Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Akkerstraat 5 te Biest-Houtakker
Kadaster: Hilvarenbeek C 5099
Aan de Akkerstraat te Biest-Houtakker bieden wij u een prachtig bouwkavel aan van circa 2.980 m2. Deze bouwkavel is gelegen direct rechts van huisnummer 3 en is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. Het perceel wordt vrij op naam verkocht (v.o.n.). De koopsom is derhalve inclusief omzetbelasting en notariskosten. Alle getoonde foto’s zijn genomen binnen een straal van 25m vanaf de kavel (m.u.v. de foto's achter de situatietekening).
- De ligging -
De bouwkavel ligt op locatie met veel cultuurhistorische waarde.
De voorzijde van het perceel grenst aan de plek waaraan Biest-Houtakker een deel van haar naam te danken heeft: de Biest. Een biest is een van oudsher driehoekig met gras begroeid plein met in het midden een gemeenschappelijk waterkuil voor de boerderijdieren.
De achterzijde van de bouwkavel biedt vrij uitzicht over het historische akkergebied waardoor Biest-Houtakker omsloten wordt.
- Het dorp -
Biest-Houtakker, gelegen aan het Wilhelminakanaal, telt momenteel circa 900 inwoners. Langzaam is de van oudsher agrarische gemeenschap veranderd in een moderne dorpskern zonder haar landschappelijke karakter te verliezen. Het onlangs gerealiseerde dorpshuis is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast een gezellig café zijn hier ook de peuterspeelzaal en de basisschool gevestigd.
- Bereikbaarheid -
Vanuit Biest-Houtakker ben je binnen 5 tot 10 minuten in het centrum van Hilvarenbeek, Diessen óf Tilburg met meerdere supermarkten en winkels. De snelwegen naar Eindhoven, Den Bosch en Breda zijn eenvoudig en snel te bereiken, maar liggen op voldoende afstand om er geen last van te hebben. Handig voor forenzen, hoewel de kans groot is dat je in deze omgeving liever thuis werkt.
- Bebouwingsmogelijkheden -
De bouwkavel is bestemd voor de bouw van één vrijstaande woning inclusief eventuele bijgebouwen. Voor uitgebreide bouwvoorschriften verwijzen wij u naar het bestemmingsplan ‘Akkerstraat 5’ in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste voorschriften.
- Maximale nokhoogte: 9 m.
- Maximale goothoogte: 5,5 m.
- Diepte hoofgebouw maximaal: 13 m
- Maximale breedte hoofdgebouw: circa 24m
- Maximale nokhoogte bijgebouwen: 5,5 m
- Maximale goothoogte bijgebouwen: 3 m
- Wonen in het Land van de Hilver -
De bouwkavel maakt onderdeel uit van het project ‘Wonen in het Land van de Hilver’. Een project van Van der Weegen Bouwgroep en Leystromen. Meer informatie over dit project vindt u op onze projectwebsite.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

Aantal toiletten 0
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct

Huisportaal.nl

Binderseind 1
5421CG Gemert (Noord-Brabant)
T: 085-782 00 00
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Akkerstraat in Biest-houtakker?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis