Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een echt unieke gelegenheid! Bouwen met uw eigen aannemer in een stijl met allure op een royale kavel van minimaal 2000 m².
Een buitenkans tussen water en wold
Op het snijvlak van Drenthe, Friesland en Overijssel. Bij Steenwijk om precies te zijn- ontvouwt zich een uitzonderlijk plan: Eeserwold Wonen. Een landschapspark wordt het genoemd, zo buitengewoon royaal is het van opzet. Het landschapspark bestaat uit grote kavels aan gebogen lanen en aan de randen van een meer. De landhuizen worden in Eeser Landgoed gebouwd, de villa's in Eeser Buiten. Wonen met grandeur en heel verschillend van bouwstijl. Wonen in Eeserwold is zowel letterlijk als figuurlijk een buitenkans, op nog geen uur rijden van de Randstad.
Eeserwold Wonen ligt op een plek waar Nederland nog vergezichten kent. De natuur in de nabije omgeving is er van zo'n schoonheid, dat twee gebieden zelfs tot nationaal park zijn verheven. Zo ligt bij Giethoorn de Weerribben met een labyrint van kanalen en geulen door moerasbos en rietvelden. Aan de andere kant, in Drenthe, bevindt zich het Dwingelderveld dat geliefd is om zijn vennetjes en heide zover het oog reikt. Dwalen door dichte bossen kan men in het Drents-Friese Wold, op nog geen twintig kilometer van Eeserwold. Veel dichterbij –het is te voet te doen- ligt de Havelterberg. De heuvelrug is niet zo hoog als de naam doet vermoeden, maar vanuit welk standpunt ook; het uizicht is er altijd prachtig.
Eeser Landgoed
Beeldbepalend voor de grote kavels in Eeser Landgoed is de te realiseren bouwstijl met landhuizen die hun oorsprong vinden in het neoclassicisme. Symmetrie is een van de belangrijkste kenmerken van deze bouwstijl, die vooral toegepast werd in het midden van de negentiende eeuw. Ook toen al werd het zeer gewaardeerd, omdat het zoveel mogelijkheden in met name de afwerking liet. Ondanks een grote variatie in de te verwachten verschijningsvormen, zullen zowel het klassieke karakter als de uitstraling van het woongebied worden gewaarborgd.
Om een indruk te geven hoe onderscheidend een landhuis kan zijn hebben wij verschillende varianten bij de foto's toegevoegd. Van een stijlvol landhuis met een hoge gootlijn in wit pleisterwerk, tot een woning in rode baksteen met lage gootlijn. Alle woningen in Eeser Landgoed behoren tot dezelfde bouwstijl, toch is elk landhuis weer anders. Onderling verschillen ze van elkaar als 'echte' familieleden. In de plattegronden verschillen de vormen qua symmetrie; van rechthoek tot L-vorm. Anderzijds zijn detailleringen in kleur en uitstraling duidelijk zichtbaar, waarbij onder andere voor metselwerk of pleisterwerk kan worden gekozen.
Voor het Eeser Landgoed zijn in de eerste fase 20 kavels van 2.000m² beschikbaar. Naar wens kunt u de kavelgrootte aanpassen. In de plankaart bij de foto's ziet u een uitsnede van Eeser Landgoed. In dit woongebied van Eeserwold worden statige landhuizen beeldbepalend. De kavels voor het landgoed zijn aan Allee's gelegen. Zo zijn de straatnamen reeds vastgelegd en kunt u kiezen voor een kavel aan bijvoorbeeld de Hooilandenallee, de Weteringallee of de Landgoedallee.
Eeser Buiten
Villa's van allure geven Eeser Buiten kleur. Hoe verschillend deze woningen ook voor de dag mogen komen; de basis blijft herkenbaar. Strakke, horizontale lijnen en ver overstekende dakranden zijn de stijlkenmerken. Met die elementen als uitgangspunt zijn er talrijke variaties te bedenken, van detail tot aan de uiteindelijke verschijningsvorm. Door de verrassende veelzijdigheid van deze bouwstijl kan uw architect zijn ontwerp afstemmen op uw smaak en persoonlijke voorkeuren.
Gebaseerd op de stijl van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright zijn talrijke ontwerpen mogelijk. Behoudens de indeling, van kruisvorm tot L-vorm, zijn gelijkvloers wonen, een drive-in garage of een souterrain, enkele van de vele mogelijkheden binnen deze bouwstijl. De impressies welke onder foto's zijn toegevoegd geven een beeld van wat er mogelijk is. De waterrijke leefomgeving van Eeser Buiten biedt de bewoners een unieke woonsituatie. Hierbij benadrukken de royale terrassen en plateaus tot aan het water het échte buitenleven. Door de grootte en de ligging van de kavels kunt u uw woningplattegrond optimaal oriënteren op zowel het water als de zon. De bouwstijl van de villa's mogen dan dezelfde kenmerken hebben, in uitwerking, grootte en indeling zullen de woonvilla's totaal verschillen.
Voor het Eeser Buiten zijn in de eerste fase 27 kavels vanaf 2.000 m² beschikbaar. Naar wens kunt u de kavelgrootte aanpassen. In plankaart bij de foto's ziet u een uitsnede van Eeser Buiten. In dit woongebied van Eeserwold worden de riante woonvilla's beeldbepalend. De kavels in Eeser Buiten zijn aan Singels gelegen. Zo zijn de straatnamen reeds vastgesteld en kunt u kiezen voor een kavel aan bijvoorbeeld de Krekensingel of aan de Buitensingel.
Vrije Keuzes in kavelgrote, architect en aannemer
Voor het optimaal kunnen realiseren van uw woonwensen en recht te doen aan Eeserwold is de kavelgrootte ontworpen met een minimale grootte vanaf 2.000 m². Op de kavelkaart zijn de kavels indicatief aangegeven. Op grond van deze kaart kunt u een locatie uitzoeken. De kavelindeling is zodanig, dat een grote diversiteit aan kaveloppervlaktes aanwezig is. Desgewenst kunt u de grootte van uw kavel nog aanpassen. De minimale maat van 2.000 m² blijft echter gelden.
Binnen Eeserwold kunt u een woning laten ontwerpen die aan uw wensen voldoet met een architect van uw keuze. Natuurlijk kunnen wij u in contact brengen met een architect die veel ervaring heeft met de bouwstijl. U bent te allen tijde vrij uw eigen architect te contracteren en uw droomhuis te laten ontwerpen.
In de keus van de aannemer bent u vrij. Of u nu een woning van 350.000,- of van 650.000,- laat realiseren, met een kavel op maat en de grote verscheidenheid aan uitingsvormen, kunt u uw droomhuis in Eeserwold Wonen realiseren.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op of vraag de fraaie brochure aan!

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Bouwjaar 2012
Aantal kamers 0

Woningdetails

Bouwjaar 2012

Overige

Aan water Ja
Perceel oppervlakte 2000
CV ketel water Ja
Vrij uitzicht Ja
Prijs opmerking koopprijs vanaf
Bijgebouw schuur Ja
Aantal slaapkamers 0

Fehse Makelaardij - Havelte

Egginklaan 2-0
7971CA Vledder (Drenthe)
T: 0521 - 34 28 34
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Eeserwold Wonen Kavel in Steenwijk?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis