Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Villa 3

HET WOONHUIS
Deze villa wordt met name gekenmerkt door de oorspronkelijke representatieve entree met vestibule en hal met het fraaie transparante trappenhuis. Direct naast de entree een ruime werkkamer/slaapkamer. Ook deze villa krijgt een compleet nieuwe aanbouw met veranda en riante living gepositioneerd rond de oorspronkelijke natuurstenen schoorsteenmantel. Natuurlijk ook hier een fantastisch contact met uw achtertuin en in dit geval ook met de zij tuin aan de oostzijde. Op de verdieping een separate badkamer en de master bedroom met haar eigen badruimte en een grote pui met uitzicht over de tuin.

KENMERKEN VILLA 3 IN HET KORT:
Woonoppervlakte: 170m²
Inhoud: 868m³
Perceel eigendom: 802m²
Perceel mandelig: 605m²

HET PLAN
Doel van het plan Parkweg is dit unieke monumentale object te verdelen en volledig om te bouwen naar drie prachtige volledige gemoderniseerde villa’s, elk met een royale eigen tuin en (overdekt) terras. De buitenberging gesitueerd aan de rechte zijde van het object wordt kadastraal gesplitst in 4 delen behorende bij de drie woningen. Dit betreft dan voor ieder een apart gedeelte en één gezamenlijk gedeelte. Op het gezamenlijk binnenterrein worden zes parkeerplaatsen gecreëerd.

De woningen worden zorgvuldig en aandachtig gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande materialen. Dit in het kader van duurzaamheid. De villa’s worden gasloos opgeleverd inclusief warmtepomp.

DE LOCATIE
Vanaf afslag Boxtel Noord op de A2, rijdt u zo via de Bosscheweg rechtsaf de Baandervrouwenlaan in. Juist als de Baandervrouwenlaan het drukkere gedeelte indraait kunt u rechtsaf de relatief rustige Parkweg in. Meteen aan uw rechterhand, tussen de bomen is de Parkweg gesitueerd.

Hier bouwt architect Jan Strik in 1954 voor zichzelf een mooi woonhuis met kantoorvleugel en atelier. In Boxtel ontwerpt hij markante gebouwen als het Jacob Roelandslyceum en de inmiddels gesloopte Maria Reginakerk.
Het geheel op Parkweg 3 bestaat uit een rondom een voorplein gegroepeerd atelier, kantoorvleugel, woonhuis en grote vrijstaande garage.

Vanaf de poort stapt u meteen in de relatieve rust van het gezamenlijke voorplein. Het geheel past bijzonder goed in deze bosrijke omgeving. Nadat Strik het pand in 1976 verlaat, wordt het aangekocht door de paters Assumptionisten die er tot 2005 een kleine communiteit huisvesten. Daarna staat het pand leeg en komt het in verval.
Het huidige object is al geruime tijd onbewoond en bevindt zich in matige staat. Constructief is het echter zeker geen bouwval. De woning is destijds met aandacht gebouwd en dat zie je nog steeds terug.
De constructie staat goed overeind maar de schil verdient een modern en duurzaam jasje voorzien van nieuwe gevelkozijnen en een opfrisbeurt van de gemetselde gevels.

Hier worden drie prachtige volledige gemoderniseerde villa’s gecreëerd;
Villa 1: Het Tekenatelier
Villa 2: Het Directiekantoor
Villa 3: Het Woonhuis

Heeft u vragen of interesse in één van de woningen neem dan contact op met één van de projectmakelaars!
Woonbox Makelaardij uit Boxtel en Stoffels makelaardij uit Rosmalen hebben de handen ineengeslagen om deze stadsvilla’s te verkopen.
Beide makelaars kennen de omgeving en de lokale markt als geen ander.

Neemt u gerust contact op voor een kijkje op locatie en/of persoonlijk overleg op ons kantoor.

WoonBox Makelaardij
Rechterstraat 7a
5281 BS Boxtel

WoonBox voor uw WoonWens.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 170
Inhoud woonhuis 868
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1407
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 4
Openhaard mogelijk Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 170
Inhoud woonhuis 868
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1407
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 4
Openhaard mogelijk Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?