Maak nu een afspraak voor deze woning

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Beschrijving

In het prachtige buitengebied tussen Hardenberg en Ommen, op korte afstand van het dorpje Bergentheim, bieden wij u deze bouwkavel van maar liefst 3.941 m² aan. De bouwkavel is gelegen in het landelijk gebied en grenst aan de Oude Vaart.
Volgens het goedgekeurde bestemmingsplan (voor deze kavel) mag er op deze kavel een vrijstaand woonhuis gebouwd worden met een inhoud van 750 m³. Verder mag er nog een bijgebouw bij de woning gerealiseerd worden van 75 m².
De bouwkavel is gerealiseerd in het kader van de “rood-voor-rood” regeling van de provincie Overijssel. In dit kader worden de voormalige agrarische bijgebouwen, behorende bij de Hardenbergerweg 33, gesloopt. Er is een inrichtingsplan ontworpen, waardoor verbetering van de landschappelijke kwaliteit wordt toegepast. Koper dient zich te houden aan dit inrichtingsplan. Het inrichtingsplan wordt door de verkoper uitgevoerd, met uitzondering van de erfverharding. Het inrichtingsplan omvat het renoveren van de achtergevel van de oorspronkelijke boerderij, het aanplanten van eikenbomen, streekeigen bomen, erfbosjes, hoogstam fruitbomen en een beukenhaag.
De grond is nog niet bouwrijp gemaakt. Deze kosten komen voor rekening van de verkoper.
Oorspronkelijk was Bergentheim een esdorp ten westen van de huidige kern. Dit heet tegenwoordig Oud-Bergentheim. De huidige kern kwam tot ontwikkeling door de vervening van de veengebieden ten oosten van Bergentheim. In Bergentheim zijn diverse voorzieningen zoals een bibliotheek, een slagerij, een bloemisterij, een supermarkt, twee basisscholen en diverse sportverenigingen. Bergentheim ligt in de gemeente Hardenberg. In Mariënberg is het dichtstbijzijnde treinstation te bereiken.
De gemeente Hardenberg ligt in het mooie Vechtdal en het Reestdal. Het is een prachtig gebied met een zeer gevarieerd landschap, waarbij natuur en recreatie kernwoorden zijn. Hardenberg is een moderne gemeente met een centrumfunctie voor de regio. Zo kunt u in Hardenberg stad bijvoorbeeld heel gezellig winkelen. Ook op recreatief gebied heeft de gemeente Hardenberg met haar 27 kernen u heel wat te bieden. In de gemeente Hardenberg worden tal van activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo kunt u in de zomer volop genieten van oude ambachten, een folklorefestival, markten en standwerkersconcoursen. De meest bekende evenementen zijn “Hardenberg Klepperstad” en de “Dedemsvaria”.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Gratis oriëntatiegesprek

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Aantal toiletten 0

Buitenwonen

Oerdijk 2
7433AA Schalkhaar (Overijssel)
T: 088-3230123
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hardenbergerweg in Bergentheim?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis