Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wij bieden u een bijzonder charmante vooroorlogse tweekapper met uitbouw, diepe tuin en overdekt terras op een gewilde locatie aan de Molenstraat te Schijndel.

Er zijn relatief weinig vooroorlogse woningen in Schijndel want er zijn vele woningen vernietigd of zwaar beschadigd geraakt in de tweede wereldoorlog. Daardoor wordt deze woning nog unieker.

De huidige eigenaren hebben de woning de laatste 33 jaar met veel zorg en liefde bewoond en de woning gemoderniseerd met behoud van de originele details. Het staat bol van de sfeervolle details.

Via het bordes aan de voorzijde betreedt men de woning waar men achter de voordeur een ruime gang met terrazzo vloeren, trap naar de eerste verdieping, toegang tot de kelder onder de hal ( op stahoogte) en doorloop naar de keuken, eetkamer en woonkamer aantreft. Wat direct opvalt zijn de hoge, originele plafonds, de fraaie paneeldeuren, het glas in lood en de fraaie art deco trap met rode loper.

Op de kop van de hal heeft men toegang tot de keuken, aan de rechterzijde in de hal toegang tot de sfeervolle woonkamer.
De woonkamer heeft een gezellig zitgedeelte, massieve houten vloerdelen, een gas open haard, fraaie stucwerk wanden en lijstwerk plafonds. De ramen zijn uitgevoerd in dubbel glas (HR++) en glas in lood ramen.

Tussen de woonkamer en de eetkamer aan de achterzijde heeft men de originele kamer en suite schuifdeuren eveneens voorzien van glas in lood, wandkasten aan weerszijde van de schuifdeuren.

Aan de achterzijde een sfeervolle en lichte eetkamer met open verbinding naar de keuken. Het grote raam aan de achterzijde eveneens met glas in lood ramen biedt een mooi uitzicht op het achtergelegen terras en de diepe tuin. Een raam in de zijgevel zorgt voor een prachtige lichtinval.
De woon- en zitkamer zijn voorzien van een massieve houten vloer, strakke stucwerk wanden en fraaie lijstwerk plafonds.

De open keuken is royaal van opzet en voorzien van een recht keukenmeubel in lichte kleurstelling gecombineerd met een granito werkblad. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur als koelkast, combi oven, gaskookplaat, afzuigkap en een vaatwasser.
In de keuken heeft men een lichte tegelvloer. Er is een prachtige lichtstraat in het plafond wat voor een mooi diffuus licht zorgt in de keuken. Ook heeft men een airconditioning geplaatst die zowel kan koelen als verwarmen.

Vanuit de keuken toegang tot de aanbouw aan de achterzijde met een royaal portaal met schuin plafond en een groot Velux dakraam. Deze ruimte is royaal van afmeting en de hoogte maakt het ook nog eens extra ruimtelijk. In deze ruimte heeft men een radiator met ombouw, gootsteen, een ruime en hoge bergkast, een toilet met closet en fonteintje en een deur naar het terras.

In het verlengde heeft men een prachtige tuinkamer met groot raam wat zicht biedt op de achtergelegen tuin. Deze kamer is thans in gebruik als werkkamer maar kan ook eenvoudig dienen als slaapkamer want men heeft ook een mooie badkamer gerealiseerd op de begane grond met ruime douche voorzien van glasdeuren, een vaste wastafel in ombouw en tegelwerk tot aan het plafond. Zowel de badkamer als de werkkamer zijn voorzien van vloerverwarming.

De werkkamer heeft openslaande tuindeuren naar een groot terras achter de woning. Het gedeelte bij de werkkamer is voorzien van een uitschuifbare zonneluifel waardoor men een mooi overdekt terras kan realiseren.


Op de eerste verdieping heeft men een ruime overloop in L-vorm met 2 diepe bergkasten, aan de voorzijde de ruime ouderslaapkamer met dubbel raam aan de straatzijde, originele plafonds met inbouwverlichting en een schuine wand achter het bed.
De tweede slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een groot kozijn en heeft een vaste trap naar de tweede verdieping, het is nu in gebruik als een multifunctionele ruimte.
De derde slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en is ruim, heeft een open inbouwkast en toegang tot een afsluitbare ruimte.

Aan de achterzijde is de badkamer gelegen welke is voorzien van een ligbad, een douchecabine, dubbele wastafels, een hangcloset en een designradiator. Boven de wastafels een vaste spiegel en aan de zijkant een kast. De badkamer is betegeld tot aan het plafond en voorzien van een raam. Het plafond is voorzien van inbouwspots.

Via de vaste trap in de voorste slaapkamer toegang tot een ruime zolderverdieping met bergruimte, een mooie zolderkamer met Velux dakraam, schuine plafonds en vloerbedekking.
De zadelkap is geïsoleerd.

Aan de voorzijde een kleine voortuin met beukenhaag en een bordes voor de entree.
Aan de rechterzijde een looppad naar de poort welke toegang geeft tot de achterzijde van het woonhuis.

Direct achter de woning een groot terras met een gedeelte wat overdekt te maken is middels een uitschuifbare luifel. Vanaf dit terras heeft men een mooi zicht op de sfeervolle diepe achtertuin met gazon, borders en mooie hoge hagen.
Achter de tuinkamer heeft men een bergruimte en opslag.
Het geheel is middels mooie hagen en houten palen verdeeld in zgn. tuinkamers zodat men diverse gedeeltes heeft waar men zitjes, kunst of beelden kan plaatsen.

Helemaal achterin heeft men een mooi overdekt terras over de volle breedte van de tuin. Het geheel is uitgevoerd met een zadelkap welke met pannen is gedekt, er is een ruimte om een mooie ruime lounge set te plaatsen en er is een afsluitbare berging. Hier kan men eenvoudig een buitenkeuken realiseren.

Een achtertuin die u veel privacy biedt, een verzekerde zonligging heeft en als een oase van rust is aangelegd. Kortom dit is genieten.

- Een sfeervolle vooroorlogse tweekapper met vele authentieke details en een prachtige diepe tuin.
- Mogelijkheid voor slaapkamer met badkamer op de begane grond.
- Op loopafstand van de winkels en voorzieningen.
- 4 mooie slaapkamers.
- 2 badkamers.
- 14 zonnepanelen met omvormer aangelegd in 2023.
- Dubbel glas parterre van 2023.
- Schilderwerk buiten 2023.
- Airconditioning op parterre in woonkamer en tuinkamer 2023.
- Dit is een absolute aanrader voor degene die op zoek is naar sfeer en karakter.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Twee onder een kap
Bouwjaar 1933
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1933
Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 557
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 9
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 385
Tuin achter Ja
Tuin diepte 1.5
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 6
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2007
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Twee onder een kap
Bouwjaar 1933
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1933
Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 557
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 9
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 385
Tuin achter Ja
Tuin diepte 1.5
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 6
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2007
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Marc Tummers Makelaardij