Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De woning van de bouwmeester is te koop! Een buitenkans om te wonen in een 16e eeuwse woonboerderij met het comfort van nu en de sfeer van toen.
Een object zoals we dat zeldzaam in onze portefeuille hebben. Termen als rijke detaillering gebruiken we wel vaker, maar deze term schiet hier ernstig tekort.
Ligging
De comfortabele woonboerderij ligt aan de Lageweg een buurtschap in de gemeente Ouderkerk aan den IJssel welke de IJsseldijk van Gouderak verbindt met de IJsseldijk van Ouderkerk aan den IJssel. De namen van de straten geven een goed beeld van de omgeving, namelijk de IJsseldijk-Noord, de Schaapjeszijde en de Tiendweg. Hier woon je in de Krimpenerwaard met zijn prachtige vergezichten. Centraal gelegen met het centrum van Rotterdam op 25 km, van Gouda op 10 kilometer en in 5 autominuten is het centrum van Ouderkerk aan den IJssel bereikbaar.
Omschrijving van het aangebodene:
Een bijzondere woonboerderij is door de bouwmeester gerealiseerd, dit is een project van een aantal jaren geweest waarbij de detaillering, het comfort en de sfeer perfect zijn samengebracht tot een fantastisch woonresultaat. Overal in de woning ziet u het werk van de bouwmeester en de naadloos aansluitende inrichting van zijn vrouw. Doordat het hele project zo goed doordacht is, klopt het eindresultaat met wat men voor ogen had, namelijk een 16e eeuwse boerderij met het comfort van nu.
Bijzonderheden:
•genieten is hier synoniem voor wonen
•zeer veel detaillering
•zeer veel kwaliteit
•perceeloppervlakte van 808 m2 met het polderlandschap en de horizon als uitzicht
•ruime hobbyschuur met smeerput en lange werkbank
•Nieuw gebouwd tussen 2004-2009
Oplevering: in overleg
Indeling begane grond:
Achter de prachtige voordeur met nagelpatroon in de voorgevel, betreedt u een hal met toilet, deze hal staat in verbinding met de woonkamer welke is gesitueerd in het achterhuis. De hal met daarin het toilet wordt in nader overleg met de koper afgewerkt. De tweede entree is via de zijgevel, deze hal met een vloer van ijsselsteentjes heeft een vaste schoenenkast en u kunt direct linksom de studeer-/werkkamer binnenlopen en rechtsom de keuken.
Keuken:
De keuken is aan de voorkant van het huis gesitueerd en kan met recht een woonkeuken genoemd worden. ‘s Ochtends schijnt hier de zon naar binnen, de handgemaakte houten maatwerk keuken heeft veel opbergruimte en comfort door onder andere een plintzuiger, fornuis met dubbele oven, vaatwasser en zuiverwatersysteem. De oude boerenplavuizenvloer is voorzien van vloerverwarming en zeer praktisch in het gebruik. In de keuken staat een gezellige potkachel met twee comfortabele stoelen ernaast, ook is er een hangplek gecreëerd in de gezellige bedstede.
Studeer-/werkkamer:
Deze hoge ruimte heeft onder andere leemstuc warmtewanden, een verouderde eiken houten vloer en door het raam valt er prettig daglicht op het werkblad van het bureau.
U kunt deze ruimte natuurlijk ook gebruiken of inrichten als kantoor, spreek-, speel-, slaapkamer, atelier, wat u wilt …. Het is een multifunctionele ruimte met als voordeel direct bij de entree.
Woonkamer:
De woonkamer doet veel royaler aan dan de vierkante meters doen vermoeden, zittend voor de prachtige leemstuc schouw, kijkend door de vierseizoenpui naar de tuin en de daarachterliggende horizon. De hoge zolder, de zware balken met prachtige pen-gat verbindingen. De doorkijkjes door de grupdeur en de hoge lichtinval door het hooiluik. De vloer is gemaakt van verouderde eiken delen met mooi nagelpatroon, voor de schouw liggen ijsselsteentjes. Authentiek sluitwerk, prachtige gedetailleerde zware kozijnen, unieke houten deuren, vensterbanken met lood afgewerkt, enzovoorts.
Het aangename klimaat van de warmtewanden en vloerverwarming maken het een heel comfortabele ruimte.
Eerste verdieping:
Overloop:
De overloop heeft een dikke grenen vloer gezet met authentieke toognagels, in de hoek staat een mand (zonder bodem), dit is een stortkoker voor het wasgoed. Ook is er een centraal stofzuigsysteem.
Ouderslaapkamer:
Hier trekt direct de aandacht de bedstede, deze lijkt kleiner maar is echt geschikt voor een ruim 2 persoonsmatras. Maar dat is toch lastig opmaken? Niet als de hele voorkant is weg te draaien.
In de bovenkant is er een natuurlijke ventilatie gecreëerd zodat het niet benauwd is om in te slapen, maar wel heel comfortabel.
De kamer heeft een leemstuc ronde sporen kap, de gemetselde schoorsteen van de schouw beneden komt hier in het zicht. Uit het zicht is een enorme bergkast die op wieltjes achter het knieschot vandaan te trekken is. Zittend op de rand van de bedstede, kijkend door het fraaie kozijn met binnenluiken, ziet u ook hiervandaan het prachtige polderlandschap en de horizon van de Krimpenerwaard.
De tweede badkamer is in de ouderslaapkamer gesitueerd en heeft een oud kaasvat als wasbak, een stortdouche en een handdouche, antieke kranen met een weggewerkt mengventiel.
Zo zijn oud en nieuw telkens samengebracht.
Overige slaapkamers:
De overige 4 slaapkamers zijn niet groot maar wel erg handig ingedeeld een heel bruikbaar, met bijvoorbeeld opengewerkte zolders voor een logeerbed, weggewerkte bergruimtes, alle kamers hebben leuke licht inval, houten vloer en het afwerkingsniveau van de bouwmeester.
Badkamer:
De badkamer is een plaatje, prachtige patroontegels op de vloer, dubbele wastafel met antieke kranen met weggewerkt mengventiel en een inloopdouche met hand- en stortdouche. Onder de kilkeper is en hoekbad gemodelleerd, het hoekbad is gemaakt van steenachtig materiaal en afgewerkt met waterdichte coating.
Op de overloop is een separaat toilet.
Perceel en bijgebouwen
De als hooiberg gebouwde schuurruimte is veelzijdig te gebruiken, de ruimte is geïsoleerd en kan met een houtkachel verwarmd worden. In de ruimte is een smeerput en een lange werkbank aanwezig. De schuur heeft openslaande houten deuren aan de voor- en achterkant, waardoor de wat grotere rommelige spullen mooi uit zicht geplaatst kunnen worden. De oppervlakte is ongeveer 35 m2.
In de tuin, op het zuiden, zijn veel fruitbomen aanwezig, aan de oostkant van boerderij is een mooi in het geheel passende moestuin aangelegd. Een insectenwerende notenboom, om in de zomer onder te zitten, ontbreekt ook niet. Voor kinderen is een spannende boomhut gemaakt, met een trampoline uit het zicht eronder. Een heerlijke tuin grenzend aan een brede sloot. Schaats- en kanotochten door de Krimpenerwaard kunnen hier beginnen.
Bestemmingsplan gegevens bestemmingsplan “IJsseldijk-Noord 2005” gemeente Ouderkerk, vastgesteld december 2007
De bestemming is ‘Wonen’ (W).
Het achterliggend weiland heeft de bestemming ‘Agrarisch-Landschappelijke Waarden’.
Wij adviseren u in alle gevallen informatie op te vragen bij de gemeente Ouderkerk, Dorpsstraat 42 / Postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel, telefoon (0180) 681055 / fax (0180) 683037, e-mailadres: info@ouderkerk.nl.
Kadastrale gegevens:
Ouderkerk aan den IJssel, sectie A, nummer 3111, groot 8 a 8 ca (808 m2).

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar 2004
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 2004
Woon oppervlakte 177
Inhoud woonhuis 600
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Openhaard Ja
BouwjaarCV 2004
Perceel oppervlakte 808
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Valliant-combiketel-Eigendom
Vrij uitzicht Ja
Aantal toiletten 0
Aantal slaap kamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Verwarming opmerking C.V.-ketel

Schep Makelaardij - Schoonhoven

Lopikerplein 2
2871AN Schoonhoven (Zuid-Holland)
T: 0182 - 38 30 38
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel?