Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Woonboerderij met ca. 225 m² woonoppervlakte en een appartement met ca. 65 m² woonoppervlakte. Dan zijn er nog de loodsen met totaal ca. 790 m² begane grond vloeroppervlak en nog eens ca. 160 m² aan verdieping oppervlakte in de loodsen.


* Laatste 5 jaar is de woonboerderij compleet gerenoveerd, geïsoleerd en gemoderniseerd
* Nieuwe rieten kap 2020/21 met geïsoleerde platen
* Luxe keuken geplaatst 2023
* HR-cv ketel 2018 plus airco verwarming
* Deels elektrische vloerverwarming
* 77 Zonnepanelen
* Waterontharder
* 3 Loodsen met overheaddeuren (totaal ca. 950 m² oppervlakte)

Er is een bestemmingsplan wijziging in de maak, nu is het nog "wonen met bedrijvigheid". Dit zal binnenkort worden omgezet naar bestemming wonen/woonboerderij. Ook de loodsen zullen hier onderdeel van uitmaken zodat er sprake is van 2 % overdrachtsbelasting i.p.v. 10,4 % over de waarde (ca. 300.000 euro) van de loodsen.

De betonnen oprit ten zuiden van de boerderij is eigendom, hier rust geen recht van overpad op. De voormalige kippenschuren achter de loodsen worden afgebroken en een stuk grond van ca. 2000 m² grond die dan vrijkomt is ook onderdeel van de koop. En er komt er nog een strook grond naast de betonnen oprit bij. Hierdoor komt het totaal op circa 5223 m² eigen grond met opstallen, zonder beperkingen of erfdienstbaarheden.

De woonboerderij heeft een slaapkamer en eenvoudige badkamer op de begane grond. Er zijn 4 slaapkamers op de verdieping en daardoor wellicht ook geschikt om samen te gaan wonen met ouders, kinderen of andere samenstelling. Ook is er nog een appartement met een eigen huisnummer 22 b. Ook dit maakt het een bijzonder interessant object voor mantelzorg, kangoeroe wonen, of B&B.

Je komt het verharde erf oprijden en ziet gelijk de mogelijkheden die het geheel te bieden heeft.

Indeling woonboerderij; bijkeuken, slaapkamer (met voorbereidend leidingwerk voor badkamer), hal, trapopgang, voordeur, toilet, eenvoudige badkamer en deur naar de "kleine keuken". Deze keuken is aan de voorzijde van de woonboerderij en heeft de afgelopen 6 jaar zijn functie als keuken prima volbracht. Je zou deze ruimte ook een andere bestemming kunnen geven aangezien dit jaar de keuken op de achterzijde van de boerderij is klaar gemaakt.
Tussen de huidige keukens, de woonkamer met houtkachel. De nieuwe keuken is echt een plaatje en luxe ingericht met o.a. een vaatwasser, koelkast, koffiemachine, vriezer, gaskookplaat, magnetron, oven, afzuigkap, stoomoven, borderwarmer en een hoogglans uitstraling met rvs-aanrechtblad. Je kunt vanuit de keuken naar de naastgelegen tuin of naar de ruimte achter de keuken en de daarachter gelegen loodsen.

Vanuit de hal naar de verdieping; hier zijn 4 slaapkamers waarvan een slaapkamer ruimer is en hierin de originele binten staan. Tevens is hier een vide in verbinding staat met de luxe keuken. Dit zou je eenvoudig dicht kunnen maken. De dakramen die hier zijn kunnen elektrisch worden bediend.

Appartement heeft een afmeting van ca. 67 m². Hal, doucheruimte, keuken, woonkamer samen ca. 54 m². Een trap naar de verdieping met een slaapkamer van ca. 13 m².



De 3 loodsen die met elkaar in verbinding staan maar ook per loods kunnen worden afgesloten, hebben diverse loopdeuren om binnen te komen. De loodsen zijn allemaal voorzien van betonvloeren met een draagvermogen. Ze hebben een stalen constructie met geïsoleerde sandwichpanelen en isolatiebeplating tegen het dak. De daken zijn vernieuwd aan de buitenzijde waar dat nodig was.
De voorste loods met de grote parkeerruimte ervoor (straatzijde) meet ca. 9,85 bij 20 meter breed en heeft openslaande deuren van 4,50 breed en 3 meter hoog en 2 zolderruimtes van ca. 6 bij 7 meter. De loods daarachter meet 30 bij 11 meter diep met een afgesloten zolderruimte van 6 bij 9 meter. De derde loods is via de betonnen oprit aan de oostzijde te bereiken en meet ca. 20 breed bij 13 meter diep en heeft aan de zijkant een overheaddeur van 5 meter breed en 5,50 meter hoog.

Achter de loodsen komt dus nog een flinke strook grond bij van ca. 2000 m². Wat het wellicht ook interessant maakt om wat kleinvee te houden. Er zijn legio mogelijkheden, de basis is uitstekend.

Efterwei 22 in Rottevalle ligt slecht op 6 minuten van de A7 Heerenveen-Groningen en op enkele minuten van de N 31 / 381 van Leeuwarden-Emmen. Rottevalle heeft een kleine eigen haven die aansluit op "de Leyen" en van daaruit kun je alle Friese wateren bevaren. De woonboerderij ligt op ca. 15 minuten fietsen van het centrum van Drachten.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1840
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1840
Woon oppervlakte 292
Inhoud woonhuis 850
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2018
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 5223
Tuin achter Ja
Tuin zij opp 600
Dak isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Bestaande bouw Ja
Woonboerderij Ja
Garage meer autos Ja
Garage spouwmuur Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1840
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1840
Woon oppervlakte 292
Inhoud woonhuis 850
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2018
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 5223
Tuin achter Ja
Tuin zij opp 600
Dak isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Bestaande bouw Ja
Woonboerderij Ja
Garage meer autos Ja
Garage spouwmuur Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Klaverbladmakelaars