Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Karakteristieke vrijstaande stadsvilla op magnifieke en historische locatie in Rhenen, gelegen op een perceel van maar liefst 1.496m² (eigen grond).

Deze, grotendeels te renoveren, stadsvilla is letterlijk gesitueerd tegen de historische stadsmuur van Rhenen met fantastisch uitzicht over de riante tuin en stroomgebied van rivier de Nederrijn. Verdeeld over vier woonlagen bedraagt het woonoppervlak circa 172 m² (exclusief serre en inpandige bergruimte), met diverse mogelijkheden voor herindeling en bijgebouwen. Het woonhuis beschikt thans o.a. over een woonkamer met magnifiek uitzicht over het rivierenlandschap, originele keuken met servieskast, 5 (slaap)kamers, ruime badkamer, provisiekelder en inpandige garage aan de straatzijde. Diverse authentieke stijlkenmerken zoals paneeldeuren, lijstwerk, glas in loodramen, luiken, etc. zijn nog aanwezig. Op het terrein bevinden zich meerdere opstallen/bijgebouwen, diverse (fruit)bomen en een klein zwembad. Het perceel is aan de noordzijde omsloten door de historische stadsmuur (circa 1350 na Chr.) en aan de zuidzijde door hagen en een hekwerk met inrijpoort.

De naam Koningshof verwijst naar de locatie waar in de 17e eeuw het zomerpaleis van de Duitse keurvorst Fredrik van de Palts werd gebouwd genaamd “Het Koningshuis”. Tussen Het Koningshuis en de stadsmuur bevindt zich, in de “schaduw” van de alom bekende Cuneratoren, het huidige Koningshof. Het Koningshuis, de stadspoorten en vestigingstorens zijn weliswaar al lang geleden verloren gegaan, echter staan de Cuneratoren en een prachtig gedeelte van de oude stadsmuur nog fier overeind en dragen hierdoor nog altijd bij aan de unieke sfeer van deze historische woonlocatie. Natuurlijk geldt dat ook voor de winkels, restaurants, terrassen en uitgebreide bossen en uiterwaarden die bijna letterlijk om de hoek van dit object zijn gelegen.

Indeling: entree aan de Koningshof via tochtportaal met toiletruimte en toegang tot het souterrain en de inpandige garage met elektrische deur naar de straat. De centrale hal biedt plaats aan het fraaie trappenhuis met bordestrap en toegang tot de woonkamer en keuken. De woonkamer is gesitueerd over de volle breedte van de zuidzijde van de woning en beschikt over een authentieke schouw, en twee servieskasten. De aanwezige raampartijen, met glas en loodramen, zorgen voor een schitterend uitzicht over het rivierlandschap. Aan de straatzijde bevindt zich de keuken met originele wandopstelling en servieskast. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een eenvoudige aangebouwde serre.

1e verdieping: via het fraaie trappenhuis en bordestrap toegang tot de overloop en 2e toiletruimte. Op deze verdieping bevinden zich twee royale slaapkamers die beiden zijn voorzien van inbouwkasten en glas en loodramen. De grootste slaapkamer heeft openslaande deuren naar een klein balkon en een extra deur naar de badkamer. De badkamer is weliswaar slechts uitgevoerd met een ligbad en twee porseleinen wastafels, maar biedt veel ruimte om naar eigen inzicht opnieuw in te delen.

2e verdieping: overloop met dakkapel en toegang tot twee gelijkwaardige slaapkamers. De slaapkamer aan de westzijde heeft een dakkapel, wastafel en vaste kast. De slaapkamer oostzijde beschikt over een grote kastenwand.
Souterrain: de centrale hal onderaan de trap biedt toegang tot een provisieruimte en grote slaap-/hobbykamer. Via een doorloop/gang zijn tevens de aanwezige stookruimte, met cv combiketel, en 2e sanitaire ruimte bereikbaar. De stookruimte is verdeeld over twee compartimenten en biedt derhalve mogelijkheden voor bijvoorbeeld een mooie wijnkelder of extra hobby-/opslagruimte. Vanuit de gang is tot slot ook de achtertuin bereikbaar.

Buiten: aan de straatzijde (Koningshof) is er, via een elektrisch bedienbare deur, toegang tot de inpandige garage met royale bergzolder. De tuin is achterom bereikbaar via een poort aan het “Buitenomme”. Via de tuin is er toegang tot een 2e inpandige garage (onder de serre), brede overkappingen/wagenloods, schuren en een stenen carport. In de tuin staan diverse (fruit)bomen en een vrijstaand bijgebouw voorzien van water en afvoer.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak 172 m², inhoud: 860 m³, perceeloppervlak: 1.496m².
- Gelegen op een unieke locatie centraal in Rhenen, nabij alle voorzieningen.
- Het object is in matige staat van onderhoud en dient gedeeltelijk gerenoveerd te worden.
- Recent heeft een bouwkundige inspectie plaatsgevonden. Een rapportage hiervan is op verzoek te verkrijgen bij ons kantoor.
- In de koopovereenkomst zullen extra bepalingen worden opgenomen, o.a. ten aanzien van de bouwkundige staat, aanwezigheid van asbest, etc.
- Het object is aangemerkt als ‘karakteristiek’ op de MIP-lijst (Monumenten Inventarisatie Project) van de Provincie Utrecht, dit betreft geen monumentenstatus.
- Aanvaarding kan snel.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa,vrijstaande woning
Aantal kamers 7

Woningdetails

Woon oppervlakte 172
Inhoud woonhuis 860
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Bosrijk Ja
Dak type Zadeldak
Zwembad Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
In overleg Ja
Rolluiken Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 1496
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 38
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Aantal slaapkamers 5
Beschermd stads gez Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 2250 Breedte: 5750 Oppervlakte: 1294
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Onderhoud binnen opmerking Matig
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek?
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Koningshof in Rhenen?

Aangeboden door:

Meer Makelaar Rhenen

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Check hier