Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website.

Monumentaal wonen in de Beemster: Welkom aan de Rijperweg 85. Midden in het historisch centrum van de Middenbeemster staat dit prachtige Rijksmonument op een royaal en zonnig perceel. Dit dubbele woonhuis heeft een centrale ligging ten opzichte van het historische centrum met diverse winkels, restaurants en goede horeca op loopafstand. De ligging is een absoluut pluspunt van dit prachtige monumentale woonhuis.

De woning is ingedeeld met een ruime woonkamer, keuken, bijkeuken, 2 slaapkamers, badkamer en een ruime berging. Met de fraai aangelegde zonnige tuin op het zuiden is de woning helemaal compleet. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om hier levensloopbestendig te wonen, want alle voorzieningen zijn op de begane grond gevestigd en te realiseren. De gehele woning kan nog volledig naar eigen wens gemoderniseerd worden. Combineer het karakter van een monumentale pand met uw creativiteit.

Wordt u enthousiast van een woning die u nog volledig naar eigen wens kunt indelen? Wacht dan niet langer, maak snel een afspraak met een van onze makelaars, zij geven u graag een rondleiding door deze ruime woning.

Indeling

Woonkamer
We betreden de woning in de hal waar de separate toilet en de trapopgang naar boven is gevestigd. Vanuit hier heeft u toegang tot de diverse vertrekken. We beginnen de rondleiding in de woonkamer.

De woonkamer is ruim opgezet en is middels de ramen heerlijk licht en biedt uitzicht op de fraaie tuin. De ruimte kan volledig naar eigen wens gemoderniseerd worden en er is voldoende ruimte om een grote zithoek voor de tv te plaatsen om gezellig 's avonds samen even te ontspannen. 

Daarbij is de woonkamer voorzien van een houten vloer en licht behangen wanden. 

Keuken/badkamer
Vanuit de woonkamer lopen we door naar de afgesloten keuken welke in een eenvoudig wandopstelling is ingericht. Via de keuken bereikt u eveneens de ruime en zonnige achtertuin. De keuken kan worden uitgebouwd als u de muur tussen de keuken en woonkamer doorbreekt. Zo kan er een geheel nieuwe open woonkeuken gerealiseerd worden.

Vanuit de praktische bijkeuken waar de wasmachine aansluiting en cv-ketel zijn gesitueerd heeft u toegang tot de badkamer en de berging. Deze badkamer is voorzien van een douche en een wasbak. U heeft de mogelijkheid om de muur tussen de badkamer en de bijkeuken open te breken waardoor er een geheel nieuwe badkamer gerealiseerd kan worden. Ziet u zichzelf hier al helemaal staan, onder uw gloednieuwe regendouche?

Slaapkamers
Middels de vaste trap bereikt u de overloop op de verdieping met toegang tot de twee slaapkamers. De slaapkamers zijn licht afgewerkt en ook hier ligt een houten vloer. Door de aangename ramen en de dakopbouw strijkt het daglicht heerlijk neer. Deze ruimtes dienen ook naar eigen wens ingedeeld te worden. 

Tuin
Middels de deur vanuit de keuken lopen we de achtertuin in welke is gelegen op het zuiden. De onderhoudsvrije achtertuin is keurig aangelegd met een mix van betegeling en beplanting waardoor er voldoende ruimte is om een gezellige loungeplek te creëren. 

Tevens treft u aan de zijkant van de woning nog de berging voor het opbergen van uw tuingereedschap en het stallen van de fietsen. De aangebouwde berging is voorzien van elektra en binnendoor vanuit de bijkeuken te bereiken. Aan de voorzijde van de woning is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Omgeving
De woning is gelegen in het historische centrum van de Middenbeemster en heeft een gunstige ligging, op loopafstand ten opzichte van alle diverse voorzieningen zoals de supermarkt, bakker, slager en horecagelegenheden. Tevens is de woonwijk zeer groen en levendig en treft u in de nabije omgeving een sportvereniging en zijn er voldoende mogelijkheden om lekker even te wandelen. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 2 minuten rijden.

Sinds 1985 heeft Middenbeemster een van rijkswege beschermd dorpsgezicht en telt ruim 60 inschrijvingen in het Rijksmonumentenregister. Middenbeemster stond in 2020 op de shortlist voor de verkiezing als het Allermooiste dorp van Nederland van de ANWB.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 89
Inhoud woonhuis 405

Overige

Perceel oppervlakte 145
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 89
Inhoud woonhuis 405

Overige

Perceel oppervlakte 145
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck - Purmerend