Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

BOUWKAVEL -> Steenbergseweg / De Mere te Halsteren

Totaalprijs: € 274.500,- k.k. (incl. de bijkomende kosten)
Oppervlakte: totaal 590 m².

Ligging
De bouwkavel is gelegen in het landelijk gebied ten noorden van de kern Halsteren, nabij het bedrijventerrein Oude Molen, aan een doorgaande weg met een goede ontsluiting naar de rijksweg A4. De bouwkavel is een ideale woonlocatie vanwege het “vrij wonen” in het landelijke gebied, maar ook de directe nabijheid van diverse openbare voorzieningen en uitvalswegen.

Ruime bouwmogelijkheden
Conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Noord” van de gemeente Bergen op Zoom heeft het perceel de bestemming “Wonen” met de nadere aanduiding “Tuin”. Er is geen bouwvlak aanwezig. De gemeente Bergen op Zoom heeft middels een principe-uitspraak medegedeeld dat zij bereid zijn om medewerking te verlenen aan een bestemmingsplanprocedure waarbij in het kader van de Rood voor Groen regeling een bouwvlak op het perceel wordt gerealiseerd.

Op het te realiseren bouwvlak zullen ruime bouwmogelijkheden zijn. Als hoofdgebouw mag een vrijstaand woonhuis gebouwd worden met een inhoud van maximaal 750 m³, waarbij de inhoud van kelders niet wordt meegeteld. De goothoogte bedraagt ten hoogste 6 meter. De nokhoogte bedraagt ten hoogste 10 meter. De afstand van het woonhuis tot de zijdelingse perceelgrens bedraagt niet minder dan 5 meter.

Op de bouwkavel mogen bijbehorende bouwwerken (bijgebouwen) gerealiseerd worden met een maximale gezamenlijke oppervlakte van 100 m². De goothoogte bedraagt ten hoogste 3 meter en de nokhoogte ten hoogste 6 meter.

Het bestemmingsplan om de bouw van het vrijstaande woonhuis met bijgebouwen mogelijk te maken dient nog te worden opgesteld. De met deze bestemmingsplanprocedure samenhangende kosten zal de gemeente Bergen op Zoom verhalen middels een anterieure overeenkomst. De door de gemeente verhaalbare kosten zullen onder andere bestaan uit de kosten voor het opstellen en begeleiden van het bestemmingsplan met de daarbij behorende onderzoeken en advieskosten, de kosten van (eventuele) planschade en de kosten voor de aanleg van voorzieningen ten behoeve van openbaar nut. Tevens dient in het kader van de Rood voor Groenregeling een investering gedaan te worden in de landschappelijke kwaliteitsverbetering ter hoogte van € 125.000,00 (exclusief 21% BTW).

De Provincie Noord-Brabant kent drie rood voor groen regelingen:
(1) een regeling ruimte voor ruimte,
(2) een landgoederenregeling en
(3) de regeling kwaliteitsverbetering bebouwingsconcentraties.

De regelingen, inmiddels twintig jaar oud, komen uit een tijd dat er een verbod geldt om te kunnen bouwen in het buitengebied. De regelingen maken dat onder voorwaarden wel mogelijk. Met de regelingen zijn waardevolle resultaten behaald. Zo zijn fosfaatrechten van veehouderijen ingeleverd, stallen gesloopt, landgoederen ontwikkeld en woningen aan randen van dorpen en steden gerealiseerd.

Bijzonderheden
- het bestemmingsplan om de bouw van het vrijstaande woonhuis met bijgebouwen mogelijk te maken dient nog te worden opgesteld. De met deze bestemmingsplanprocedure samenhangende kosten zal de gemeente Bergen op Zoom verhalen middels een anterieure overeenkomst;
- in het kader van de Rood voor Groenregeling dient een investering gedaan te worden in de landschappelijke kwaliteitsverbetering ter hoogte van € 125.000,00 (exclusief 21% BTW);
- de volgende (nuts)voorzieningen lopen door de straat Steenbergseweg: elektriciteit, water, gas, kabel en riolering.
- de vraagprijs is inclusief de kosten voor het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure, de investering in de landschappelijke kwaliteitsverbetering ter hoogte van € 125.000,00 (exclusief 21% btw), de aansluiting van de (nuts)voorzieningen en kosten voor onder andere grondwerk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Overige

Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 590
Aan drukke weg Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Overige

Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 590
Aan drukke weg Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?