Toekomst‘ werd de buurt in 1900 geleidelijk uitgebreid, met name met nieuwbouw langs het Winschoterdiep en de Scheemdermeersterweg. Voor de aan- en afvoer over het water kreeg de fabriek een eigen aftakking van het Winschoterdiep. In 1968 werd de kartonfabriek gesloten. De kartonfabriek is inmiddels in originele staat teruggebracht en heeft nu een culturele bestemming.
Op grote afstand van, maar met uitzicht op het iconische fabriekscomplex ‘De Toekomst’ ligt dit bijzondere woonhuis met aan de linker-voorzijde het voormalig café en de kruidenierswinkel. Het café en de winkel waren voor de arbeiders van fabriek De Toekomst een welkom toevluchtsoord en de plek waar aan het eind van de werkweek de loonzakjes werden uitgegeven!
Het huis is verrassend ingedeeld met veel bijzondere en sfeervolle ruimtes en biedt voor de toekomstige bewoners enorme kansen om het geheel naar eigen inzicht te veranderen of te verbouwen. Het voormalige café met bovenliggende zolder biedt ook goede mogelijkheden om geschikt te maken voor dubbele bewoning, een mantelzorgwoning of een Bed & Breakfast.

Indeling:
Aan het eind van het tuinpad bevindt zich een kleine serre aan de achterkant van de woning waar ook de achteringang naar de ruime keuken in het achterhuis is.
Deze keuken (met o.a. een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven en een vaatwasser) biedt zowel toegang tot het voorhuis als tot de 1e verdieping.
Via de deur in de keuken naar het voorhuis van de woning komt u in een verrassende tussenkamer: de ‘muziek- en speelkamer’. Vanuit deze kamer en een kleine tussendoorgang betreedt u de zeer gezellige woonkamer aan de voorzijde van de woning.
Vanuit deze woonkamer leidt een kleine hal naar de verrassing van dit woonobject: de voormalige winkel met nog het originele buffet en de originele toonbank.
Daarna blijkt al uit details van de grote ruimte ‘achter de winkel’ dat dit ooit het bekendste café van Groningen is geweest.
Zowel ‘de winkel’ als ‘het café’ zijn ook beide vanaf de voorzijde, via een separate toegang, te bereiken. Een kleine werkkamer en een 2e toilet zijn onderdeel van het voormalige café. De zolder boven de beide ruimtes biedt overigens nog enorme mogelijkheden en (berg)ruimte!
Terug in de keuken vinden we de entree naar een hal waar zich een slaapkamer, badkamer voorzien van vloerverwarming, wastafelmeubel, ligbad en een inloopdouche. Ook bevindt zich hier een separaat toilet. Hierdoor is de woning levensloopbestendig.
Aan het eind van de hal bevindt zich de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger. De trap in de hal geeft toegang tot de 1e verdieping, waar zich twee ruime slaapkamers bevinden.

De tuin:
De woning ligt op een prachtige plek, omzoomd door het groen van eigen tuin en kent diverse verschillende indelingen en hoekjes, een groot aantal bomen, struiken en ander groen. Vlak achter de serre bevindt zich de garage met daaraan een kippenren gesitueerd.

Een zeer idyllische, romantische plek : werkelijk een droomlocatie, met rust, ruimte en vele mogelijkheden.
Een heerlijke uitvalsbasis voor wonen en werken: de snelweg A7 naar enerzijds Hoogezand-Groningen en anderzijds Winschoten-Duitsland is slechts op ca. 5 autominuten afstand.

Bijzonderheden:
• Mooi gelegen verrassende behuizing op een ruim perceel van 1.268 m2, op korte afstand van Scheemda, en op ca. 10 autominuten van het Oldambtmeer en de natuurgebieden rondom het Oldambtmeer
• Blauwestad en het Oldambtmeer bieden als watersportgebied vele recreatiefaciliteiten. Er is een groot strand en rondom het meer is 25 kilometer aan dijken aangelegd waarvan het grootste gedeelte is te begaan te voet, of met de fiets.
• Een privacy biedende tuin
• Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
• Vrijwel geheel voorzien van HR++ beglazing en goed geïsoleerd
• Voorzien van 8 zonnepanelen
• Gelegen dichtbij diverse voorzieningen:
- supermarkt en horecagelegenheden in de directe nabijheid
- scholen voor basis- en voorgezet onderwijs in o.a. Scheemda en Winschoten
• Winkelcentrum van Winschoten op ca. 10 autominuten
• Op ca. 10 autominuten van de A7 richting Duitsland en Groningen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 215.6
Inhoud woonhuis 1019.23
Aantal verdiepingen 2

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Perceel oppervlakte 268
Rookkanaal Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2015
Garage vrijstaand Hout
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 4
Vloerverwarming deel Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 215.6
Inhoud woonhuis 1019.23
Aantal verdiepingen 2

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Perceel oppervlakte 268
Rookkanaal Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2015
Garage vrijstaand Hout
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 4
Vloerverwarming deel Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

iQ Makelaars Oost-Groningen