Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Binnenpad 18 en 20, Giethoorn

Unieke woningcombinatie op een schilderachtige locatie! Op een royaal perceel in Giethoorn, staan beide woningen in de verkoop. Binnenpad 18 is een vrijstaand landhuis met een totaal gebruikersoppervlakte van 211m². Gebouwd in 2006 beschikt deze woning over energielabel A en vloerverwarming. Binnenpad 20 bevindt zich in een monumentaal pand, voorzien van een nieuw rieten dak. Gebouwd in 1920, was dit adres voorheen een pottenbakkerswinkel en heeft daarom een uniek karakter. Tevens bereikbaar met de auto via een achterom. De totale perceelgrootte van de twee woningen is 16788 m². (no.18 = 878m², no. 20 = 15910m²)

Locatie/omgeving Gelegen aan het Binnenpad, nabij het centrum van Giethoorn, liggen deze woningen op een unieke locatie. Wat Giethoorn zo uniek maakt, is het ontbreken van wegen en auto's. De geluiden van kabbelend water en de aanblik van rietgedekte huisjes langs de oevers creëren een idyllische sfeer. Binnenpad 18 is enkel te voet of per boot te bereiken, maar Binnenpad 20 kan per auto via de achterzijde worden betreden. In de nabije omgeving zijn scholen en sportclubs gesitueerd. De dichtstbijzijnde supermarkt is slechts op 4 minuten fietsen te vinden.

Binnenpad 20, Giethoorn (www.binnenpad20.nl)

Entree: Vanaf de straatkant betreedt u, via de voortuin, de woning. Daarbij arriveert u in een ruime entree, welke toegang biedt tot de keuken, woonkamer, badkamer en een slaapkamer. Gebouwd in 1920, worden de karakteristieke elementen van deze woning direct zichtbaar.

Woonkamer: De woonkamer is met recht het hart van de woning te noemen. Deze karakteristieke ruimte, voorzien van houten draagbalken en een originele haard, is de ideale plek om tot rust te komen. De open indeling biedt veel mogelijkheden om een royale zithoek in te richten en de vele raampartijen bieden een rustgevend uitzicht op de groene omgeving.

Keuken: Grenzend aan de hal bevindt zich de keuken. Deze is goed onderhouden en voorzien van allerhande inbouwapparatuur, waaronder een inductiekookplaat, koelkast met vriezer, ingebouwde oven en een spoelbak. De aanwezige kastjes en lades voorzien de keuken van veel slimme opbergmogelijkheden. De keuken bevindt zich in een open ruimte, welke in verbinding staat met de woonkamer. Deze ruimte biedt veel mogelijkheden voor het inrichten van een eetkamer. Tevens is hier een originele spekstenen houtkachel geplaatst.

In het verlengde van de woonkamer en keuken, aan de achterzijde van de woning, is nog een extra ruimte gesitueerd. Deze ruimte kan als hobby- of werkruimte fungeren. In de voorkamer zijn karakteristieke elementen zichtbaar, waaronder een open haard met authentieke tegels aan de muur.

Sanitair: Op de begane grond zijn de badkamer en de separate toiletruimtes aanwezig. De badkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en beschikt over zowel een douchecabine met glazen wand als een ligbad. Daarnaast is er een wastafel met spiegel en opbergmeubel aanwezig. Hiermee is de badkamer instap klaar en van alle gemakken voorzien.

1e verdieping: Middels de vaste trap in de hal wordt de 1e verdieping betreden.

Slaapkamers: Binnenpad 20 beschikt over maar liefst vier slaapkamers, waarvan één op de begane grond. Deze grenst aan de hal en is zo’n 12m² groot. Deze slaapkamer biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van een bed en bureau of opbergmeubel, maar kan ook als hobby- of werkruimte fungeren.

De overige slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping. Deze slaapkamers zijn goed onderhouden en eveneens ruim genoeg om zowel een bed als bureau en opbergmeubel te plaatsen. De slaapkamers bevinden zich in het dak van de woning, maar dit belemmert de stahoogte niet. Twee slaapkamers zijn tevens voorzien van een ingebouwde kastruimte. De grote slaapkamer heeft een wastafel met een warmwatermengkraan

Bovenverdieping Middels een vaste trap kan aan de achterzijde van de woning de zolderruimte worden betreden. Deze ruimte leent zich perfect als extra opbergruimte.

Buiten: Vanuit de keuken kan de riante, groene achtertuin worden betreden. In de tuin zijn verschillende externe bergingen aanwezig, met een gezamenlijke oppervlakte van 160m². Deze ruimtes lenen zich perfect voor het stallen van fietsen, tuinspullen, auto’s en meer. De tuin biedt veel mogelijkheden voor het aanleggen van een terras en is onderdeel van de totale grondoppervlakte van 16788 m². De ingang van de oprit heeft een op afstand bedienbaar elektrisch hek. De achterzijde is vrij gelegen en toegankelijk voor auto's.

Bijzonderheden: Woonoppervlakte: 299m² Externe bergruimte: 161m² Inhoud: 1108m³ Bouwjaar: 1920 - Riante, vrijstaande woning op een toplocatie - Vier slaapkamers - Karakteristieke woning in een voormalige pottenbakkerswinkel - Ruime woonkamer - Open keuken met inductiekookplaat, ingebouwde oven en koelkast - Ruime slaapkamers - Zolderruimte - Royale achtertuin met verschillende bergingen - De tuin is per auto te bereiken - Perceel met een totaal grondoppervlakte van 15910m² - Nabij scholen, supermarkten en sportclubs - In het bruisende hart van Giethoorn - In een schilderachtige omgeving

Binnenpad 18, Giethoorn (www.binnenpad18.nl)

Entree: U betreedt de woning vanaf de straatkant, waarbij u arriveert in een ruime, goed afgewerkte hal. De hal biedt toegang tot de separate toiletruimte, slaapkamers, badkamer, eet-keuken en de woonkamer. Tevens is hier de trap naar de 1e verdieping gesitueerd.

Woonkamer: Zodra u de woonkamer betreedt, valt de hoeveelheid natuurlijk daglicht direct op. Grote raampartijen rondom de woning voorzien de woonkamer van veel licht. De open indeling biedt daarnaast veel mogelijkheden voor het inrichten van een royale zithoek. Met een totale oppervlakte van 41m² is er voldoende ruimte voor het creëren van een eethoek, waar met gemak een 6-persoons eettafel geplaatst kan worden. De open haard is een ware eyecatcher, centraal in de woonkamer.

Keuken: Grenzend aan de hal bevindt zich de keuken. Deze is modern en goed onderhouden. Met een 5,5 meter lang granieten aanrechtblad, voorzien van inductiekookplaat met afzuigkap, een spoelbak, ingebouwde vaatwasser en koelkast, is de keuken instap klaar en van alle gemakken voorzien. Tevens is er voldoende ruimte voor het plaatsen van een eettafel. In het verlengde van de keuken bevindt zich de bijkeuken, welke dankzij de aanwezigheid van een witgoedaansluitingen zeer praktisch inzetbaar is.

Sanitair: De begane grond is voorzien van een separate toiletruimte en een badkamer, welke beide goed onderhouden en volledig betegeld zijn. De toiletruimte beschikt over een zwevend toilet met wastafel. De badkamer is voorzien van zowel een inloopdouche als ligbad en beschikt daarnaast over een dubbele wastafel met spiegel en opbergmeubel.

Slaapkamers: Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers. Elke slaapkamer is ruim, goed onderhouden en wordt van veel daglicht voorzien. Daarnaast bieden ze voldoende ruimte voor het plaatsen van een bed en bureau of opbergmeubel. De grote slaapkamer, aan de voorzijde van de woning, beschikt over ingebouwde kastruimtes en biedt toegang tot de badkamer.

De volledige begane grond is voorzien van een tegelvloer.

1e verdieping: Middels de trap in de hal wordt de 1e verdieping betreden. Hier bevinden zich nog drie slaapkamers. Deze zijn eveneens goed onderhouden en worden van veel daglicht voorzien. De slaapkamers bieden voldoende ruimte voor het plaatsen van een bed, bureau en opbergmeubel. Elke slaapkamer beschikt over een wastafel met een watermengkraan en de grote slaapkamer is voorzien van een ingebouwde kastruimte. Desgewenst kan één van de slaapkamers als hobby- of werkruimte fungeren. Op de ruime overloop zijn tevens een separate toiletruimte en een ruime opbergruimte over de lengte van het huis aanwezig

2e verdieping: Middels een vlizotrap op de overloop kan de 2e verdieping worden betreden. Deze ruimte bevindt zich in het dak van de woning en leent zich perfect als extra opbergruimte.

Buiten: Vanuit de woonkamer en bijkeuken kan de riante achtertuin worden betreden. Deze is voorzien van een aangelegd terras, maar beschikt vooral over veel groen en een adembenemend vergezicht wat grenst aan het water. De ideale plek om tot rust te komen en zomers te genieten van de zonuren op een dag.

Bijzonderheden: Woonoppervlakte: 211m² Externe bergruimte: 6m² Inhoud: 782m³ Bouwjaar: 2006 - Riante, vrijstaande woning op een toplocatie - Gelegen op een ruim perceel met een totale grondoppervlakte van 878m² - Vijf slaapkamers - Ruime, lichte woonkamer van 41m² - Moderne keuken met allerhande inbouwapparatuur - Moderne badkamer met ligbad en inloopdouche - Niet per auto bereikbaar - Nabij scholen, supermarkten en sportclubs - In het bruisende hart van Giethoorn - In een schilderachtige omgeving

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 299
Inhoud woonhuis 1107

Overige

Perceel oppervlakte 15910

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 299
Inhoud woonhuis 1107

Overige

Perceel oppervlakte 15910

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Bert Leistra ERA Makelaardij