Een huis kopen

Een huis kopen is een belangrijke beslissing in je leven. Nadat je besloten hebt om een huis te gaan kopen, ben je natuurlijk benieuwd wat je financiële mogelijkheden zijn. Helaas, hier is geen standaard antwoord voor te geven. Natuurlijk kan je via internet een berekening maken zodat je globaal een idee hebt wat je kunt gaan lenen, echter realiseer je dat jouw persoonlijke situatie de basis vormt voor de financiële mogelijkheden. Toekomstige uitgaven, pensioen, eventuele huidige woning, verbouwing en werksituatie zijn allemaal belangrijke zaken die mee moeten wegen om een goede berekening te maken.

Klik hier voor een afspraak met een financieel adviseur

Kosten Koper

Wanneer je een bestaand huis koopt, dan moet je over het aankoopbedrag nog de zogenaamde kosten koper (k.k.) betalen. Deze kosten bestaan uit: overdrachtsbelasting (momenteel 2%) en alle notariële kosten met betrekking tot de overdracht.

Woonwensen

Een goed inzicht in de woonwensen vereenvoudigt het zoeken naar een woning. Maak daarom een overzicht van belangrijke punten waaraan het huis moet voldoen. Zoals: soort huis, oppervlakte, tuin, aantal kamers, staat van onderhoud, bouwjaar. Vervolgens maak je een overzicht van de belangrijkste punten waaraan de omgeving moet voldoen, zoals: de buurt, scholen, openbaar vervoer, winkels, sportfaciliteiten, veiligheid en andere voorzieningen.

De verkopende makelaar

Eerst maar een misverstand uit de weg helpen. Vaak heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld. Deze makelaar doet natuurlijk wel zijn best om ook jou van dienst te zijn, maar zijn belang ligt natuurlijk bij het verkopen van het huis. Deze makelaar wordt betaald door de verkopende partij en dus ligt zijn loyaliteit bij de verkoper.

De verkopende makelaar hoef je ook niet te wijzen op negatieve punten van de woning of omgeving. Maar wie kan je dan wel inschakelen voor advies? Steeds vaker wordt er gekozen voor de aankoopmakelaar. Hij behartigt jouw belang. Zijn taak is om je volledig te informeren, te adviseren en onderhandelt voor jou de laagste prijs uit. Daarnaast zorgt hij voor alle juridische en notariële zaken rondom de aankoop van de woning.

Verkooptips voor op Huislijn.nl

TopHuis

Op Huislijn.nl staan 10.000den huizen een huizenzoeker krijgt dan ook vaak een lange lijst met huizen die te koop of te huur staan. Hoe eerder je huis gevonden wordt hoe meer aandacht. Met een TopHuis vermelding zorg je dat je woning 30 dagen lang als eerste wordt gevonden. Deze positie levert direct extra bezoekers op voor uw woning. Dit kan oplopen tot meer dan 7 maal. Vraag je makelaar naar de mogelijkheden.

Zet uw woning op Facebook en Twitter

Bij je woning kan je klikken op de button van Facebook en Twitter. Vrienden, vrienden van vrienden, kennissen en familie kunnen de woning dan terugvinden op Facebook en Twitter.

De Nationale Open Huizen route

Een aantal keer per jaar organiseert Huislijn.nl in samenwerking met de makelaars de Nationale Open huizen route. De woningen die deelnemen staan prominent op de website en kunnen door de huizenzoeker gevonden worden op de GoogleMap. Ook kunnen zoekopdrachten uitgevoerd worden om woningen die deelnemen aan de Nationale Open Huizen route te vinden.

Uw makelaar

Heb je interesse om meer woningzoekenden naar uw woning te leiden, neem dan contact op met je makelaar. Hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden. Overzicht makelaars