Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Droomt u van het buitenleven weg van alle drukte, het roer om? Groepswonen of Zorgboerderij?

Traditionele vrijstaande woonboerderij met rieten dak (2020) en een woonoppervlakte van 498 m2 (!) gelegen op eigen grond van 3740 m2. Een unieke woonkans met veel mogelijkheden!

Gunstig gelegen tussen Leeuwarden-Dokkum-Groningen.

Woonboerderij 'Hilda' is zeer vrij en fraai gelegen, in het Unesco Werelderfgoed gebied, aan een rustige weg in het buitengebied van het dorp Blije (Noordoost Friesland) met rondom verre uitzichten over weilanden en akkers. Hier kunt u nog genieten van prachtige luchten maar ook van de sterrenhemel, er is in de omgeving geen enkele lichtvervuiling aanwezig!

Bijzonder geschikt voor meervoudige bewoning, werk- of praktijk aan huis (glasvezelkabel aanwezig), boerencamping, houden van dieren, zelfvoorzienend leven en met de komst van Holwerd aan zee is een B&B zeker een optie.

Gezien het grote aantal aparte kamers welken zich uitstekend lenen voor privé (slaap-) kamers en de daarbij vele algemene ruimtes, welken goed als gemeenschappelijk kunnen dienen, is de woonboerderij alsmede zeer geschikt voor groepswonen of zorgboerderij!

De woonoppervlakte is thans ingedeeld als woonruimte (ca. 321 m2) en overige (berg-)ruimtes waaronder een giga ruime bergzolder (ca.160 m2) reeds in voorbereidende fase om als (zelfstandige) woonruimte in gebruik te kunnen nemen. Dit levert u ca.160 m2 aan extra woonruimte op!

Een bijkomende bijzonderheid is dat de vloeren grotendeels van beton zijn, zelfs op de eerste etage en de zolder.

Kortom: de riante woonboerderij kent vele woon- en overige (berg-)ruimtes, zonder dat het hokkerig aanvoelt, en heeft veel potentie. Indien u wenst, is er tevens genoeg ruimte om nog meerdere kamers te realiseren en zelfs een extra etage.

De woonboerderij is goed onderhouden en verkeert buiten in zeer goede staat. Binnen in goede doch eenvoudige staat, het is aan u welke indeling en luxe u wenst aan te brengen om behaaglijk en riant te kunnen wonen op deze prachtige droomplek!



Indeling Woonboerderij:

Middels een rustige landweg komt u op het erf met oprijlaan alwaar afdoende parkeerruimte is gelegen op eigen grond.

U komt binnen via de hoofdentree welke enerzijds toegang geeft tot de L-vormige woonkamer met open haard en een hal met toegang naar de fraai aangelegde tuin, anderzijds treft u de open woonkeuken met toog/bar en eetgedeelte. Een oude paardentrog maakt een scheiding tussen deze ruimtes.

Via de woonkeuken heeft u middels een antieke staldeur toegang tot de voormalige koeienstal, met gevelkachel, alwaar zich eveneens staldeuren bevinden naar de Deel en naar de voorraadkamer. Achter de voorraadkamer bevindt zich een inpandig schuurgedeelte met openslaande deuren naar de tuin.

De Deel betreft een grote open ruimte alwaar zich de toegang bevindt tot 2 doucheruimtes, 2 toiletten, een gang richting de tuin, een bijkeuken en 3 ruime (slaap-) kamers waarvan 1 kamer een aparte slaap- en zitgedeelte heeft met eigen keuken. Ideaal voor logees of om als zelfstandige woonruimte te gebruiken.

Voorts brengt een brede trap u naar een zeer ruime zolder (ca.160 m2) welke volledig is afgetimmerd met spanoplaten alwaar 5 dakramen zorgen voor toetreding van daglicht, wat tegelijkertijd is gerealiseerd met het plaatsen van een nieuw rieten dak (Nederlands riet) aan 3 zijdes in december 2020. In combinatie met de opstelplaats van een HR-combiketel (2009) tezamen met de aanwezige leidingen (gas, elektra, water) is deze giga zolder reeds voorbereid om als (zelfstandige) woonruimte in gebruik te kunnen nemen. Mogelijkheden ten over om deze ruimte in te delen naar eigen wens middels het realiseren van extra kamers en/of een extra etage.

Via de zolder heeft u toegang tot een ruime slaapkamer met dakkapel en vrij uitzicht op de dijk. Opstelplaats voor HR-combiketel (2022). Deur naar eenvoudige badkamer met ligbad/-douche en badkamermeubel. Toegang tot slaapkamer met dakkapel welke thans fungeert als kledingkamer.

Een kleine overloop geeft u toegang tot een zeer ruime slaapkamer met wastafel, de Master bedroom! De twee aanwezige dakkapellen zorgen voor veel lichtinval en vrij uitzicht over landerijen en anderzijds de fraaie tuin. Middels een trap komt u in de hal met toegang tot de woonkamer en tuin.

Indeling tuin:

Het perceel eigen grond van 3740 m2 kent de enkel bestemming Wonen, wat feitelijk betekent dat deze grond, minus het bouwvlak van de woonboerderij, bestemming tuin heeft. Thans is de tuin opgedeeld in 2 delen te weten grasland met langszijde diverse fruitbomen, voor het houden van dieren en de fraai aangelegde tuin.

Het gedeelte grasland grenst enerzijds aan de tuin en anderzijds aan de Blijaer Feart, waar u of uw kinderen met een bootje eindeloos kunnen varen of vissen. De aanleg van een eigen steiger, landinwaarts, behoort tot de mogelijkheden.

De tuin (ZW) ligt als een groene oase tussen landerijen en kent tientallen bloemensoorten met vele kleurschakeringen, verdeeld over de seizoenen. Waarbij een grote variatie aan boomsoorten, fruitbomen, heesters en struiken. De tuin is geheel omheind en zeer privé gelegen middels natuurlijke begroeiing.

Er zijn diversen terrassen met zitjes aangelegd zodat het heerlijk toeven is in zon en schaduw.

Aanwezig zijn tevens een betegelde ruime blokhut, fietsenstalling en kleine kas. Een overkapping voor houtopslag indien u gebruik wil maken van de open haard.

Vanwege de aanleg van de tuin wordt deze druk bezocht door vele soorten vogels en vlinders. Wanneer de schemering inzet bezoekt fazant Klukkluk steevast zijn slaapplek in de boom en verschijnen de kleine vleermuizen en roofvogels. Ook de uil woont in de tuin en mag aldaar graag wat balletjes spugen. Bij helder weer is de sterrenhemel adembenemend te noemen.

Laat u verrassen door de rust en de vele ruimte, er valt zelfs nog meer te bekijken dan op de foto's!

Niemand kent deze woonboerderij beter dan de huidige eigenaars, welken de bezichtigingen zelf zullen verzorgen.

Misschien tot ziens!

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1906-1930
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1906-1930
Woon oppervlakte 321
Inhoud woonhuis 1901
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Schilddak
Woontype Woonboerderij, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 3740
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Riet
Glas isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 6
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1906-1930
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1906-1930
Woon oppervlakte 321
Inhoud woonhuis 1901
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Schilddak
Woontype Woonboerderij, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 3740
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Riet
Glas isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 6
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

De nieuwste koopwoningen in Blije