Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Buiten wonen? Wonen en werken? Dubbele bewoning? Driemaal Ja! Zie hier, de ideale woning in de natuur waar wonen en werken gecombineerd kan worden en waar dubbele bewoning eveneens tot de mogelijkheden behoort.

En hoeveel mensen kunnen er zeggen dat ze de Loonse en Drunense duinen praktisch als achtertuin hebben en dat de Zandleij vrijwel langs de eigen tuin stroomt? En dat ze regelmatig uilen, reeën, vossen en met wat geluk zelfs een das kunnen spotten? Om maar niet te spreken over de grote variatie aan vogels die de tuin als broedplek en leefomgeving hebben.

Dat zijn er niet veel en dat maakt deze plek uniek. Niet alleen de plek, maar ook de inrichting van het riante perceel, de grootte van de woning, de uitstekende staat van onderhoud alsmede de idylische sfeer en de totale beleving van het geheel, maken het plaatje compleet.

En dan kom je als makelaar weleens superlatieven te kort, waardoor er niets anders overblijft dan u uit te nodigen deze unieke woning te komen bekijken.

De prachtige, groenrijke en beboste Zandkantseweg is als een soort oprijlaan naar de woning en licht al een tipje van de sluier op van wat u te wachten staat op het perceel. Daar vinden we de strakke, onder architectuur van Bert Huls aangelegde tuinen, terras en weiland rondom de woning waarvan een deel onderhouden wordt door Het Brabants Landschap. Verder beschikt deze woonboerderij over een vrijstaande garage met vliering en een aangebouwde carport, een hooimijt met terras en een door de passende aanleg en begroeing uit het zicht geplaatst veld met zonnepanelen.

Wil je zelf dieren houden, dan is dit geen probleem; hiervoor is er rondom huis voldoende ruimte. Het houden van kantoor aan huis is met de ruime 1e verdieping geen enkel probleem. De woning is zonder veel aanpassingen ook geschikt te maken voor dubbele bewoning.

KENMERKEN:
De woning is gebouwd omstreeks 1905.
Perceelgrootte is 6505 m².
Inhoud van de woning is maar liefst 1114 m³ (conform op locatie ingemeten NEN 2580 meetrapport)*.
Woonoppervlakte is 294 m² (conform op locatie ingemeten NEN 2580 meetrapport)*.

Door de indeling en inrichting van de ruimte is de woning, naast het gebruik als woonhuis, eventueel ook uitstekend geschikt als kantoor aan huis. Door een aparte ingang kan immers 'werk van wonen' gescheiden worden.

Omstreeks 2000-2001 is de woning intern en extern grondig verbouwd, waarbij o.a. de volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:
- vervanging van het gehele dak, inclusief spanten, panlatten en pannen;
- diverse werkzaamheden aan buitengevel met oa. herstel naar de oorspronkelijke staat;
- aanbrengen van een nieuw houten balkenplafond met kraaldelen, aan de bovenzijde afgewerkt met underlayment met daarop brand- en geluidwerende platen;
- herinrichting van de binnenruimte incl. plaatsing van nieuw sanitair in de gehele woning;
- vervanging centrale verwarming en plaatsen van een nieuwe ketel met gekoppelde boiler (Nefit ecomline HR), gestookt op propaan gas;
- vervanging van de volledige elektrische installatie en installatie van PHC domotica in vrijwel de gehele woning. De meterkast bevat een aansluiting voor krachtstroom.

Inrichting en advies binnenshuis komt van binnenhuisarchitect Jacques de Kort uit Hilvarenbeek.

Omstreeks 2006-2007 is het perceel rondom de woning heringericht naar een ontwerp van landschapsarchitect Bert Huls uit Oisterwijk en uitgevoerd door A. vd. Brand Cultuurtechniek uit Biezenmortel. De tuin is voorzien van verlichting en een uitgebreide computergestuurde beregeningsinstallatie deels via een grondwater pomp in garage/carport en deels via de waterleiding. Tegelijkertijd is de garage / carport aangepast met een aanbouw van de carport, plaatsing van ramen en deuren en potdekselen van de garage door de firma Verhoeven uit Udenhout. Garage is v.v. water en elektra.

In 2012 is op de 1e verdieping een riante bibliotheek gerealiseerd naar een ontwerp en creatie van meubelmaker H. Broeders uit Tilburg. Tevens is toen de airco met verwarming en koeling geplaatst inclusief een keukenunit met koelkast en aansluitingen t.b.v. de wasapparatuur.

In 2016 zijn door firma Hoppenbrouwers uit Udenhout 45 zonnepanelen geplaatst en zeer fraai in het landschap opgenomen. De jaaropbrengst van de zonnepanelen is ca. 5,5 MWh/jaar.

In 2017 is de keuken op de begane grond volledig vernieuwd naar ontwerp en levering door Staats Keukenadvies en Montage uit Berkel Enschot.

In 2018 is glasvezel aangelegd voor TV, Telefoon en Internet.

In 2019 is de alarminstallatie vernieuwd incl. koppeling met internet.

De woning is volledig geïsoleerd met rondom dubbel glas, deels vloerisolatie en spouwmuur- en dakisolatie.

Achter de woning is een voormalig boerenbedrijf gelegen. Dit bedrijf is en blijft inactief, waardoor overlast van überhaupt een boerenbedrijf nihil is.

INDELING:
BEGANE GROND:
Via de voortuin is de hoofdentree van de woning te bereiken. De riante hal biedt toegang tot de 1e slaapkamer, aan de linkerzijde toegang tot een 2e hal/bijkeuken met zij-entree en aan de rechterzijde toegang tot een gang met daarin weer toegang tot de overige vertrekken op de begane grond.

In de hal is tevens de trapopgang met de imposante vide op de verdieping.

De hal met de zij-entree heeft een vaste kastenwand met daarin tevens de vernieuwde meterkast.

De aangrenzende master bedroom heeft eveneens een op maat gemaakte, in stijl uitgevoerde kastenwand. De kamer is afgewerkt met eiken vloerdelen, schuurwerk wanden en een landelijk in lichte kleuren geschilderd balken plafond. De badkamer is via de slaapkamer te bereiken.

Deze ruime badkamer is van alle gemakken voorzien met een urinoir, wandcloset, vrijstaand ligbad, douchecabine en 2 wastafels. Badkamer is deels betegeld en geeft eveneens toegang tot de achtertuin.

Vanuit de gang is aan de rechterzijde de grote toiletruimte te bereiken. De toiletruimte is voorzien van aansluitpunten om hier een extra douche te realiseren. Nu is het toilet deels betegeld en voorzien van een wandcloset en wastafel.

Aan de linkerzijde van de gang is toegang tot 2 (slaap)kamers die nu in gebruik zijn als kantoorruimte. De kamers zijn beide afgewerkt zoals de master bedroom, met eikenhouten vloer, schuurwerk wanden en balken plafond. Beide kamers bevatten aansluitpunten voor warm- en koud water en voor afvoer.

Aan het eind van de gang is de toegang tot de woonkamer. De riante living van 56 m² heeft een open haard in een Frans kalkzandstenen schouw, een fraaie ingebouwde hoekkast en openslaande tuindeuren.

Direct vanuit de woonkamer is via een strakke, zwart stalen pui, de pas 2 jaar geleden volledig vernieuwde keuken te bereiken.

De massief houten, U-vormige opstelling heeft een 4-pits inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging, een vaatwasser, koelkast, hetelucht oven en combioven/magnetron. De keuken is deels afgewerkt met een hardstenen werkblad en deels met een houten blad.

1e VERDIEPING:
De vloer van de 1e verdieping is afgewerkt met geluid- en brandwerende platen (Fermacell), geplaatst op underlayment platen.

De overloop met vide naar de begane grond geeft toegang tot een grote slaapkamer aan de linkerzijde, een 2e badkamer met sauna en een zeer riante multifunctionele ruimte aan de rechterzijde die nu ingericht is met een imposante bibliotheek en een kleine keuken. Deze verdieping is uitermate geschikt voor het houden van kantoor aan huis of voor het realiseren van een dubbele bewoning.

De slaapkamer links is afgewerkt met sisal vloerbedekking, schuurwerk wanden en gipsplaten plafond.

De 2e badkamer is deels betegeld en heeft een douche, toilet en wastafel. De badkamer geeft tevens toegang tot een sauna.

Blijft op de verdieping de voormalige zolder nog over. Deze ruimte is dusdanig groot dat hier naar wens meerdere kamers gerealiseerd kunnen worden. Nu is de ruimte dus ingericht als een bibliotheek annex multifunctionele ruimte met een kleine keuken. Hierin is een op maat gemaakte U vormige kastenwand geplaatst waarbij een van de kasten een wijnkoelkast bevat. De kastinrichting is modulair en kan naar wens veranderd dan wel verwijderd worden.
De schuine ruimte onder de kap en achter deze kastenwand is begaanbaar en kan gebruikt worden als bergruimte. In de ruimte is een Velux dakvenster en een vlizotrap naar de 2e verdieping.

Vanuit de bibliotheek is het keukentje te bereiken met onder meer de aansluitingen voor de wasapparatuur, de CV- en boileropstelling en de centrale afzuiging. Een Velux dakvenster zorgt hier voor het daglicht.

2e VERDIEPING:
Via de genoemde vlizotrap is een over tweederde van de lengte van de boerderij gesitueerde bergvliering te bereiken.

BUITENBELEVING:
Vanuit de rotonde aan de Biezenmortelsestraat in Biezenmortel begint eigenlijk de schitterende 1,1 km lange 'oprijlaan' naar de woning. De eerste en enige woning is immers de Zandkantseweg 10. Toch ligt de woning erg centraal tussen de dorpen Udenhout, Biezenmortel en Helvoirt, maar ook binnen afzienbare tijd zijn de steden Tilburg (20 min), Den Bosch (15 min) en Eindhoven (30 min) te bereiken.

Zoals aangegeven ligt de woning op een riant perceel van maar liefst 6505 m² en er moest over nagedacht worden hoe dat in te richten. De foto's laten niets aan de verbeelding over en laten zien dat de inrichting meer dan geslaagd is.

Huidige eigenaren hebben, op advies van landschapsarchitect Bert Huls, ervoor gekozen hun perceel niet fysiek af te scheiden van het aangrenzende perceel van het Brabants Landschap en natuurlijk te laten. Dit gedeelte is ingericht met hoog grasland, kikkerpoelen en enkele bomenpartijen en loopt tot aan de stroom De Zandleij. Naar keuze kan van het eigen gedeelte uiteraard hiervan eenvoudig een grote weide gemaakt worden voor het houden van hobbydieren of paarden.

Het tuingedeelte is ingedeeld in verschillende compartimenten met gazon, terras, plantenborders, fruitbomen, bospartijen, moestuin en zelfs een zonnepanelenweide. Deze zonnepanelen liggen volledig uit het zicht.

De houten hooiberg aan de rechterzijde met een hooizolder en fraaie overkapping, maakt het aanzicht zeer idyllisch. In de nok is een uilenkast opgenomen waarin de laatste jaren jonge uilen uitgebroed worden. Aan de linkerzijde is de oprit met de volledig in stijl van het geheel gebouwde carport en garage. De garage heeft een grootte van 8,47 x 4,90 m. Via een losstaande trap is hier een bergzolder te bereiken.

Aan de voorzijde heeft de woning een riante voortuin. Gescheiden door de Zandkantseweg biedt ook de voorzijde vrij uitzicht over een fraai en authentiek weiland met achterliggende bos.

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Peeters-Bouckaert Makelaars laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij,vrijstaande woning
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1905
Woon oppervlakte 294
Inhoud woonhuis 1114
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Dak type Schilddak
Woontype Woonhuis
Energielabel B
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2001
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 6505
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Nefit Ecomline Hr Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 56
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Airconditioning Ja
LeeftijdCV ketel 19
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Zandkantseweg in Biezenmortel?

Aangeboden door:

Peeters-Bouckaert makelaars