Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

*English translation below*

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

Aan de Schellingwouderdijk 209 in Amsterdam staat deze schitterend gelegen, volledig gerenoveerde, dijkwoning met provinciaal monument aan de voorzijde. Deze vrijstaande woning ligt op een prachtig perceel van 240 M 2 EIGEN GROND, met vrij uitzicht aan de voorzijde en een diepe tuin tot aan het water aan de achterzijde.

In 2017 is onder deskundige leiding van een architect en een erkende aannemer de renovatie van deze unieke dijkwoning met prachtige zichtlijnen afgerond. Er is efficiënt gebruik gemaakt van het woonoppervlak en het huis is voorzien van alle moderne eisen. Binnenshuis geniet je van een prachtige ruime en lichte woonkamer, hoogwaardige keuken, open eetkamer, maar liefst 3 slaapkamers en 2 moderne badkamers. Buitenshuis is de woning voorzien met een fijne grote achtertuin met maar liefst 3 terrassen. In de tuin staat bovendien een multifunctioneel Tiny house dat van alle gemakken voorzien is. Vanaf je eigen steiger vaar je in de zomer met een bootje zo het Waterland in.

Wat wil je nog meer? Dit is een unieke kans om in een prachtige woning op de mooie en gewilde Schellingwouderdijk te wonen.

Wil je deze woning met eigen ogen bekijken? Neem dan contact op met ons kantoor en plan een bezichtiging met een van onze makelaars.

Indeling

Woonkamer
Bij binnenkomst in de woonkamer ervaart u direct het unieke gevoel van dit huis. De afwerking bestaat uit een prachtige gietvloer en de wanden zijn voorzien van strak stucwerk. In het gehele huis vind je luxe afwerking en er komt een bijzondere hoeveelheid daglicht naar binnen - mede dankzij de prachtige grote glaspartijen - door de gehele woning en de schuifpui naar het terras. Dit zorgt voor een fijne sfeer. Via de grote glaspartij aan de achterzijde kijkt u fantastisch weg over het water. De woonkamer met knusse
houtkachel (Barbas), is momenteel voorzien van een vide, welke eventueel doorgetrokken kan worden om een extra slaapkamer te realiseren.

Keuken
De luxe open keuken is hoogwaardig afgewerkt en gelegen in het midden van de woning, geplaatst in een eiland en wandopstelling. Hierdoor beschik je over aangenaam veel werk- en kastruimte. De keuken is op maat gemaakt en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, Quooker, fornuis met 5 gaspitten, twee grote ovens en een wijnkoelkast.

Benedenverdieping
Met de vaste trap komen we beneden. Aan de dijkzijde bevindt zich een walk-in-closet, met aan de zijkant ruimte voor de wasmachine en droger. De diepe kastenwand biedt enorm veel opbergruimte. De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde met veel licht, prachtig uitzicht én met ochtendzon in bed. Er is een afzonderlijk toilet en een kleinere slaapkamer aan de zijkant van de woning. Beide slaapkamers hebben aangenaam veel lichtinval door de grote ramen en bieden toegang tot de tuin. De gehele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming.

Bovenverdieping
Op de eerste etage heb je vanaf de ruime overloop kijk in de woonkamer door de vide. Op deze verdieping bevindt zich nog een ruime slaapkamer aan de voorzijde. Ook deze kamer is keurig strak en licht afgewerkt en door het fijne raam strijken de zonnestralen hier heerlijk neer. 

Badkamers
Op zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping bevindt zich een badkamer. Beide badkamers zijn modern afgewerkt en volledig betegeld. De badkamer op de begane grond is uitgerust met een inloopdouche, wastafelmeubel en heerlijk bubbelbad. Vanuit het ligbad kijkt u via het raam in de badkamer zo de tuin in. De badkamer op de bovenverdieping is voorzien van een wastafel, inloopdouche
en toilet. De dag beginnen met een snelle douche of aan het einde van de dag eventjes bijkomen in het bad? De keuze is aan jou!

Tuin
De schuifdeur brengt je vanuit de woonkamer naar het ruime terras. Deze fijne buitenruimte is aangelegd met vlonder planken waar je heerlijk kunt genieten van je kopje koffie in het zonnetje. Door de vrije ligging van de tuin is er de gehele dag zon op de verschillende terrassen. De verzorgde tuin heeft een prachtig vlonderterras aan het water met een eigen plek voor een bootje en een berging. Verder
biedt de tuin, welke is gelegen op het noordoosten, veel privacy en het is er dan ook heerlijk toeven op warme zomerdagen. Plaats een gezellige lounge zithoek en het genieten kan beginnen!

Tuinhuis
In de achtertuin staat een prachtig gastenverblijf dat volledig zelfvoorzienend is, met keuken, inloopdouche, toilet en slaapgedeelte. Dit multifunctionele Tiny house is te gebruiken om logees in te ontvangen, als kantoor- atelier- of praktijkruimte of om zelf in te verblijven. Dit verblijf is keurig netjes en licht afgewerkt en ook hier strijken de zonnestralen je tegemoet door de aangename raampartijen. Het verblijf is volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en je hebt een fraai uitzicht over de tuin en het water. Wanneer je de openslaande deuren openzet kan je dit verblijf bij het terras betrekken.

Bijzonderheden:
- Het woonoppervlakte conform de norm bedraagt 158 M², het bruto gebruiksoppervlakte bedraagt 172
M 2 (meetrapport aanwezig);
- Eigen grond;
- Beschermd Stads of Dorpsgezicht;
- Volledige renovatie afgerond in 2017;
- Uniek dijkhuis met 3 slaapkamers en een diepe tuin;
- Mogelijkheid tot realisering extra slaapkamer;
- Vanaf het water dat grenst aan de achtertuin kan per boot heel Waterland verkend worden, prachtige
vaartochten gegarandeerd;
- Gehele woning voorzien van dubbele beglazing;
- Zelfvoorzienend multifunctioneel Tiny house gelegen in tuin;
- Gratis parkeren voor de deur;
- Aangesloten op glasvezel.

Omgeving
De Schellingwouderdijk is een dijk met karakteristieke woningen in het dorp Schellingwoude in Amsterdam-Noord. Een perfecte woonomgeving voor mensen met kinderen, maar ook om heerlijk van de rust te genieten. De stad is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer, de ring A10 is nabij en via de Piet Heintunnel bent u met de auto in slechts 10 minuten in hartje Amsterdam. U kunt vrij parkeren voor de deur. De pont naar CS en de nieuwe Noord-Zuidlijn zijn met de fiets in 10 minuten te bereiken en met de elektrische fiets ben je via de Schellingwouderbrug binnen 25 tot 30 minuten op de Zuidas. Versmarkt Landmarkt is op nog geen 5 minuten loopafstand. Tot slot fietst u zo het Waterland in. Kortom, het dorpse leven ervaren in de grote stad.

English translation
Would you like to schedule a viewing directly online? Go to our website!

This beautifully situated, fully renovated dike house with a provincial monument at the front is located at
Schellingwouderdijk 209 in Amsterdam. This detached house is located on a beautiful plot of 240 M2
OWN GROUND, with unobstructed views at the front and a deep garden to the water at the rear.

In 2017, under the expert guidance of an architect and a recognized contractor, the renovation of this unique dike house with beautiful sightlines was completed. Efficient use has been made of the living space and the house is equipped with all modern requirements. Indoors you can enjoy a beautiful spacious and bright living room, high-quality kitchen, open dining room, no less than 3 bedrooms and 2 modern bathrooms. Outdoors, the house has a nice large backyard with no fewer than 3 terraces. In the garden there is also a multifunctional Tiny house that is fully equipped. In the summer you can sail a boat into the Waterland from your own jetty.

What else do you want? This is a unique opportunity to live in a beautiful home on the beautiful and popular Schellingwouderdijk.

Would you like to see this house with your own eyes? Please contact our office and schedule a viewing with one of our brokers.

Layout

Living room
Upon entering the living room you immediately experience the unique feeling of this house. The finish
consists of a beautiful cast floor and the walls are fitted with sleek stucco. You will find luxurious finishes
throughout the house and a special amount of daylight enters - partly thanks to the beautiful large glass
windows - throughout the house and the sliding doors to the terrace. This creates a nice atmosphere. You
have a fantastic view over the water through the large glass section at the rear. The living room with cozy
wood stove (Barbas), currently has a loft, which can be extended to create an extra bedroom.

Kitchen
The luxurious open kitchen has a high-quality finish and is located in the middle of the house, placed in
an island and wall arrangement. This gives you a pleasant amount of work and cupboard space. The
kitchen is custom-made and equipped with various built-in appliances such as a dishwasher, refrigerator,
Quooker, stove with 5 gas burners, two large ovens and a wine fridge.
ground floor
We come down with the fixed staircase. There is a walk-in closet on the dike side, with space on the side
for the washing machine and dryer. The deep cupboard wall offers a lot of storage space. The bedroom is
located at the rear with lots of light, beautiful views and morning sun in bed. There is a separate toilet and
a smaller bedroom at the side of the house. Both bedrooms have a pleasant amount of light through the
large windows and provide access to the garden. The entire ground floor has underfloor heating

Upper floor
On the first floor you have a view from the spacious landing into the living room through the loft. On this
floor there is another spacious bedroom at the front. This room is also neatly and lightly finished, and the
sun's rays settle down wonderfully through the fine window.

Bathrooms
There is a bathroom on both the ground floor and the upper floor. Both bathrooms have a modern finish
and are fully tiled. The bathroom on the ground floor is equipped with a walk-in shower, washbasin and a
lovely bubble bath. From the bath you look out into the garden through the window in the bathroom. The
upstairs bathroom has a sink, walk-in shower and toilet. Starting the day with a quick shower or relaxing
in the bath at the end of the day? The choice is yours!

Garden
The sliding door takes you from the living room to the spacious terrace. This fine outdoor space has been
laid out with decking where you can enjoy your cup of coffee in the sun.
Due to the free location of the garden, there is sun all day long on the various terraces. The well-kept
garden has a beautiful deck terrace on the water with its own place for a boat and a storage room.
Furthermore, the garden, which is located on the northeast, offers a lot of privacy and is therefore a
wonderful place to relax on hot summer days. Place a cozy lounge seating area and the enjoyment can
begin!

Garden shed
In the backyard is a beautiful guest house that is completely self-sufficient, with kitchen, walk-in shower,
toilet and sleeping area. This multifunctional Tiny house can be used to receive guests, as an office, studio
or practice space or to stay in yourself. This residence is neatly and lightly finished and here too the sun's
rays shine towards you through the pleasant windows. The residence is fully insulated, equipped with
underfloor heating and you have a beautiful view over the garden and the water. When you open the patio
doors, you can move into this residence at the terrace.

Particularities:
- The living area in accordance with the standard is 158 M2, the gross usable area is 172 M2
(measurement report available);
- Own ground
- Protected City or Village View;
- Complete renovation completed in 2017;
- Unique dike house with 3 bedrooms and a deep garden;
- Possibility to realize an extra bedroom;
- From the water adjacent to the backyard, the whole of Waterland can be explored by boat, beautiful boat
trips are guaranteed;
- Entire house with double glazing;
- Self-sufficient multifunctional Tiny house located in a garden;
- Free parking in front of the door;
- Connected to fiber optic.

Location:
The Schellingwouderdijk is a dike with characteristic houses in the village of Schellingwoude in
Amsterdam-North. A perfect living environment for people with children, but also to enjoy the peace and
quiet. The city is easily accessible by bicycle and public transport, the A-10 ring road is nearby and via
the Piet Hein tunnel you are in the heart of Amsterdam in just 10 minutes by car. You can park for free in
front of the door. The ferry to Central Station and the new North-South line can be reached by bike in 10
minutes and with the electric bicycle you can reach the Zuidas within 25 to 30 minutes via the
Schellingwouderbrug. Versmarkt Landmarkt is less than a 5-minute walk away. Finally, you can also
cycle straight to Waterland. In short, experience village life in the big city.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1940
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1940
Woon oppervlakte 158
Inhoud woonhuis 645

Overige

Perceel oppervlakte 240
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1940
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1940
Woon oppervlakte 158
Inhoud woonhuis 645

Overige

Perceel oppervlakte 240
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & van Eck Amsterdam Noord