Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

Deze bijzondere helft van een statige stadsvilla betreft een gemeentelijk monument waar mensen met passie voor het verleden enthousiast van zullen worden. Hier kunt u wonen op stand in een fabrikantenwoning die in ca. 1857 in eclectische stijl is gebouwd. Tegenwoordig is de woning een karakteristiek en prachtig 2-onder-1 kap herenhuis met één gemeenschappelijke entree in het hart van het pand. Deze woning betreft de rechterzijde. Deze bijzondere woning heeft een werkelijk zéér riante tuin en daarnaast is er de beschikking over een eigen garage. 

Dit unieke en prachtige huis is gelegen in een van de mooiste historische straten van Tilburg, waarbij veel authentieke en originele elementen bewaard zijn gebleven. Denk hierbij o.a. aan de karakteristieke hoge plafonds, glas-in-lood en de originele schouw. Tevens zijn recent de achter- en zijgevels van het gehele pand opnieuw ambachtelijk gepleisterd waarbij ook de gevelreclame op de kopgevel van Goirkestraat 98 werd gerestaureerd. Daarnaast zijn in 2024 zowel het pannendak als het platdak van de aanbouw gerestaureerd (en geïsoleerd) en is de gehele aanbouw van binnen vernieuwd en is er een luxe keukeninrichting geplaatst!

Kortom, een bijzondere woonbeleving met diverse mogelijkheden… lees snel verder en plan direct een bezichtiging in!

Indeling
Begane grond
Achter de statige, gemeenschappelijke voordeur geeft de entree (met bordes) toegang het portaal met toegang tot beide woonhuizen.

Benedenverdieping 
Via de gang komt u in de woonkamer en-suite met nog prachtige authentieke elementen zoals de oude schouw en sierlijsten op de hoge plafonds. De wanden zijn strak gestuct en er ligt een fraai visgraatparket. Aan de voorzijde is er ruimte voor de zithoek en aan de achterzijde een riante (eet)kamer die u natuurlijk ook als woonkamer in gebruik kunt nemen. Hier zien we onder meer fraaie glas-in-loodramen terug in de gevel. In de woonkamer is er een vaste kast aanwezig en toegang tot een portaal met toiletruimte.

Vanuit de woonkamer is de aanbouw te bereiken. Deze is onlangs geheel gemoderniseerd! Hier bevindt zich de grote woonkeuken met véél lichtinval, openslaande tuindeuren en prachtig uitzicht op de achtertuin. Er is een luxe keukeninrichting aanwezig (2024) met kookeiland/bar en diverse inbouwapparatuur, denk hierbij aan o.a. een inductiekookpaat met geïntegreerde afzuiging, vaatwasmachine, combi-oven, koelkast en een Quooker. In de keuken is nog voldoende ruimte om een grote eettafel te kunnen plaatsen.

Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot twee slaapkamers en een badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over een vaste kastenwand. De badkamer is keurig verzorgd en lekker ruim en is uitgerust met een ligbad, 2e toilet en twee wastafels (met verlichte spiegels). De slaapkamers op deze verdieping zijn ook hier weer ruim van formaat en bieden een fijne basis om hier je eigen kamers van te maken. De gehele verdieping is strak afgewerkt met laminaatvloeren, stucwerk wanden en -plafonds. Vanuit de overloop biedt een vaste trap toegang tot de 2e verdieping.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping treffen we een grote overloop met aansluiting voor de wasmachine. Vanuit hier heb je toegang tot ook weer 2 ruime slaapkamers waarvan de kamer aan de achterzijde toegang geeft tot een inpandige berging. Er is via een luik toegang tot de 3e verdieping met een bergzolder.

Tuin
Deze is voor "stadse begrippen" werkelijk enorm te noemen!! Deze is gelegen aan de zij- en achterkant van het huis en gepositioneerd op het zonnige zuidoosten. Door de enorme grootte heeft deze haast een parkachtige uitstraling. Hier gaat u genieten van heerlijk lange zomeravonden en de privacy is optimaal gewaarbord. Ook heeft u een waanzinnig uitzicht op de karakteristieke schoorsteen van het welbekende en naastgelegen Textielmuseum.

Garage

Als kers op de taart is er aan de achterzijde ook een garage aanwezig. Deze is toegankelijk vanuit de tuin en met de auto te bereiken via de Goirkestraat/Pastoor Le Blancstraat.

Omgeving
De woning is gelegen aan één van de oudste straten van Tilburg. Het rijke textielverleden van Tilburg is hier terug te zien in de vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het Wilhelminapark ligt ook nabij. Het beroemde Textielmuseum staat naast de woning en geeft het geheel nog extra allure.

Diverse winkels en horeca liggen op loopafstand en ook het stadscentrum is gelegen op fietsafstand. Binnen een mum van tijd zit u op de uitvalswegen, dus wat dat betreft ook ideaal!

Belangrijk om te weten: de woning betreft een "appartementsrecht" en vormt samen met de rechterwoning het totale complex.. Er is dus een VVE aanwezig met maandelijkse servicekosten.

Kortom: een unieke woning op riant perceel waar u met héél veel plezier zult gaan wonen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,2-onder-1-kapwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1857
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1857
Woon oppervlakte 156
Inhoud woonhuis 605

Overige

Perceel oppervlakte 435

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis,2-onder-1-kapwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1857
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1857
Woon oppervlakte 156
Inhoud woonhuis 605

Overige

Perceel oppervlakte 435

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hendriks Makelaardij Tilburg