Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Uniek gelegen in Nationaal Park Oosterschelde midden in natuurgebied “plan Tureluur” en op slechts 200 meter van de Oosterschelde. Het voormalige Stoomgemaal Schouwen, gebouwd in 1876, dat heeft dienst gedaan tot net even na de Watersnoodramp van 1953. Dit unieke pand is in 2007 en in 2014 geheel gemoderniseerd en heeft nu alle eigenschappen om te voldoen aan moderne woonwensen. Denk aan kozijnen, metselwerk, elektra, dak, isolatie en algehele afwerking.

Rust, ruimte, vrijheid, natuur! Wakker worden met de roep van de grutto, tureluur, scholekster, kleine stern en baltsende kluutjes in het voorjaar. De ganzen trek in het najaar, de vissende ijsvogel in de vijvers afgewisseld door de drinkende zwaluwen die, net als vele andere vogels en dieren in de wijde omgeving gebruikmaken van het enige zoete water in de omgeving van de 3 grote vijvers voor de woning.

Hoe bijzonder is het om lepelaars, grote - en kleine witte reigers in de vaart achter het pand op slechts 4 meter afstand op je eigen vogelboulevard te kunnen aanschouwen. ‘s Avonds 40 a 50 koeien naar de drinkplaats te zien lopen bij ondergaande zon. Of… de koeien even knuffelen die vrij over het toegangspad lopen van de linker naar de rechter voormalige spuiboezem als je de post gaat halen. En helemaal fantastisch is een verkoelende duik nemen op 200 meter afstand van de woning in het schoonste water van Nederland bij je “eigen” zwemtrap.

Hoe zou jij je woonwens invullen? Dit pand biedt een scala aan mogelijkheden. Denk aan recreatief eigen gebruik als tweede woning, werkruimte aan huis, bed & breakfast, dubbele bewoning of als…? Laat je ideeën de vrije loop. En kom kijken of je in dit unieke pand je woonwensen kunt vervullen.

Kijk ook eens op www.boogerdweg10.nl voor een 360 graden tour!

TOEGANG TOT HET PERCEEL

Via een circa 300 meter lang schelpenpad vanaf de dijk, kom je tussen twee hekken door via begrazingsgebied voor koeien ( pad is eigendom) bij de woning het terrein op, Waar in de loop der tijd diverse opstallen zijn gebouwd zoals een berging, dubbele garage, overkapping en houten kapschuur. De tuin is rondom gelegen en bestaat uit een onderhouds-arme-tuin. Je zou het zo niet zeggen, maar 2 x per jaar alles kaal maaien met bosmaaier en je weet niet wat je ziet! Natuurlijk ook tussen door het gewone gras en soms wat watergeven. Maar volgens de huidige bewoner valt het echt reuze mee! Ook de vijvers, als je de natuur zijn gang laat gaan is het weinig werk.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor en naast de woning. Alle verharding bestaat uit schelpenpaden en hier en daar een terras van straatstenen en IJsselsteentjes.

LINKER VLEUGEL

ENTREE: via voordeur. De vloer is afgewerkt met een plavuizenvloer in blok motief. Hier zijn de meterkast (2007: vernieuwd, uitgebreid met voldoende groepen en overspanningsbeveiliging aangesloten op bliksembeveiliging. Ook is alle bedrading vervangen in de gehele woning) en alarminstallatie. Linksom via glas in lood paneeldeur met toegang tot woonkeuken. Rechtsom toegang tot midden/loftruimte.

WOONKEUKEN: landelijk, massief houten uitgevoerde keuken met donker natuurstenen blad en witte spoelbak. Groot AGA fornuis met 4 ovens en 2 pits gas en 2x een kookplaat. Afzuigschouw met dubbele motor, vaste servies-, borden- en voorraadkasten. Vanuit de keuken toegang tot woonkamer, tussenhal met toegang tot magazijn, toilet, doorloopkast/nooddeur, en toegang tot midden/loftruimte.

WOONKAMER: gelegen op het zuiden en westen. Vanuit deze zonnige woonkamer is het door een prachtig “schilderij raam” van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genieten van het natuurspel dat plan Tureluur biedt! Daarnaast is er een grote schuifpui die de zijtuin in verbinding brengt met de woning. De vloer is afgewerkt met grenen vloerdelen, er is een aansluiting voor een sfeervolle allesbrander. De vaste trap gaat naar de zolderruimte, die bijvoorbeeld te gebruiken is als kantoorkamer, hobbyzolder of berging. Er is voldoende lichtinval door het Velux dakvenster.

TUSSENHAL: met toegang tot magazijn, toilet, doorloopkast/nooddeur, en toegang tot midden/loftruimte.

MAGAZIJN: vloer afgewerkt met 15 x 15 zwart wit geblokt hardstenen tegeltjes, aansluiting voor wasmachine, wasdroger, koelkast en vrieskast. En dan is er nog een zee van ruimte over voor de opslag van voorraad.

TOILET: gelegen tegenover het magazijn, voorzien van landelijk sanitair, hardstenen wastafel, lambrisering en dezelfde tegeltjes als in magazijn.

DOORLOOP KAST/NOODDEUR: hier de mogelijkheid om in het achterste gedeelte te komen waar “appartement” gesitueerd is met uitzicht op plan Tureluur. Dit is een kastruimte met dubbele deuren zodat er nagenoeg geen geluidsoverlast is bij gebruik van de achterste ruimte.

LOFTRUIMTE/MIDDEN

Deze ruimte is eigenlijk het beste te bekijken op de foto’s en 360? beelden want hij laat zich moeilijk omschrijven. Het is een grote open ruimte welke toegang geeft tot de slaapverdieping, de achter- en de rechter zijvleugel. In de vloer zijn twee luiken welke, met een losse steektrap, toegang geven tot de voormalige waterdoorslag kelders van het gemaal met ruime stahoogte. Vanaf de begane grond kijk je naar de open eerste verdieping en de trappen van de tweede verdieping. De ruimte is gelegen op het zuiden en door de hardhouten kozijnen met dubbele beglazing ontstaat er iedere dag weer een waar lichtspel.

RECHTER VLEUGEL

Deze is bereikbaar via een zelfstandige entree vanaf de buitenzijde of via de loftruimte. Hier is een keurige Tieleman Keuken met inbouwapparatuur geplaatst, een woonkamer met open vide, welke thans dienst doet als slaapvide, eigen CV ketel (2008), groepenkast onder de trap in trapkast, slaapkamer en badkamer met douche, toilet en kleine wastafel.

ACHTER VLEUGEL

Deze is bereikbaar via een zelfstandige entree van af de buitenzijde (rechterzijde van het pand) en hier is een hardhouten terras van ca 30 m2 met een fenomenaal uitzicht over plan Tureluur. Via de entree, kom je in een living met woonkamer, wederom een nette Tieleman Keuken met inbouwapparatuur geplaatst in hoekopstelling. Een tweetal slaapkamers en een badkamer met douche, hardstenen wastafel en een authentiek toilet met bovenstort. Tegelwerk in stijl van het pand zoals in magazijn en toiletruimte.

1E VERDIEPING

Ruime overloop aan de rechterzijde (overloop 1) met Velux dakvenster, toegang tot extra slaapkamer of walk-in-closet met Velux dakvenster, toegang tot berging met CV ketel (2008), Vanaf overloop 1 een trap naar de tweede verdieping. Badkamer, master bedroom, tweede overloop met nog een trap naar tweede verdieping.

MASTER BEDROOM: ruim van opzet met fraai uitzicht op de tuin, deze kamer is gelegen boven de keuken. Balken plafonds en authentieke details en groot Velux dakvenster.

BADKAMER: afgewerkt in zelfde tegelwerk als in magazijn en toilet, vloer met elektrische vloerverwarming, badkamermeubel teak met hardstenen wastafel, zeer ruime inloopdouche, balkenplafonds en fraaie lambrisering met kraaldeel. Velux dakvenster.

2E VERDIEPING

Deze is te bereiken via twee grenen trappen vanaf overloop 1 en 2.

SLAAPKAMER 2.1: Z-vormig met veel berging achter de lambrisering. Hoge plafonds en meerdere Velux dakvensters. Gehele verdieping afgewerkt met lichte laminaatvloer. Deze slaapkamer heeft een wastafel met koud en warm water en geeft toegang tot een zeer ruimte bergzolder. Via een tussendeur staan beide slaapkamers met elkaar in verbinding op de 2e verdieping.

SLAAPKAMER 2.2: Z-vormig met hoge bed ombouw. Ook in deze kamer een wastafel met koud en warm water, meerdere Velux dakvensters en veel bergruimte achter de knieschotten onder beide dakvlakken.

Naast de informatie op onze site is er meer te zie op www.boogerdweg10.nl waarbij wij opmerken dat aan deze informatie geen rechten kunnen worden ontleend en deze slechts is bedoeld om een indruk te krijgen van de te verkopen onroerende zaak. En dient deze presentatie slechts als een uitnodiging voor het maken van een bezichtiging.

HOE TE BEREIKEN:

Vanaf de N59 neem je de rotonde richting restaurant “De Heerenkeet”. Rij langs het restaurant (dus boven langs) en neem na circa 300 meter het schelpenpad naar rechts. Zie ook het routekaartje die is bijgevoegd bij de foto’s.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1876
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1876
Woon oppervlakte 437
Inhoud woonhuis 1750
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Landhuis Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2008
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 4578
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 42
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 4
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 16
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 8
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, houtkachel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1876
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1876
Woon oppervlakte 437
Inhoud woonhuis 1750
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Landhuis Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2008
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 4578
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 42
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 4
Bijgebouw schuur Hout
LeeftijdCV ketel 16
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 8
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, houtkachel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?