Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website.

Let op; deze woning wordt met een bieden vanaf prijs aangeboden!

Sfeervol wonen krijgt een nieuwe betekenis in het historische hart van Edam. Deze charmante woning combineert de charme van het verleden met modern wooncomfort. De woonkamer is uitgebouwd voor extra leefruimte en de open keuken is volledig uitgerust met moderne apparatuur. 

Er zijn drie fijne slaapkamers, waardoor er voldoende ruimte is voor het hele gezin. De ligging in het oude deel van Edam is bijzonder aantrekkelijk, met winkels, terrasjes en de beroemde kaasmarkt op loopafstand. 

Het is een geliefde locatie voor wie de sfeer en gemoedelijkheid van een historische stadswijk weet te waarderen. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt deze woning over een heerlijk diepe tuin op het zuidwesten. 

Kortom, alles is erop gericht om jou optimaal te laten genieten van optimaal woongenot in het prachtige Edam. Benieuwd of jij en deze woning een match zijn? Neem dan direct contact met ons op en maak kennis met de Grote Kerkstraat 19 in Edam.

Indeling

Woonkamer
Wanneer je de woning binnenkomt via de voor-entree, word je verwelkomd in een ruime hal. Onmiddellijk valt de vernieuwde meterkast op. Tegenover de meterkast vind je een handige schoenenkast. 

Aansluitend aan de hal vind je de toiletruimte. Vervolgens stap je de royale woonkamer binnen die indruk maakt door zijn ruimtelijkheid. In 2019 is er aan de tuinzijde een uitbouw gerealiseerd die nog meer leefruimte biedt. Daarbij vind je de toepassing van een lichtstraat en openslaande tuindeuren. Dit zorgt voor een aangename lichtinval en laat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Keuken
De open keuken bevindt zich aan de voorzijde. Deze keuken is uitgevoerd in een tweevoudige wandopstelling, die optimaal gebruik maakt van de ruimte en zorgt voor royale opbergmogelijkheden. Hierdoor heb je voldoende ruimte om al je keukengerei en voorraden op te bergen.

Maar het is niet alleen de ruimte die deze keuken bijzonder maakt. Ook de apparatuur is van topkwaliteit. Zo beschik je over een Boretti inductie fornuis met een extra grote oven van 90 cm. Daarnaast is de keuken voorzien van een afzuigkap, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. Tot slot is er in de keuken een aansluiting voor een wasmachine.

Bovenverdieping
De verdieping van de woning is voorzien van houten vloerdelen die een warme en stijlvolle touch geven. Via de overloop bereik je de verschillende vertrekken. Aan de voorzijde vind je een knusse slaapkamer uitgerust met een dakkapel en een handige c.v. berging, voorzien van een Nefit-ketel uit 2016. Aan de achterzijde bevinden zich nog twee slaapkamers. Deze zijn uitgerust met een dakkapel, inbouwkasten en bieden een fenomenaal uitzicht op de levendige kaasmarkt en de speeltoren. 

De badkamer, recent vernieuwd en volledig betegeld, is voorzien van een modern wastafelmeubel en een inloopdouche met een glazen wand, waardoor de ruimte een frisse en eigentijdse uitstraling heeft. 

Voor extra opbergruimte is de woning uitgerust met een bergzolder. Deze is gemakkelijk te bereiken via een vlizotrap, perfect voor het opslaan van seizoensgebonden.

Tuin
Deze woning beschikt over een heerlijk diepe achtertuin. Dankzij de gunstige ligging op het zuidwesten kun je hier optimaal genieten van de zon. De tuin is sfeervol aangelegd met een combinatie van gras, stenen en een diversiteit aan groen. 

Bovendien is er achterin de tuin een praktische berging aanwezig. Hier kun je eenvoudig tuinmeubilair, fietsen en tuingereedschap opbergen.

Tenslotte beschikt de tuin ook over een eigen achterom. Dit kan bijzonder handig zijn voor bijvoorbeeld het binnenbrengen van de boodschappen, of als je op de fiets bent. 

Omgeving
Edam is een eeuwenoude handelsstad en heeft een kenmerkend historisch karakter. De woning is gelegen midden in het historische centrum vlak bij de Grote Kerk, Kaasmarkt en de Dam. Het IJsselmeer is fietsend te bereiken en op een steenworp afstand bevinden zich scholen, winkels, horecagelegenheden en het openbaar vervoer. Amsterdam is met de auto en het openbaar vervoer binnen 25 minuten te bereiken.

Bijzonderheden
- Betreft beschermd stads-dorpsgezicht;
- Begane grondvloer destijds v.v. geïsoleerde vloer;
- Achteraanbouw v.v. dak- en muurisolatie;
- Scheidingswanden zijn geïsoleerd;
- De achtergevel is destijds vernieuwd;
- Kozijnen op de verdieping zijn bij verbouwing vernieuwd en er is een geïsoleerde buitengevel toegepast;
- Alle gas-, water- en elektra leidingen + riolering zijn destijds zijn vernieuwd;
- Alle kamers zijn v.v. tv-, radio- en telefoonaansluiting;
- Energielabel D, geldig tot 27-12-2033.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, eindwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 81
Inhoud woonhuis 284

Overige

Perceel oppervlakte 122

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, eindwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 81
Inhoud woonhuis 284

Overige

Perceel oppervlakte 122

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Monnickendam