Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een prachtlocatie in het buurtschap De Berg in Budel, een riant perceel (1303 m²) voor het bouwen van een vrijstaand woonhuis.
Het betreft hier een perceel in het kader van de Ruimte voor Ruimte-regeling. Dit perceel dient nog ontwikkeld en bouwrijp gemaakt te worden. Momenteel heeft het perceel een agrarische bestemming. Middels een te doorlopen procedure kan er een wijziging van de bestemming naar wonen worden verkregen. Na deze bestemmingswijziging mag hier een vrijstaande woning gebouwd worden.
Het bijzondere aan de Ruimte voor Ruimte-regeling is dat er ruimere bouwregels gelden dan gebruikelijk. Zo mag u op dit perceel een vrijstaande woning realiseren van maar liefst 900 m³, excl. kelder, aan-, uitbouwen en bijgebouwen.
De ontwikkeling:
Naast de aankoop van het perceel dient u rekening te houden met bijkomende kosten voor de bestemmingsplanwijziging en een verplicht aan te kopen bouwtitel. Deze kosten bedragen momenteel ca. € 165.000,-.
Voor aanvullende informatie of begeleiding bij deze procedure, kunt u contact met ons opnemen.
Locatie:
Het perceel is gelegen in het buitengebied, nabij de grens met België, de natuurgebieden; de Achelse Kluis en de Beverbeekse Heide. Budel is een gemoedelijk dorp, gelegen in de gemeente Cranendonck met alle benodigde voorzieningen. Een keur aan winkels, sportfaciliteiten met o.a. een zwembad en een medisch centrum.
Ruimte voor Ruimte:
De Ruimte voor Ruimte-regeling is in het leven geroepen om veehouderijen op ongewenste locaties, te stimuleren om hun stallen op te ruimen. Om de regeling te kunnen financieren worden er bouwtitels uitgegeven ter compensatie van de veehouders. Deze bouwtitels kunnen gebruikt worden om op door de gemeente aangewezen locaties een woning te realiseren.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Aantal toiletten 0
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Bergbosweg in Budel?

Aangeboden door:

Snijders & de Werdt Makelaars

Weet wat je koopt!

Download het woonrapport van deze woning

  • Woonlasten
  • WOZ waarde
  • Buurtinformatie
  • Energielabel
  • Wie zijn mijn buren
  • Woninginbraken