Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Je komt ze niet vaak tegen, maar dit is er één !!

Boerderij "De Stuit" is vermoedelijk het oudste nog bestaande Boerderijtje in het Gelderse dorp Otterlo. De boerderij is sinds 1906 beschreven en is door de tijd heen geheel gerestaureerd en gerenoveerd naar het hedendaagse wooncomfort met het behoud van veel authentieke elementen.
De boerderij is van het hallenhuis type, dat kenmerkend is voor de Noord en West-Veluwe. Typisch voor het hallenhuis is het ankerbalkgebint. De boerderijen waren ooit allemaal met stro of riet gedekt en hadden lemen vakwerkwanden. Het woon- en bedrijfsgedeelte zijn bij dit type boerderijen onder één dak gebracht en gescheiden door een brandmuur.

Gelegen in het prachtige landschap net iets buiten de dorpskern van Otterlo treffen we deze riet gedekte – en compleet gerenoveerde – vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen.
Na het passeren van de inrijpoort met een elektrische bedienbaar hekwerk rijdt u elke dag uw droomhuis tegemoet, die u omhult met optimale privacy en rust. Hier geldt alleen de rust en de sfeer in uw eigen ambiance…
De sfeervolle voorgevel met de luiken, rieten kap en details in het metselwerk verhullen de moderne en rijkelijke sfeer van binnen. Het geheel biedt een woonoppervlakte van maar liefst 137 vierkante meter, waarbij er kosten nog moeite is gespaard om alle details te bewaren en waar nodig te versterken. Ook het perceel biedt mogelijkheden zo is er ook een B & B en ook een compleet zonneterras met zwembad en het houden van hobbydieren en/of ander kleinvee behoort ook tot de mogelijkheden. Het geheel is gelegen op korte fietsafstand van de dorpskern van Otterlo. Winkels, restaurants en alle dagelijkse voorzieningen zijn op korte fietsafstand gelegen. Waarbij het perceel u de mogelijkheid geeft om uzelf heerlijk terug te trekken. De ligging op loopafstand van het bos helpt natuurlijk ook voor een optimaal ‘’buitengevoel’’.


We komen binnen via de voordeur aan de zijkant van de woonboerderij. Deze entree biedt ruimte aan de garderobe, toilet, witgoedopstelling en de meterkast. Meteen bij binnenkomst zien we dat het geheel met zorg en aandacht is gerenoveerd.
Vanuit de voor entree hebben we toegang tot de grote authentieke woonkamer met een fraai en weids uitzicht op het achtererf. In de landelijke uitstralende woonkamer zijn alle authentieke elementen bewaard gebleven om er één te noemen de antieke estrikken vloer.
De woonkeuken treffen we aan de voorzijde van de woning. Wederom van alle gemakken voorzien, zodat het kokerellen en grote vertoeven ook hier centraal staat. De keuken is uitgevoerd in een moderne kleurstelling met wederom details die het geheel een eenheid maken. De fraaie roedeverdeling aan de voorzijde maakt een prachtige kadering van het uitzicht…
Dit is zo’n plekje om letterlijk even bij stil te staan tijdens de bezichtiging.

Woonprogramma begane grond
Aan de zijkant van de woning direct naast de woonkeuken is de ouderslaapkamer, waardoor er een royaal woonprogramma op de begane grond is gerealiseerd. De woning is dus levensloopbestendig te bewonen, zodat u altijd kunt blijven genieten van deze locatie. Het woonprogramma bestaat uit een royale woonkamer en keuken, ouderslaapkamer die in open verbinding staat met de badkamer. Het geheel is uitgevoerd in een lichte kleurstelling en voorzien van ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. Een écht hotelgevoel, maar dan iedere dag gewoon thuis…

De vaste trap in de woonkeuken leidt ons naar boven. Hier treffen we een ruime slaapkamer met weer een hele eigen sfeer. Een kamer waar wederom sfeer en authentieke elementen centraal staan. Deze kamer heeft beschikking over een eigen wastafel. Via de overloop tevens toegang tot een balustrade met het uitzicht in de woonkamer.

De tuin bijgebouwen en het perceel
Op deze prachtige weidse locatie zijn diverse elementen toegevoegd om er zo veel mogelijk van te genieten. Het zwembad met terras is de uitkomst op warme zomerse dagen. Het gehele gezin kan hier vertoeven. Het landelijke buitenverblijf met zonneschermen is voor het tweede gedeelte van de zomerse dag als de BBQ wordt aangestoken en iedereen met een wijntje neerstrijkt aan de tafels. Dit gedeelte is uitgevoerd met een keukenblok. Daarnaast biedt het bijgebouw ruimte aan een douche en toilet (wat natuurlijk weer prettig is bij het zwembad). Heerlijk!

Het landelijke bijgebouw wat naast de woning is gesitueerd is ca. 81 vierkante meter. Een prachtig verlengstuk van het buitenleven is, dat er voorin het landelijke gebouw in 2023 een ruim en compleet B & B vakantiehuisje de" Stuit" is gerealiseerd . De B & B accommodatie uit 2023 voldoet ruimschoots aan de wooncomfort van vandaag de dag. Deze accommodatie bestaat uit een overdekte voorentree, woonkamer/keuken met alle benodigde inbouw keuken apparatuur, badkamer, toilet en inloopdouche. Op de verdieping zijn twee royale slaapkamers aanwezig. De raampartijen bieden een panoramisch weids uitzicht naar de landelijke omgeving. Tevens is er ook een buiten terras aanwezig. Het achterste gedeelte van dit landelijke gebouw is ingericht als berging, garage en werkplaats en op het dak zijn nog 26 zonnepanelen gelegd. Dit gebouw is een gepotdekselde planken opbouw op een stenen voet met een Zweedse uitstraling.

Verder is er in de tuin nog een tuinhuis en nog diversen bergingen zoals, hondenkennel houtberging en kippenren op het perceel aanwezig.

De tuin rondom de woning is fraai en onderhoudsvriendelijk aangelegd, met een ruim gazon omzoomd met een beukenhaag en het erf voorzien van grind en naastgelegen weiland.

Deze veelzijdige woonboerderij is gelegen op een rustig en privacy perceel net buiten de dorpskern. In het gezellige centrum van Otterlo vindt u onder andere leuke horecagelegenheden, diverse winkels, een dorpshuis, een dorpskerk en een basisschool. Ook het Otterlose Buurtbos en Nationaal Park De Hoge Veluwe bevinden zich op korte afstand. Hier kunt u prachtige fiets- en wandelroutes volgen. Een uitstekende locatie dus. U woont hier in een omgeving waar naast de natuur, via openbaar vervoer verbindingen en diverse uitvalswegen, de verschillende regio's in Nederland ook gemakkelijk te bereiken zijn. De perfecte balans! Daardoor staat u binnen no time in de stad Arnhem waar vele winkels en speciaalzaken te vinden zijn.

Een échte juweel onder de woonboerderijen op een mooie centrale locatie !! Wij nodigen u van harte uit voor een bezichtiging.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1906
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1906
Woon oppervlakte 137
Inhoud woonhuis 633
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 143
Garage opp 61.75
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 3935
Rookkanaal Ja
Tuin diepte 11
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 13
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2016
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 2
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1906
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1906
Woon oppervlakte 137
Inhoud woonhuis 633
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 143
Garage opp 61.75
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 3935
Rookkanaal Ja
Tuin diepte 11
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 13
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2016
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 2
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Goorhuis Makelaardij