Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

VERKOOP BIJ VRIJWILLIGE INSCHRIJVING . BIEDEN VANAF € 2.850.000,- k.k.

Wonen op een landgoed is een ongekend genoegen en zeker niet voor iedereen weggelegd. Het vergt passie en toewijding om een historische buitenplaats in stand te houden. Vaak is er een ingrijpende en kostbare restauratie en renovatie nodig om het bezit in goede staat terug te brengen. Zo niet bij ‘Russendaal’ in Langenboom, gelegen bij het middeleeuwse vestingstadje Grave, in de Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert. Deze vorstelijke buitenplaats uit 1864, met dienstwoning, tennisbaan en bijgebouwen op zeven hectaren park en bos, heeft er in zijn ruim honderdvijftig jarig bestaan nog nooit zo glorieus bij gelegen.

Heeft u de dronefilm van dit landgoed al bekeken...?

De Russendaalweg, in het buitengebied van Langenboom, is de oude oprijlaan van het buiten Russendaal. Het landhuis heeft in de verstreken jaren niets verloren van haar oorspronkelijke, voorname uitstraling. Het landhuis Russendaal koestert zich in de beschermende omarming van een gracht en omsloten park/tuin vol eeuwenoude eiken, majestueuze beuken en honderden rododendrons vol bloemknoppen.

De locatie werd niet zomaar gekozen: het landgoed grenst aan het prachtige, waterrijke natuurgebied ’t Langven, nu onder beheer van Staatsbosbeheer. Het huis, een rijksmonument, is gebouwd in eclectische stijl – geen overdaad, geen tierlantijnen of andere pracht en praal, maar helder en eenvoudig van architectuur. Hoge, getoogde vensters met roederamen en groene luiken, een waranda met erboven een balkon aan de eerste verdieping en ovale mezzanino-vensters net onder de kroonlijst van het dak.

BIEDEN VANAF € 2.850.000,- k.k.

Er is sprake van een verkoop bij vrijwillige inschrijving.

Voor dit ronduit prachtige landgoed geldt een uiterst scherpe BIEDEN VANAF-PRIJS (!) van € 2.850.000 k.k. Biedingen vanaf dit bedrag worden door de verkoper serieus in overweging genomen.

Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

RUSSENDAAL

Het huis telt drie verdiepingen. De dakkapellen, met uitzondering van de grote dakkapel aan de voorzijde, zijn toegevoegd tijdens de ingrijpende restauratie die de huidige eigenaren hebben laten uitvoeren, toen zij het landgoed tweeëntwintig jaar geleden kochten. Zij troffen toen een authentiek en solide huis aan, technisch in goede staat, maar liefdeloos bewoond. De minutieus uitgevoerde restauratie en renovatie van Russendaal, onder het toeziend oog van Monumentenzorg, liet geen ruimte voor compromissen en vergde in totaal vier jaar. Zowel de omsloten buitenplaats zélf, als het park en het overbos herkregen hun oorspronkelijke grandeur – en zelfs veel meer dan dat.

De romantische, volledig zelfstandige dienstwoning/guesthouse/kantoorruimte werd geheel vernieuwd, evenals de garage voor vier auto’s en de ‘kleine garage’ (circa 60 m²) voor tuinapparatuur en -benodigdheden, die eenvoudig kan worden getransformeerd in een tweede gastenruimte of dienstwoning.

Bij de tennisbaan in het overbos verrees een charmante verblijfsruimte met kleedruimte en badkamer en iets verderop een tuinpaviljoen (60 m²) met pantry en overdekt terras, nu onder meer in gebruik als fitnessruimte.

Ook bij de restauratie en renovatie van het huis zelf werd niets aan het toeval overgelaten. Interieurontwerpers Marcel Wolterinck, Gerry Nelissen en Erik Koijen hielpen de eigenaars om het huis de gewenste sfeer en tijdloze uitstraling te geven. Russendaal anno 2021 is een warm en zeer gerieflijk huis in een sublieme staat van onderhoud, voorzien van alle hedendaagse gemakken. Hier woont u riant en comfortabel in een historisch decor, met alle bijzondere geneugten van dien. Het huis biedt een zee aan ruimte, met een nuttig vloeroppervlak van 540 m² en een inhoud van 3.000 m³.

De riante entreehal ligt aan de zijkant van het huis en verschaft toegang tot de zitkamer met aangrenzend een fantastische tuinkamer met uitzicht over het achterliggende park, de eetkamer, de moderne keuken met bijkeuken en de dienstingang met authentieke diensttrap.

Onder de keuken bevinden zich twee gewelfde kelders waarvan één plaats biedt aan technische apparatuur en waskelder en de ander is de wijnkelder.

Op de eerste verdieping, bereikbaar via een monumentale trap, komt u via de hal in een beeldschone bibliotheek en de grand salon met open haard, geornamenteerd plafond en openslaande deuren naar een groot zonneterras aan de achterzijde van het huis boven de tuinkamer en het balkon aan de voorzijde boven de waranda. Hier treft u tevens een sfeervolle slaapkamer aan met moderne badkamer.

De zeer ruime master suite met luxueuze badkamer en kleedkamer bevindt zich op de tweede verdieping, met nog vier in grootte variërende slaapkamers en twee extra badkamers, alle met air conditioning. De grote bergzolder strekt zich uit over een groot deel van het huis.

Het omsloten park rond het huis is circa drie hectaren groot en is beveiligd door de gracht respectievelijk een hekwerk met automatische toegangspoort inclusief camerasysteem. Het overbos (circa vier hectaren) werd eveneens opgeschoond en deels opnieuw aangelegd. Beide naar een ontwerp van tuinarchitect Arend Jan van der Horst. Hierbij werden onder meer 250 monumentale bomen in fases professioneel gesnoeid (opgekroond) en 550 nieuwe rododendrons geplant. Zichtlijnen werden in ere hersteld, paden gefundeerd en de automatische toegangspoort met camerabewaking werd vernieuwd. Kosten noch moeite werden gespaard om Russendaal een fantastische toekomst te geven als representatief en uiterst stijlvol buitenhuis, boordevol modern comfort, privacy en de onvergelijkbare schoonheid die alleen tijd een object kan geven.

Bij de renovatie is men bovendien zeer rationeel te werk gegaan. Alle voorzieningen zijn getroffen om het huis eenvoudig te kunnen splitsen in vier zelfstandige appartementen, elk met een eigen entree.

Het landhuis Russendaal biedt u de kans om uw dromen te verwezenlijken. Wonen en werken in een magnifiek huis in een bevoorrechte ambiance, omgeven door een park van koninklijke allure – en dat alles in een glorieuze staat van onderhoud.

Het dorp Langenboom is centraal gelegen t.o.v. Nijmegen (20 minuten), ’s-Hertogenbosch (30 minuten) en (vliegveld) Eindhoven (40 minuten). Vliegveld Düsseldorf-Weeze is 35 minuten rijden en Amsterdam slechts 75 minuten.

De buitenplaats Russendaal, huis en park, heeft de status van een NSW landgoed, met alle fiscale en financiële voordelen van dien, ondermeer op het gebied van overdrachtsbelasting of successierechten. Wij kunnen u daarover informeren.

DISCLAIMER
Alle in de verkoopomschrijving en eventuele bijlagen genoemde informatie - waaronder doch niet uitsluiting maatvoering - heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Wij arrangeren graag een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging met u.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1864
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1864
Woon oppervlakte 539
Inhoud woonhuis 2371
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Tuin rondom Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 4
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1864
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1864
Woon oppervlakte 539
Inhoud woonhuis 2371
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Tuin rondom Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 4
Kwaliteit object Luxe
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Russendaalweg in Langenboom?

Aangeboden door:

Hulstkamp Makelaars

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Russendaalweg in Langenboom?