Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

ROYALE KLASSIEKE STADSVILLA MET ZES SLAAPKAMERS EN TWEE BADKAMERS AAN DE SINGEL VAN CULEMBORG

Welkom thuis, Op Honk: stap binnen in deze karakteristieke stadsvilla, gelegen aan de idyllische singel van Culemborg en voel je direct thuis!

RIANT WONEN IN HET HART VAN CULEMBORG
Met maar liefst 265 m² gebruiksoppervlakte, inclusief de overige inpandige ruimte, biedt deze vrijstaande villa alle ruimte die je nodig hebt. Of het nu gaat om gezellig samenzijn met familie en vrienden, werken aan huis, hobby of tijd voor jezelf: in dit huis vind je altijd een plekje dat past bij jouw behoeften.

GENIET VAN BUITENLEVEN
Stel je voor: een zonnige ochtend op het dakterras met een kopje koffie, of een gezellige middag in de tuin met een goed boek. Met het terras, de serre en een perceel van 556 m² heb je alle ruimte om te genieten van het buitenleven rondom je eigen stadsvilla: de perfectie combinatie. Het huis heeft een unieke ligging met vrij uitzicht over het groen van de speel- en boomgaard en de singel. Van 's ochtends vroeg tot laat in de avond is er volop zon.

ROYAAL EN COMFORTABEL LEVEN
Deze karakteristieke stadsvilla met de naam 'Op Honk' is in 1926 ontworpen door Gijsbertus Prins, stadsarchitect van Culemborg. Het huis met sierlijke details uit de vorige eeuw biedt onder andere een ruime living met hoge plafonds, zes slaapkamers en twee badkamers. Met een garage en voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, hoef je je ook nooit zorgen te maken over waar de auto te parkeren. Met een indrukwekkende inhoud van 918 m3 biedt dit huis ruimte voor al jouw plannen en ambities. De woning is rondom voorzien van HR ++ beglazing.

ONTDEK HET HIER EN NU
Culemborg is aan de rijksweg A2 zeer centraal gelegen. Ook de A27 en A15 bevinden zich op slechts enkele autominuten afstand. Hierdoor is het mogelijk om je met gemak door het hele land te verplaatsen. Utrecht en Den Bosch zijn allebei binnen een half uur te bereiken. Alle gewenste voorzieningen zijn binnen handbereik; het gezellige historische centrum van Culemborg, het NS station, scholen, winkels, supermarkten en ook sportverenigingen zijn op loopafstand. Wanneer je wilt genieten van rust en natuur ben je binnen een mum van tijd bij de Lek met haar schitterende bewandelbare uiterwaarden. En een leuk groen parkje, met speelweide, appel-, peren- en walnotenbomen is direct tegenover de woning gelegen.

INDELING

Begane grond:
Entree
Het tussenportaal beschikt over een garderobe en geeft toegang tot de centrale entree van de begane grond. Via deze hal met trapopgang naar de eerste verdieping, is de bogenkelder onder de trap, het toilet met fonteintje, de keuken en de woonkamer te bereiken. De entree/hal is ruim met een mooi boograam en een marmoleum vloer. De meterkast is onlangs uitgebreid met 3 fase stroom.

Woonkamer
De lichte en royale woonkamer beschikt over een hoog plafond, gezellige houtkachel, open haard met schouw en een grote erker aan de voorzijde. Aan de achterzijde van de living in L-vorm bevindt zich een serre met prachtig uitzicht over de tuin. De serre verbindt binnen met buiten met openslaande tuindeuren. De woonkamer en de serre zijn afgewerkt met een vloer van Noors leisteen en vloerverwarming. De raampartijen zijn voorzien van HR++ glas. De zon is te temperen met elektrisch bedienbare screens.

Keuken
De hoekkeuken die vanuit de centrale hal te bereiken is, beschikt over een houten werkblad, spoelbak, oven (met stoomfunctie), 5 pits gas kookplaat met wokbrander, losse vaatwasser en Amerikaanse koelkast. De vloer is afgewerkt met marmoleum en aan de achterzijde van de keuken is het eetgedeelte met een prettige lichtinval door drie speelse dakramen. De toegang naar de achtertuin, garage en inpandige berging is hier te vinden. Ook in de keuken is de beglazing in HR++ glas uitgevoerd.

Bijkeuken/berging
Achter de keuken is de bijkeuken/berging voorzien van wasmachine aansluitingen en toegangsdeur naar de achtertuin. De CV ketel (Nefit Ecomline HR) en geiser (Vaillant) zijn hier geplaatst. Tevens heeft deze ruimte een extra aanrecht met kraan en wasbakken.

Garage
Hobby, een oldtimer of motoren? Aan de zijkant van het huis is de ruime verwarmde garage met werkbank gesitueerd. De garage is inpandig via de keuken bereikbaar.

Eerste verdieping:
Overloop
Via de ruime overloop zijn de drie volwaardige slaapkamers en de badkamer op de eerste verdieping te bereiken. De overloop is afgewerkt met een houten vloer (lamelparket). Centraal op de overloop is ook de deur met daarachter een vaste trap om naar de tweede verdieping te gaan.

Slaapkamers
De slaapkamers beschikken over vaste kasten en geven door de grote raampartijen en hoge plafonds een extra ruimtelijk gevoel. Doordat in de slaapkamers dezelfde houten vloer (lamelparket) ligt wordt er een rustig beeld en eenheid gecreëerd. De kamer aan de achterzijde heeft ensuite toegang tot de badkamer. Via deze kamer is tevens het fijne dakterras op het zuiden te bereiken. De slaapvertrekken en de badkamer beschikken over HR ++ glas.

Badkamer
De ruime badkamer op de eerste verdieping beschikt onder andere over een wastafel met spiegel, toilet, bad, douche en radiator.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is de bonus van dit bijzondere huis en beschikt over een royale overloop met groot Velux dakraam. Deze centrale ruimte is uitermate geschikt als speel-, sport- en of televisieruimte. Aansluitend zijn drie extra slaapkamers met markante boogramen en een tweede badkamer. Ook hier beschikken de slaapvertrekken over HR++ glas en vaste kasten. De badkamer is modern afgewerkt in een lichte kleurstelling, voorzien van een zwevend toilet, wastafelmeubel met spiegel, inloopdouche, ligbad en handdoekradiator. Perfect voor bijvoorbeeld een groot gezin!

Tuin
Via de openslaande deuren in de woonkamer of de deur in de keuken is de tuin rondom deze bijzondere stadvilla te bereiken. De voortuin is mooi onder andere door de imposante kastanjeboom en de buxushaag. De beschutte achtertuin beschikt over een gezellig terras met pergola, gazon en borders. Hier zorgen een barrelsauna en buitendouche voor de ultieme ontspanning in eigen tuin!

Energie
Het huis heeft een ouder energielabel dat nog uit gaat van ander glas. Er zijn al verbeteringen aangebracht zoals HR++ glas.
Goed mogelijk om de energieprestatie verder te verbeteren.

Overige kenmerken:

- Badkamers: 2 badkamers met toilet en extra separaat toilet op begane grond in de hal.
- Moderne alarminstallatie, zonnescreens, 2 rookkanalen (open haard en houtkachel).
- Energie: HR++ glas.
- Warmwater: geiser vanuit de garage en extra boiler voor tweede verdieping.
- Verwarmde garage.
- Ligging: Vrij Uitzicht aan de voorzijde.

Bijzonderheden:

• Beschermd stadsgezicht;
• Nabij het historisch centrum aan de singel en park gelegen;
• Vrij uitzicht over de singel;
• Zes slaapkamers;
• Twee badkamers;
• Grote speel en sport ruimte op zolder;
• Gezellige tuin rondom;
• Zonnig dakterras;
• Sauna en buitendouche ter overname;
• Alarminstallatie met rookmelders aanwezig;
• 3 fase stroom;
• Verwarmde garage;
• Bouwjaar circa 1926;
• Inhoud circa 918 m³;
• Woonoppervlak circa 213 m²;
• Perceel 556 m².

Vraagprijs: 935.000 k.k.
Oplevering in overleg (vanaf 01-09-2024)

Waar wacht je nog op? Dit is jouw kans om te wonen op een plek waar karakter, comfort en
ruimte samenkomen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek zelf alles wat deze
stadsvilla te bieden heeft. Welkom thuis!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 213
Inhoud woonhuis 918
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Garage opp 22.72
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 556
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 213
Inhoud woonhuis 918
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Garage opp 22.72
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 556
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Vrij Makelaardij Culemborg