Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Historisch Landhuis "Boerderij Loinen" - Betuwse Pracht en Karakter

Een unieke kans om te wonen in een van de mooiste boerderijen van de Betuwe, middenin de natuur op Landgoed Loenen. Vlakbij Nijmegen en Elst, met alle voorzieningen bij de hand. Boerderij Loinen is een geheel gerestaureerde T-boerderij met van oorsprong twee woningen in het voorhuis en een groot achterhuis. Ook het naastgelegen Koetshuis is recent verbouwd tot vrijstaande woning. De woningen zijn in goede staat en direct te bewonen. Totale woonoppervlakte 521 m2!

Boerderij Loinen

Welkom in Boerderij Loinen, een tijdloos Rijksmonument dat de geschiedenis en charme van de Betuwe weerspiegelt. Dit indrukwekkende landhuis, gebouwd rond 1800 op de overblijfselen van het oude kasteel Loinen, straalt grandeur uit. De fundamenten van het voormalige kasteel liggen verborgen onder de boerderij, met delen ervan nog steeds toegankelijk, waaronder de unieke vluchtgang die ooit naar de donjon leidde. Het authentieke karakter wordt versterkt door de originele waterput tussen het boerderij en koetshuis, die ooit diende als een cruciale bron op het kasteelterrein.

In Boerderij Loinen en het naastgelegen Koetshuis woon je middenin de rust en de natuur. De boerderij is het oudste erfgoed op het landgoed en heeft zijn identiteit behouden, zonder concessies te doen aan moderniteit. Ooit dienend als het kloppende hart van een naastgelegen jachthuis, ademt dit unieke landhuis geschiedenis. Met dubbele voordeuren en gangen, was het huis ooit dubbel bewoond door de boer en zijn familie aan de rechter-, en de huishoudster en haar familie aan de linkerkant. De houten buitenluiken zijn oorspronkelijk en geven de boerderij een voornaam uiterlijk.

De woonkeuken, een plek waar verhalen worden gedeeld, biedt een panoramisch uitzicht over het landgoed. Hier vindt u een nieuw geïnstalleerde, efficiënte houtkachel van DRU, die warmte en gezelligheid brengt tijdens de wintermaanden. De wanden en ramen zijn doordacht geïsoleerd. Het oven-fornuis, afkomstig uit een vroeger nonnenklooster, pronkt met zes gaspitten en twee krachtstroomovens. Maatwerk houten keukenmeubels en granieten bladen omarmen dit culinaire centrum. Een uitbreiding herbergt een bijkeuken en voorraadruimte, waar de vroegere keuken zich ooit bevond.

Omdat de boerderij een hoge ligging heeft op met voormalige kasteel, heeft het een uniek ruim uitzicht over het landgoed. De gezellige woonkamer bevindt zich in het hart van het voorhuis en heeft originele bedsteden en een doorgang naar de deel. Een tweede gang geeft toegang tot de opkamer met eiken vloer en bedsteekast onder de oorspronkelijke oude trap. Daarachter vertelt het bijzondere bakhuis zijn eigen verhaal met originele boerendeuren, estrikenvloer, een waterpomp en een authentiek waterfornuis. Het achterhuis bestaat uit een ruime achterkamer en een enorme deel, waar vroeger de koeien stonden, en nu voorzien van een keuken, achter-entree, badkamer en toiletgroep. Nieuwe portalen met HR++ glas verhogen het comfort.

Op de verdieping van het voorhuis bevinden zich vier slaapkamers, een ruime overkoop en nieuwe badkamer. Boven de deel herinneren de oorspronkelijke hildes en de hooizolder aan het boerenleven, en geven een zee aan ruimte.

Het Koetshuis

Boerderij Loinen wordt vergezeld door een voormalig koetshuis, dat in 1915 zijn stenen muren optrok. Na een doordachte renovatie in 2013, waarbij de geschiedenis en het karakter werden gerespecteerd, dient dit koetshuis nu als kantoor, gastenverblijf en/of extra woning. Het uitzicht rondom verleent het een fijne sfeer. Volledige isolatie van vloer, wanden en dak. Nieuwe ramen, een eiken vloer en een moderne keuken vermengen naadloos met de monumentale toogdeuren en historische charme. Rondom is er vrij zicht over het landgoed en het naastgelegen jachthuis. Aan het Koetshuis zijn twee ruime schuren en een carport gebouwd.

Monumenten geheel gerestaureerd

Het rieten dak van de boerderij is recent vernieuwd en uitstekend onderhouden. Het isoleert in de zomer (de boerderij blijft ‘s zomers koel) en de winter. Het voorhuis van de boerderij (de woning) is volledig geïsoleerd met behoud van het monumentale karakter. Ook het naastgelegen koetshuis is volledig geïsoleerd. Door het gebruik van de houtkachel in de woonkeuken is het gasverbruik voor de cv uitzonderlijk laag. Originele details zoals een eeuwenoude luidklok, buitenluiken en binnenluiken sieren het voorhuis. De gebouwen zijn in uitstekende staat, zijn goed onderhouden en zitten goed in de verf.

In 2005, onder vorige eigenaren, onderging Boerderij Loinen een metamorfose. Het metselwerk van de gevels werd zorgvuldig hersteld, kozijnen werden vernieuwd, en een geïsoleerde betonvloer werd gelegd op de deel. Een nieuw rieten dak en dakbeschot werden toegevoegd en de dakconstructie werd versterkt. De boerderij toont nieuw eikenhout, terwijl monumentale elementen zoals de luidklok werden gerestaureerd. Moderne gemakken, waaronder een volledig nieuwe elektrische installatie en bliksembeveiliging, vonden hun weg naar het erfgoed. En nieuw sanitair werd geplaatst. De Cv-ketel met dubbel circuit maakt differentiële verwarming mogelijk, waardoor de woonkeuken afzonderlijk kan worden verwarmd. De schoorstenen zijn gerenoveerd en isolatie werd toegepast op de voorzetwanden en monumentale ramen.

Middenin de natuur

Boerderij en Koetshuis liggen verscholen in het bos en rondom is sprake van rust en vrijheid. Aan de achterzijde grenst het erf aan dat van het naastgelegen jachthuis, rondom heerst de volledige rust en vrijheid van het landgoed. Door de hoge ligging is het uitzicht fenomenaal, met ’s avonds de rode luchten van de ondergaande zon. Het geheel staat op 5600 m2 grond met een historische eikenlaan, siertuin en een grote boomgaard met veel fruit, omheind door de oorspronkelijke fruitmuur van het kasteel. Landgoed Loenen ligt als een oase in het landschap van de Betuwe. Met een overvloed aan

oud bos, een gevarieerde boomgaard, een moestuin en een natuurlijke watergang, nodigt het uit tot ontdekking. Boerderij Loinen is niet alleen een huis, maar een ervaring, een reis naar het verleden met alle moderne comfort.

Overige informatie:

- Jaarlijkse canon erfpacht: €8392,-, contract t/m 2044 en 10 jaar verlengbaar; gunstige voorwaarden

- Natuurschoonwet van toepassing: geen overdrachtsbelasting vereist

- Eigendomssituatie: volle eigendom, grond in erfpacht

- In de koopakte zullen een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen

- De Grote Allee is op glasvezel aangesloten

- Het geheel van boerderij, koetshuis én schuren heeft bestemming wonen

Erfpacht: de gunstige voorwaarden voor de huidige eigenaren worden overgedragen. Met als voordelen: het uitzonderlijk lage canon tov. de grondwaarde, verlenging tot 2054 en gunstige overdrachtsvoorwaarden. Erfpacht is fiscaal volledig aftrekbaar.

De voordelen van Natuurschoonwet: geen overdrachtsbelasting vereist, wonen op unieke plek in de natuur, en gegarandeerd vrij zicht.

De financiële voordelen van Rijksmonumenten: onderhoud is fiscaal aftrekbaar, subsidies mogelijk voor restauratie en onderhoud. Bel de makelaar voor meer informatie.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1800
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1800
Woon oppervlakte 521
Inhoud woonhuis 2965
Aantal verdiepingen 5

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Dak type Schilddak
Achterom Ja
Landhuis Ja
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Hellend dak Riet, pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 5600
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Daalderop Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 4
Aantal toiletten 5
Bijgebouw schuur Hout
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1800
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1800
Woon oppervlakte 521
Inhoud woonhuis 2965
Aantal verdiepingen 5

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Dak type Schilddak
Achterom Ja
Landhuis Ja
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Hellend dak Riet, pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 5600
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Daalderop Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 4
Aantal toiletten 5
Bijgebouw schuur Hout
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Kolmeijer Makelaars Nijmegen

De nieuwste koopwoningen in Slijk-ewijk