Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Stationsstraat 26, 8601 GE Sneek.
Helft van dubbel woonhuis, gebouwd in 1908 naar een ontwerp van G. Stapenséa, in opdracht van de Hanso Boelens Fundatie, een liefdadigheidsstichting die op deze wijze zijn geld belegde. Dit bijzondere pand, gelegen aan de zuidzijde van de Stationsstraat, de deftige straat die met de aanleg van de spoorlijn in 1883 geleidelijk tot ontwikkeling is gekomen, is één van Stapenséas meest fraaie woonhuizen. Aangemerkt als Rijksmonument.
Het interieur is in 1938 verbouwd door de Haagse interieurarchitect Pander. Het interieur van nr. 26 wordt gekenmerkt door zwaar donker eiken met schoon metselwerk, waarbij Pander de originele structuur in tact heeft gelaten. De begane grond bevat onder andere een tegeltableau in de hal met agrarische voorstelling, een vernieuwde bordes trap met glas-in-lood ramen, balkenplafonds met moerbalken en kinderbinten, gemetselde schouwen met houten omlijsting, een forse schuifpui met kasten aan weerszijden in de woonkamer, zware houten deuren met dito kozijnen en serre! De verdieping bevat o.a. een zwaar balkenplafond op de overloop, een zwart marmeren schouw, een enkele en een dubbele wastafel verzonken in een marmeren plaat, originele kranen etc. Kortom, een object waarbij vele historische kenmerken nog in tact zijn gebleven.
Een imponerende woning, vanwege de inhoud, de locatie en de vele authentieke details. Een pand met een zeer voorname uitstraling, in zeer degelijke staat van onderhoud! De opstal werd frequent door de Monumentenwacht Fryslan aan een inspectie onderworpen, het laatste rapport dateert van 2015 en is op kantoor ter inzage. De algehele conclusie in het rapport is dat de onderhoudstoestand goed is. De originele bouwtekeningen zijn eveneens nog beschikbaar, alsmede het originele Bestek en Voorwaarden.
De woning is gelegen op een perceel grond ter grootte van 536 m², waarbij de achtertuin gelegen is op het zuiden. Parkeren langs de straat middels parkeervergunning. Via het Veemarktterrein is het ook mogelijk het erf aan de achterzijde bereikbaar te maken, zodat ook daar eventueel geparkeerd kan worden. Centrum Sneek op loopafstand.
Indeling:
Vestibule met toegang studeerkamer, centrale hal met granito vloer, lambrisering en open haard partij, toegang provisiekelder, toilet, woonkamer en suite (ca. 50 m²) met half ronde erker en v.v. visgraat parketvloer, boekenkasten en dubbele schouwpartij, aangebouwde serre met kunststof schuifpui, eetkamer (ca. 18 m²) met erkerpartij en doorgeefluik, dichte keuken v.v. nette, doch eenvoudige keukenopstelling, berging.
1e verdieping;
overloop met separaat 2e toilet, badkamer v.v. ligbad en wastafel, kleine slaapkamer (geschikt om samen te voegen met badkamer), 3 royale slaapkamers, vaste kasten.
2e verdieping:
Via vaste trap bereikbaar, 5e en 6e slaapkamer, grote zolderruimte.
Bijzonderheden:
* Bouwjaar 1908.
* Inhoud ca. 1.500 m³.
* Woonoppervlak ca. 320 m².
* Perceelgrootte 536 m².
* Centrale verwarming + ledenradiatoren .
* Atag HR ketel ca. 2007.
* Schilderwerk in goede conditie.
* Bijzonder bouwwerk op bijzondere woonlocatie!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning halfvrijstaande woning,herenhuis
Bouwjaar 1908
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1908
Woon oppervlakte 320
Inhoud woonhuis 1500
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2007
Hellend dak leisteen
Perceel oppervlakte 536
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Atag HReigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: leisteen
Dichte keuken Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal toiletten 0
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking c.v.-ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte 1000 Breedte 1300 Oppervlakte 130
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Makelaardij Sneek - Sneek

Oud Kerkhof 2/4
8601EE Sneek (Friesland)
T: 0515 - 43 15 43
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Stationsstraat in Sneek?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis