Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Kerkhof 5, Zutphen

Welkom in Kerkhof 5: een uniek stukje vrijstaand Zutphens erfgoed op loopafstand van het centrum. Deze vrijstaande woning uit het jaar 1965 heeft een woonoppervlakte van 155m2, een perceel van 194m2 en biedt een zeldzame combinatie van authenticiteit en modern comfort. In 2006 onderging dit pand een grondige renovatie in opdracht van de Stichting “Hic Jacet Robur” en de Stichting “Wijnhuisfonds”, waarna in 2022-2023 de laatste vernieuwingsslag is gemaakt. Verder beschikt de woning over 3 slaapkamers, waarvan één zich op de begane grond bevindt met een aansluitende badkamer. Bent u geïnteresseerd in deze woning en wilt u er graag meer over weten? Plan een bezichtiging in en grijp deze kans om uw nieuwe thuis te vinden.
Vanaf deze woning is zowel historische charme als een breed scala aan voorzieningen binnen korte afstand te vinden. Zo ligt het sfeervolle stadscentrum van deze “Hanzestad” op slechts 1 minuut loopafstand, waar gezellige cafeetjes en winkeltjes het straatbeeld vormen. Meerdere supermarkten waaronder een Albert Heijn XL, enkele scholen en het NS Station bevinden zich op loopafstand. Wie van natuur houdt kan dichtbij terecht bij de IJssel en het coulisselandschap van de Achterhoek of de bossen van de Veluwe. Hier kunt u genieten van mooie wandel/ fietspaden door schilderachtige landschappen. Daarnaast is de A1 dichtbij.

De indeling is als volgt:
U komt binnen via de dubbele voordeur in een ruime hal met veel daglicht. Hier bevindt zich een unieke bordestrap naar de eerste verdieping, ontworpen door de beroemde Amsterdamse architect Gerard Prins. Tevens heeft u vanuit de hal toegang tot de woonkamer. Deze royale woonkamer beschikt over grote raampartijen en kijkt uit op de beroemde Walburgiskerk en de groene achtertuin. Samen met de vloerverwarming en de open haard heeft de ruimte een aangename uitstraling. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de moderne woonkeuken waar u dankzij de vele voorzieningen, zoals een ruim keukenblad en een elektrische kookplaat, uitgebreid kunt koken. Uniek aan deze woning is de aanwezigheid van een slaapkamer, werkkamer of praktijkruimte op de begane grond, met een aangrenzende inloopkast én een badkamer: ideaal voor de ontvangst van gasten. De badkamer is volledig betegeld en uitgerust met een inloopdouche en een wastafelmeubel. Het toilet op de begane grond is zwevend, volledig betegeld en beschikt over een wc-fonteintje.
Eerste verdieping:
Via de prachtige bordestrap bereikt u de eerste verdieping, waar u een overloop aantreft, evenals twee ruime slaapkamers waaronder 1 zeer royale master bedroom. De ruimtes beschikken over veel daglicht dankzij de dakvensters en dakkapellen. Op deze verdieping bevindt zich ook de tweede badkamer. Ook deze is volledig betegeld. Verder is hier een ruime douche, een wastafel en een toilet. Tevens is er een royale berging aanwezig.
Achtertuin:
Direct vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de fraaie en uitstekend onderhouden achtertuin. De twee terrassen in deze tuin zijn verbonden door een pad omringd door vele kleurrijke planten. Bovendien beschikt u achter op het perceel over een ruime schuur met elektriciteit..



Bijzonderheden:
- Comfortabele en charmante vrijstaande woning
- Centrum Zutphen op loopafstand
- Grondige renovatie in 2006 en recente vernieuwingen in 2022-2023
- Drie slaapkamers en twee badkamers, waarvan een slaapkamer en een badkamer op de begane grond
- Gelegen aan het rustige kerkplein met de prachtige Walburgiskerk en het oude stadhuis en achter het huis het sfeervolle stadscentrum van Zutphen
- Dichtbij supermarkten, scholen en het NS Station
- IJssel, Achterhoek en Veluwe op korte afstand
- Unieke bordestrap ontworpen door de Amsterdamse architect Gerard Prins


Kenmerken

Algemeen

Bouwjaar 1964
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1964
Woon oppervlakte 155
Aantal verdiepingen 2

Overige

Leeg Ja
Herenhuis Ja
Hoofdtype Woonhuis
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 194
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Bouwjaar 1964
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1964
Woon oppervlakte 155
Aantal verdiepingen 2

Overige

Leeg Ja
Herenhuis Ja
Hoofdtype Woonhuis
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 194
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

WitteWoning Makelaars Apeldoorn