Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

“Landelijk gelegen woonboerderij met schitterend uitzicht over omliggende landerijen”.

Locatie en ligging
De woonboerderij is gelegen in een landelijke woonomgeving in het buitengebied van Den Hout. Het object is gelegen op een riant perceel van ca. 3.000 m². Veel rust en ruimte maar toch centraal gelegen op korte afstand van het dorp Den Hout. Daarnaast zijn de dorpskernen van Made en Oosterhout en de snelweg A59 binnen enkele autominuten bereikbaar. De grote steden zoals Rotterdam en Den Bosch zijn binnen 40 autominuten en 30 autominuten bereikbaar.

Bouwconstructie en voorzieningen
De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1910 en in 1987/1988 is de voormalige boerderij omgebouwd tot woonboerderij. Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit metselwerk spouwmuren uitgevoerd in IJsselsteentjes, waarbij de topgevels zijn voorzien van boerenvlechting en schotelankers, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloeren en hardhouten kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Het geïsoleerde zadeldak is opgebouwd
uit houten gordingen en gedekt met pannen. De woning is aan de buitenzijde deels voorzien van hardhouten luiken. De woonboerderij wordt verwarmd door middel van een Nefit topline cv-ketel. De woonboerderij beschikt over een glasvezel aansluiting.

De royale entree biedt toegang tot de meterkast (8x 220V en 1x 380V), het toilet, de garderobe, de trapopgang richting de eerste verdieping, de woonkamer en de keuken. Vanuit de woonkamer is de slaapkamer op de begane grond bereikbaar en vanuit de keuken is de achterentree bereikbaar.
De hal is afgewerkt met Franse plavuizen als vloerafwerking, deels spachtelputz, deels schoonmetselwerk als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking.

De woonkamer is afgewerkt met kurk als vloerafwerking, structuurverf als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking.
De woonkamer is voorzien van een allesbrander. Middels de openslaande tuindeuren is de achtertuin bereikbaar. Vanuit de woonkamer is tevens de keuken en de slaapkamer op de begane grond bereikbaar.

De keuken is afgewerkt met kurk als vloerafwerking, structuurverf als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking. De keuken, in rechte opstelling, is voorzien van een kunststof aanrechtblad, 4-pits gaskookplaat, koelkast, oven, afzuigkap, dubbele spoelbak en voldoende onder- en bovenkastjes.

De achterentree is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels deels schoonmetselwerk als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking.
In de achterentree bevindt zich de opstelplaats voor de wasmachine en droger, de technische ruimte met daar de opstelplaats van de Nefit cv-ketel, een bergkast en de trapopgang naar de halfverdiepte kelder, voorzien van een spekkuip. Vanuit de achterentree is de achtertuin toegankelijk.

De slaapkamer op de begane grond is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, deels structuurverf deels lambrisering als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking. De slaapkamer is voorzien van een wastafel.

Middels de hardhouten trap is de overloop op de eerste verdieping toegankelijk. De overloop geeft toegang tot vier slaapkamers, de badkamer en een bergkast. De
overloop is afgewerkt met vloerbedekking, deels schoonmetselwerk deels structuurverf als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking.

De vier slaapkamers zijn allen afgewerkt met vloerbedekking, structuurverf als wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking. Drie slaapkamers zijn tevens voorzien van dakkapellen. De badkamer is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en timmerwerk als plafondafwerking. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, badkamermeubel, staand closet en een designradiator. De bergzolder is toegankelijk middels twee luiken.

De tuin is voorzien van diverse soorten meerjarige beplanting zoals diverse soorten bomen, hagen en struiken, gazon en bijpassende sierbestrating zoals kinderkopjes en gebakken waaltjes. De tuin is voorzien van een ondergrondse beregeningsinstallatie, welke wordt gevoed door de bronneringspomp in het bijgebouw. Extra grond is bespreekbaar. Vanuit de tuin heeft u een schitterend uitzicht over de omliggende landerijen.

Aanpandige schuur
De aanpandige schuur is opgetrokken in metselwerk spouwmuren, gedeeltelijk betonnen begane grondvloer en gedeeltelijk 30 x 30 tegels als vloerafwerking. Het geïsoleerde zadeldak is opgebouwd uit houten kolommen en houten spanten. De aanpandige schuur is aan de voor- en zijkant voorzien van openslaande deuren ( 3 m1 x 2,5 m1 en 3 m1 x 3,5 m1) en aan de achterzijde voorzien van een loopdeur.
In de aanpandige schuur bevindt zich een toilet met een fonteintje. Boven de slaapkamer op de begane grond bevindt zich een bergzolder, welke via de aanpandige schuur te bereiken is.

Bijgebouw
Het bijgebouw, gelegen achter de woning en bereikbaar vanaf de tweede oprit, is gebouwd omstreeks 1990 en opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren uitgevoerd in IJsselsteentjes en voorzien van boerenvlechting in de topgevel, klinkerverharding als vloerafwerking, een houten verdiepingsvloer en betonnen kozijnen voorzien van enkele beglazing. Het zadeldak is opgebouwd uit stalen
spanten en houten gordingen en gedekt met pannen. Middels de trap is de bergzolder toegankelijk. Het bijgebouw is voorzien van openslaande deuren (3 m1
x 3 m1), meerdere loopdeuren en elektra. In het bijgebouw bevinden zich twee paardenboxen en de bronneringspomp.

Garage
De garage is gebouwd omstreeks 1910. Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie opgetrokken uit metselwerk spouwmuren uitgevoerd in IJsselsteentjes en voorzien van boerenvlechting in de topgevel, deels grindtegels en deels beton als vloerafwerking. Het dak is gedekt met pannen. De garage is verdeeld in drie compartimenten, voorzien van een bergzolder en aan de voorzijde voorzien van openslaande garagedeuren.

Bestemming
Op deze unieke locatie rust de vigerende bestemming ‘enkelbestemming wonen’, vastgesteld door de gemeente Oosterhout
op 28 augustus 2014. Naast dat u op deze unieke locatie kunt wonen, zijn er ook andere mogelijkheden om wonen en werken te combineren. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Gratis oriëntatiegesprek

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 196
Inhoud woonhuis 1431
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 3000
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage vliering Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 5
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Staal Makelaars BV

Brieltjenspolder 40
4921PJ Made (Noord-Brabant)
T: 0162-570471
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hespelaar in Den Hout?

Verkoop je huis tijdens de Open Huizen dag op zaterdag 5 oktober
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis