Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Als je aan Domburg denkt, denk je aan zee, duinen, flaneren over het strand, aan de gezellig drukke terrasjes en het gevoel van vakantie. En als dit gecombineerd kan worden met heerlijk rustig wonen in een groene ambiance van bomen en struiken rondom, dan is dit helemaal een toplocatie. Zo'n toplocatie bieden wij aan, waar deze vrijstaande dorpsvilla uit 1976 zich bevindt. Een heerlijke woning met het volledige woonprogramma op de begane grond en daarnaast nog een royale slaapverdieping.
De woning heeft een karakteristieke bouw, waarbij kamers hoge, ruimtelijke plafonds hebben, er veel grote ramen zijn die de woonruimtes verbinden met de kleurrijke tuin rond om en waar je vanuit diverse posities in de living telkens weer van een ander uitzicht geniet.
In en rondom de woning hebt u geen idee dat u zich in het levendige Domburg bevindt. En toch is alles op loopafstand. De grote supermarkt, de mix van winkeltjes en horecagelegenheden in de winkelstraat, de zee, het strand, maar ook de rondweg Domburg uit, alles is gelegen op korte afstand. Maakt u op deze unieke locatie uw woningdroom waar?

De architectuur van deze woning is speels. Op de begane grond is al deels zichtbaar dat de woning een diagonale blokkenstructuur heeft. Daardoor ontstaan er lange zichtlijnen met open doorkijkjes, hetgeen de woning in zijn totaliteit een vriendelijk, toegankelijk karakter geeft. De diagonale blokkenstructuur is nog beter zichtbaar op de verdieping, waar er 3 segmenten (slaapkamer, middenruimte en slaapkamer) de diagonale lijn versterken. Door deze vormen worden ook de verspringende daklijnen versterkt, hetgeen de woning een scherp, verrassend uiterlijk geeft.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Er is een ruime entree met open houten trap. De hal met plavuizen vloer verwelkomt u van harte uit om deze dorpsvilla verder te betreden. Vanuit de hal bereikt u de meeste vertrekken op de begane grond, als ook de meterkast en de inpandig bereikbare garage. Een glazen pui met deur en vaste ramen nodigen u uit om door te lopen naar de living. Als u hier binnenkomt ervaart u het fijne licht en de hoogte van deze ruimtelijke kamer. De grote raampartijen aan 3 zijden en de hoge, schuin oplopende plafonds zorgen voor een geweldige sfeer en ook rust. Ga hier zitten in de eethoek of in de uitbouw en geniet. De schuifpui (met hor) in de zithoek geeft een mooi zicht over de tuin en geeft toegang tot het achterliggende terras. De uitbouw aan de woonkamer met het ver naar beneden doorlopende dak (in 1993 geplaatst), biedt plaats aan een knus zitje waar het heerlijk vertoeven is met de zon die door de twee grote dakvensters naar binnen kan schijnen. In dit hoekje heeft u eveneens een fraai zicht over de achtertuin met waterpartij maar ook over de woonkamer en het doorkijkje naar de bovenverdieping. Dit maakt de woning een licht en luchtig geheel met aparte ruimtes waar het houden van contact met mede bewoners toch eenvoudig is.
Aan de voorzijde van de woonkamer bevindt zich de eethoek, hier plaatst u met gemak een lange tafel waar de gehele familie aan plaats kan nemen en waar het gezellig zitten is met zicht over de voortuin.
Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de keuken, deze is momenteel voorzien van een wand maar kan eenvoudig weer aangepast worden waardoor deze bij het eetgedeelte getrokken kan worden. Hier zou een fraaie keuken met eiland zeker een fraaie toevoeging zijn. De huidige keuken bestaat uit een veelvoud aan kastjes, een groot bemeten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur alsmede losse apparatuur. De keuken heeft al jaren dienst gedaan en zal wel vervangen worden door u, de koper. Bijzonder leuk is het zicht vanuit de keuken naar het half overdekte terrasje met pergola. Een lieflijk zitje om heerlijk uit de wind te kunnen zitten.

Slaapvleugel:
Vanuit de hal is een 2e hal bereikbaar die naar de achterzijde van de woning leidt. Dit deel is van de woning afgescheiden middels een hal met deur waardoor er optimale privacy ontstaat. Hier zijn twee tuingerichte, ruime slaapkamers, de toiletruimte en een badkamer, De ouderslaapkamer heeft een fijne lichtinval door de grote raampartijen en heeft een oppervlak van ca 12 m². De naastgelegen slaapkamer is met 14 m² ook royaal te noemen en is gelegen aan de koele zijde van de woning. De badkamer heeft een ligbad, een douchehoek en wastafel en met een oppervlak van ca. 5.5 m² is hier een ruimtelijk moderne badkamer te realiseren met de mogelijkheid dit een en-suite badkamer te maken samen met de naastgelegen slaapkamer.

Verdieping
Op de verdieping is een lichte overloop. Deze heeft halverwege een glazen wand met zicht op de living, hetgeen de ruimtelijkheid extra benadrukt. Op deze verdieping bevinden zich twee royale slaapkamers van ca 17 m² en 14 m². Deze slaapkamers zijn beiden aan het eind van de verdieping gelegen en liggen daardoor een stukje uit elkaar. Ook hier zijn hoge plafonds onderdeel van de ruimtelijkheid. Er is een tweede eenvoudige badkamer voorzien van een douchecabine, wastafel en toilet.

Garage
De inpandige garage doet dienst als extra bergruimte, hier bevindt zich tevens de wasmachine aansluiting. Deels is de garage voorzien van een verdiepingsvloertje voor extra bergruimte.

De tuin:
Er is een bijzonder aantrekkelijke, groene tuin die veel privacy en genot brengt. Op diverse plaatsen in de tuin kunt u kiezen om lekker te zitten en te genieten van de stilte, de groene entourage en de vele tuinvogels die er komen. Door de verscheidenheid aan bomen, struiken en planten heeft de tuin telkens weer een ander kleurenpalet en ziet u de tuin door de seizoenen van het jaar veranderen. Parkeren kunt u op eigen terrein. De oprit biedt thans plaats aan 2 auto's. Desgewenst is een grotere oprit eenvoudig te realiseren.

De straat:
Deze straat ligt aan de rand van de dorpskern en is geen doorgaande weg. De straat dient alleen om de 12 vrijstaande woningen te bereiken

Verhuur
Volgens het bestemmingsplan is het toegestaan om een deel van de woning recreatief te verhuren, hierbij moet u denken aan een inpandige studio of het realiseren van een bijgebouw voor recreatief nachtverblijf. Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Wie was Dr. H.C.M. Ghijsen
Hendrika Catharina Maria Ghijsen (geb. Middelburg 22-11-1884 – gest. Middelburg 25-3-1976) was literatuurhistorica en Zeeuws lexicografe.
Zij was een voorliefster voor de Zeeuwse taal en heeft er diverse onderzoeken naar verricht. In 1932 presenteerde ze haar eerste onderzoeksresultaten over het klankstelsel en de grammaticale eigenaardigheden van het Zeeuws. Onder Ghijsens naam als samenstelster verscheen in 1964 het Woordenboek der Zeeuwse dialecten wat zelfs 8 keer is herdrukt. Hierin had ze ingevulde vragenlijsten verwerkt van zeshonderd informanten uit Zeeuws-Vlaanderen, de Zeeuwse eilanden en Goeree-Overflakkee. Voor dit werk werd ze benoemd tot erelid van het Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. In 1954 maakte Rika Ghijsen indruk met haar Dapper vrouwenleven. Ze werd nog in datzelfde jaar Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1957 ontving ze de Zeeuwse Prijs voor Kunsten en Wetenschappen, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.
In de 1e wereldoorlog, in de jaren 1914-1918 was Ghijsen veel in Zeeland om hulp te verlenen aan Belgische oorlogsvluchtelingen.

Bezoek op afspraak
Als u interesse hebt in deze unieke woning, neemt u dan contact op met ons kantoor. Wij maken dan graag een afspraak voor een bezoek ter plaatse. Het zelf benaderen van de bewoners en of het betreden van het perceel wordt niet op prijs gesteld. Respecteert u de privacy van de bewoners.

Koopovereenkomst:
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper. Tevens nemen we een ouderdomsclausule en “mogelijk asbestclausule” op vanwege de bouwperiode van dit complex. Omdat verkoper zelf niet in de woning heeft gewoond, nemen we tevens een "niet bewoningsclausule" op. We informeren u graag verder wat dit in houdt.

Wer an Domburg denkt, denkt an Meer, Dünen, Strandspaziergänge, gemütliche Terrassen und das Gefühl, im Urlaub zu sein. Und wenn sich das mit herrlich ruhigem Wohnen in einem grünen Ambiente mit Bäumen und Büschen ringsum kombinieren lässt, dann ist das eine absolute Toplage. Eine solche Toplage bieten wir Ihnen mit dieser freistehenden Dorfvilla aus dem Jahr 1976. Ein herrliches Haus mit dem gesamten Wohnprogramm im Erdgeschoss und einer geräumigen Schlafetage.
Das Haus hat eine charakteristische Bauweise, bei der die Räume hohe, geräumige Decken haben, es gibt viele große Fenster, die die Wohnräume mit dem farbenfrohen Garten ringsum verbinden und bei denen man von verschiedenen Positionen im Wohnzimmer immer wieder andere Aussichten genießen kann.
Im und um das Haus herum ahnt man nicht, dass man sich im lebendigen Domburg befindet. Und doch ist alles zu Fuß erreichbar. Der große Supermarkt, der Mix aus Geschäften und Gastronomiebetrieben in der Einkaufsstraße, das Meer, der Strand, aber auch der Domburger Ring, alles ist in kurzer Entfernung. Erfüllen Sie sich Ihren Wohntraum in dieser einzigartigen Lage?

Die Architektur dieses Hauses ist verspielt. Im Erdgeschoss ist bereits teilweise sichtbar, dass das Haus eine diagonale Blockstruktur hat. Dadurch entstehen lange Sichtachsen mit offenen Blicken, was dem Haus insgesamt einen freundlichen, zugänglichen Charakter verleiht. Die diagonale Blockstruktur wird im ersten Stock noch deutlicher sichtbar, wo 3 Segmente (Schlafzimmer, Mittelzimmer und Schlafzimmer) die diagonale Linie verstärken. Diese Formen verstärken auch die gestaffelten Dachlinien und verleihen dem Haus ein scharfes, überraschendes Aussehen.

Die Aufteilung ist wie folgt:
Erdgeschoss:
Es gibt eine geräumige Eingangshalle mit einer offenen Holztreppe. Die Halle mit gefliestem Boden heißt Sie herzlich willkommen, diese Dorfvilla weiter zu betreten. Von der Halle aus erreichen Sie die meisten Räume im Erdgeschoss, sowie den Zählerschrank und die überdachte Garage. Eine Glasfront mit Tür und feststehenden Fenstern lädt Sie zum Durchgang ins Wohnzimmer ein. Wenn Sie hier eintreten, werden Sie das schöne Licht und die Höhe dieses großzügigen Raumes erleben. Die großen Fenster auf drei Seiten und die hohen, schrägen Decken schaffen eine tolle Atmosphäre und auch Ruhe. Setzen Sie sich hier in den Essbereich oder in den Anbau und genießen Sie. Die Schiebetüren (mit Fliegengitter) in der Sitzecke bieten einen schönen Blick auf den Garten und ermöglichen den Zugang zur dahinter liegenden Terrasse. Die Erweiterung des Wohnzimmers mit dem weit nach unten verlaufenden Dach (1993 eingebaut),bietet Platz für eine gemütliche Sitzecke, in der es sich wunderbar entspannen lässt, während die Sonne durch die beiden großen Oberlichter hereinscheint. Von dieser Ecke aus hat man auch einen schönen Blick auf den hinteren Garten mit Wasserspiel, aber auch auf das Wohnzimmer und den Blick in das Obergeschoss. Das macht das Haus hell und luftig, mit separaten Räumen, in denen man leicht mit anderen Bewohnern in Kontakt treten kann.
An der Vorderseite des Wohnzimmers befindet sich der Essbereich, wo man problemlos einen langen Tisch aufstellen kann, an dem die ganze Familie Platz findet und wo es schön ist, mit Blick auf den Vorgarten zu sitzen.
Angrenzend an das Wohnzimmer befindet sich die Küche, die derzeit mit einer Wand ausgestattet ist, aber leicht angepasst werden kann, so dass sie mit dem Essbereich verbunden werden kann. Eine schöne Küche mit einer Insel wäre hier sicher eine schöne Ergänzung. Die derzeitige Küche besteht aus einer Vielzahl von Schränken, einer großen Arbeitsplatte und verschiedenen Einbaugeräten sowie losen Geräten. Die Küche hat ihren Dienst schon seit Jahren getan und wird wahrscheinlich von Ihnen, dem Käufer, ersetzt werden. Besonders schön ist der Blick von der Küche auf die halbüberdachte Terrasse mit Pergola. Ein schöner Sitzplatz, um windgeschützt zu sitzen.

Schlaftrakt:
Von der Diele aus ist ein 2. Flur zugänglich, der zur Rückseite des Hauses führt. Dieser Teil ist durch einen Flur mit einer Tür vom Haus getrennt und bietet optimale Privatsphäre. Hier befinden sich zwei gartenorientierte, geräumige Schlafzimmer, der Toilettenraum und ein Badezimmer. Das Hauptschlafzimmer ist durch die großen Fenster sehr hell und hat eine Fläche von ca. 12 m². Das angrenzende Schlafzimmer ist mit 14 m² ebenfalls großzügig und befindet sich auf der kühlen Seite des Hauses. Das Badezimmer verfügt über eine Badewanne, eine Dusche und ein Waschbecken und ist mit einer Fläche von ca. 5,5 m² ein geräumiges, modernes Badezimmer mit der Möglichkeit, dieses zusammen mit dem angrenzenden Schlafzimmer zu einem en-suite Badezimmer zu machen.

Etage
Im Obergeschoss befindet sich ein heller Flur. Dieser hat auf halber Höhe eine Glaswand mit Blick auf das Wohnzimmer, was die Geräumigkeit noch unterstreicht. Auf dieser Etage befinden sich zwei großzügige Schlafzimmer von ca. 17 m² und 14 m². Diese Schlafzimmer befinden sich beide am Ende der Etage und liegen daher etwas abseits. Auch hier sind die hohen Decken Teil der Großzügigkeit. Es gibt ein zweites einfaches Badezimmer, das mit einer Duschkabine, einem Waschbecken und einer Toilette ausgestattet ist.

Garage
Die überdachte Garage dient als zusätzlicher Stauraum und beherbergt auch den Waschmaschinenanschluss. Teilweise verfügt die Garage über ein Zwischengeschoss für zusätzlichen Stauraum.

Garten:
Es gibt einen besonders attraktiven, grünen Garten, der viel Privatsphäre und Freude bringt. An verschiedenen Stellen im Garten kann man sich hinsetzen und die Ruhe, die grüne Umgebung und die vielen Gartenvögel, die zu Besuch kommen, genießen. Durch die Vielfalt an Bäumen, Sträuchern und Pflanzen hat der Garten jedes Mal eine andere Farbpalette und Sie werden sehen, wie sich der Garten im Laufe der Jahreszeiten verändert. Parken ist auf dem Privatgrundstück möglich. Die Einfahrt bietet derzeit Platz für 2 Autos. Falls gewünscht, kann eine größere Einfahrt leicht geschaffen werden.

Die Straße:
Diese Straße befindet sich am Rande des Dorfzentrums und ist keine Durchgangsstraße. Die Straße dient nur der Erschließung der 12 Einfamilienhäuser.

Vermietung
Laut Flächennutzungsplan ist es erlaubt, einen Teil des Grundstücks für Freizeitzwecke zu vermieten, z.B. ein Innenatelier oder einen Anbau für Freizeitübernachtungen zu realisieren. Wir würden uns freuen, die Möglichkeiten mit Ihnen zu besprechen.

Besichtigungen nach Vereinbarung
Wenn Sie sich für diese einzigartige Immobilie interessieren, kontaktieren Sie bitte unser Büro. Wir werden dann gerne einen Termin für eine Besichtigung vereinbaren. Es ist nicht erwünscht, sich den Bewohnern zu nähern oder das Grundstück selbst zu betreten. Bitte respektieren Sie die Privatsphäre der Bewohner.

Kaufvertrag:
Im Kaufvertrag, der für diesen Verkauf erstellt wi

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1976
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1976
Woon oppervlakte 166
Inhoud woonhuis 620
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 732
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Trendline Hr Cw 4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 32
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 2
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 1976
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1976
Woon oppervlakte 166
Inhoud woonhuis 620
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 732
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Trendline Hr Cw 4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 32
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 2
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Aerssens & Partners