Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Oosterwold.
In Almere Oosterwold wordt uw woondroom gerealiseerd.
Aan de oostkant van Almere ontstaat een nieuw woongebied van maar liefst 4300 hectare. Geen traditioneel woongebied met een vast omlijnd stedenbouwkundig stratenpatroon, maar een gebied waar u zelf invulling aan kunt geven. Met nagenoeg geen spelregels die u worden opgelegd. Eén daarvan is dat u het gebied slechts voor een klein gedeelte bebouwd mag worden, en dat er verder veel openbare ruimte ingevuld dient te worden als agrarisch gebied, bestaande uit weilanden, stadslandbouw en bos.
U woont dus midden in de natuur, maar wel in de directe omgeving van de stad.
Lokatie.
Op een prachtige lokatie aan de Kievitsweg, bij Golfclub Almeerderhout ontstaat een prachtig woondomein van maar liefst 40 hectare: Kievitsland. U woont buitenaf, dichtbij de bewoonde wereld. Zo is het centrum van Almere Stad per fiets in 10 minuten te bereiken, of met de auto in 15 minuten. Voorzieningen, zoals een winkelcentrum voor de dagelijkse levensbehoefte liggen om de hoek in Nobelhorst; slechts 5 minuten met de fiets.
En werkt u bijvoorbeeld in Amersfoort of Amsterdam Centrum? Met de auto bent u er in een half uurtje. Wonen op Kievitsland is wonen buitenaf, in een oase van groen en ruimte, maar dichtbij alle denkbare voorzieningen.
Kievitsland
Woondomein Kievitsland voorziet in een stratenpatroon waaraan de riante kavels liggen, waarop u uw woondroom kunt realiseren. U wordt mede-eigenaar van dit totale gebied, waarin ruimte is opgenomen voor een buurtvijver, eetbossen, moestuinen, plantsoenen en akker- en weideland.
Ook voor het onderhoud van al deze voorzieningen, evenals de infrastructuur van wegen, fiets-, voet- en wandelpaden en openbare verlichting, bent u zelf mede verantwoordelijk. Hiertoe zal een vereniging van eigenaren opgericht worden, die gezamenlijk dit onderhoud beheert en laat uitvoeren.
De afmetingen van uw kavel bepaalt u zelf. Een deel van deze privé-kavel mag u bebouwen, zodat de grootte van uw kavel afhankelijk is van uw woonwensen. Wilt u een grotere privé-kavel omwille van nog meer privacy, of voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden van uw woning, dan is dat uiteraard mogelijk.
De woningen
Op Kievitsland worden een acht-tal woningtypes compleet aangeboden, die allen unieke kenmerken hebben.
Zo kunt u kiezen voor meerdere typen vrijstaande woningen, een compacte patio-woning met alle voorzieningen op de begane grond, of een ruime 2-onder-1-kapper.
De woningen worden u compleet aangeboden voor een vaste, zeer scherpe prijs, inclusief kavel, infrastructuur en de groenvoorzieningen van het openbare, gemeenschappelijk terrein. Zo weet U op voorhand waar u financieel aan toe bent, en ook qua planning staat een en ander dan al vast.
Uiteraard is het mogelijk om wijzigingen en aanvullingen te realiseren binnen elk van deze acht ontwerpen. Als u een extra werkkamer wilt, een tweede garage, of zelfs een andere indeling, dan is dat uiteraard mogelijk.
Het is zelfs mogelijk om een woning te realiseren die geheel naar uw wensen en inzichten wordt ontworpen, in samenspraak met een van onze architecten. Uw unieke ontwerp zal u vervolgens ook tegen een zeer scherpe totaalprijs worden aangeboden.
De vermelde aankoopprijs is gebaseerd op een kavel in eigendom van ca. 650 m2. In de prijs zijn opgenomen: grondkosten, notariskosten en bouwkosten woning.
Energieneutraal
Het bijzondere is dat alle woningen energie-neutrale woningen zijn. Grotendeels zelfvoorzienend ten aanzien van het energieverbruik door toepassing van uitstekende isolatievoorzieningen en de allernieuwste technische mogelijkheden, waaronder hoog rendements zonnepanelen, warmte terug winsystemen en de toepassing van thermo-dynamica, de benutting van restwarmte. Hierdoor ontstaan zogenaamde energie-neutrale woningen met een EPC=0 waarde, een waarde die pas in 2020 door de overheid vereist wordt.
Onderzocht wordt nog de mogelijkheid om voor geheel Kievitsland te voorzien in de totale energiebehoefte middels een op afstand op te richten windmolen. Gesprekken hierover zijn met betrokken nutsbedrijven opgestart.
Eisen plan Oosterwold
Behalve het feit dat u zelf zorg draagt voor de infrastructuur en gebiedsinrichting, waarvan de kosten reeds verdisconteerd zijn in genoemde verkoopprijzen, gelden er nog enkele bijzondere bebouwingsvoorschriften in Oosterwold, met name ten aanzien van de grootte van uw kavel.
De grootte van de door u aan te kopen privé-kavel bedraagt minimaal 2 maal de grootte van het vloeroppervlakte van uw woning. Daarnaast dient u een deel te kopen van de algemene openbare ruimte, ter grootte van 6 maal de vloeroppervlakte van uw woning. Zo wordt u mede-eigenaar van het gehele openbare Kievitsland.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,eengezinswoning
Bouwjaar 2020
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 2020
Woon oppervlakte 180
Inhoud woonhuis 675
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
Ligbad Ja
Dak type Schilddak
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 650
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking vloerverwarming geheel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Download uniek woonrapport

Woonrapport
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Kievitslanden - Tjotter in Almere?

Aangeboden door:

2Veld Makelaars BV

Weet wat je koopt!

Download het woonrapport van deze woning

  • Woonlasten
  • WOZ waarde
  • Buurtinformatie
  • Energielabel
  • Wie zijn mijn buren
  • Woninginbraken