Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan een van de oudste straten van het Westerkwartier gelegen lichte en goed onderhouden gezinswoning uit 1897 van ca. 67 m2 met een achterplaatsje, moderne badkamer, groot dakterras, dakkapel over de gehele breedte en maar liefst 3 goed formaat slaapkamers.

Entree
Zoals het een oude Delftse woning betaamt is de hal beknopt en voorzien van de meterkast en de trap naar de eerste verdieping.

Wonen
De woonkamer heeft een prettig formaat en goede lichtinval met dank aan het raam op de ochtend/middag zon en aan de andere kant het raam op de middag/avond zon. In de woonkamer treft u een parketvloer, trapkast en doorloop naar de keuken, achterplaatsje en de badkamer.

Buiten
Hou je van buiten zijn? Dan is dit echt de woning waar je wilt kijken want ondanks dat de achtertuin zelf niet mega groot is met ca. 8 m2 beschik je ook nog eens over een dakterras van ca. 10 m2 welke nagenoeg de gehele dag op de zon ligt met dank aan de zuidoost ligging. Mocht de zon dan toch nog weg zijn aan het einde van de dag dan loop je in ongeveer een kwartier naar de Beestenmarkt om heerlijk op een van de vele terrasjes te gaan zitten.

Koken
Ondanks dat de keuken wat verouderd is, is deze zeker nog goed bruikbaar. Mocht je de keuken toch willen vervangen dan is hier voldoende ruimte aan beide zijden om een mooie en vooral zeer praktische keuken ervan te maken. In de huidige opstelling beschikt de keuken over berg- en werkruimte aan beide zijden en over apparatuur zoals een oven, koelkast en 4-pits gaskookplaat. Vanuit de keuken heb je toegang tot de badkamer en de achterplaats.

Sanitair
De moderne badkamer en het toilet zijn gesitueerd aan de achterzijde van de woning op de begane grond. Het sanitair bestaat uit een wandcloset, wastafelmeubel, spiegelkast met verlichting, opstelplaats wasmachine en een inloopdouche. Op de overloop van de eerste verdieping is er een wastafel voor het gemak vanuit de slaapkamers.

Slapen
Op de eerste verdieping beschik je over 2 goed formaat slaapkamers. Aan de voorzijde tref je een slaapkamer van ca. 8 m2 voorzien van dubbele beglazing en laminaatvloer. De tweede slaapkamer tref je aan de achterzijde. Deze tweede slaapkamer is een stuk groter met ca. 12 m2 (met dank aan de dakkapel) en geeft toegang tot het dakterras. Op de zolder bevindt zich de derde slaapkamer waar met dank aan het schuine dak zeer veel bergruimte gecreëerd kan worden. De zolderkamer beschikt over tapijt, knieschotten, dakvenster en de opstelplaats cv-ketel. Volgens de branche brede meetinstructie valt de zolder niet onder woonoppervlakte maar doordat de hoogte 1,90 meter is en er daglicht is hebben wij dit wel opgeteld als woonoppervlakte. De zolder kan een volwaardige verdieping worden door het plaatsen van een dakkapel, waardoor er veel extra vierkante meters aan de woning kunnen worden toegevoegd.

Energie
Het energielabel betreft een oud type label waardoor deze niet perse accuraat is. Met wat extra isolatie in het dak en het vervangen van het laatste enkel glas voor dubbel glas zal dit al een flinke besparing opleveren! De cv-ketel is een modern type Remeha Avanta uit 2014.

Ligging
De woning is gelegen in het midden van het Westerkwartier. Deze gewilde oud-bouw wijk ligt op loopafstand van het bruisende centrum van Delft met diverse winkels, restaurants en gezellige terrasjes. In en om de wijk vindt u diverse scholen en onder andere het prachtige Agnetapark, het Wilhelminapark en de geheime Tuin van Bakkeren. Vanuit de wijk bent u binnen enkele minuten op de A4 of de A13 en vandaar uit zo op de A12 en verder. Daarnaast treft u in de nabijheid bus, tram en trein op loopafstand. Deze wijk kenmerkt zich door de knusse straatjes, oude typen gebouwen, zeer kindvriendelijk en alsmede als zeer geschikt voor starters.

Geschiedenis
De woning dateert van 1897 wat het een van de oudste stukjes maakt van het Westerkwartier. De Pootstraat is vernoemd naar Hubert Kornelisz. Poot (Abtswoude 1689-Delft 1733) en was een Delfts dichter. Hij debuteerde in 1716 met de dichtbundel Mengelingen, die als het hoogtepunt van zijn werk beschouwd wordt. Onder de dichters van de 18de eeuw neemt hij een vooraanstaande plaats in. Het Westerkwartier dankt zijn naam aan het feit dat alle straten in het Westerkwartier aanvankelijk Westerstraat en Westerdwarsstraat genoemd waren en voorzien van volgnummers. Toen er drie Westerstraten en vijf Westerdwarsstraten waren, werd het toch wel onoverzichtelijk en kreeg elke straat een eigen naam. (www.stratenvandelft.nl)

Wat u verder wilt weten
- Vraagprijs € 310.000,- k.k..
- Bouwjaar 1897.
- Woonoppervlakte circa 62 m2 op basis van de branche brede meetinstructie, inclusief de zolderverdieping (alles hoger dan 1,50) ca. 67 m2.
- Perceeloppervlakte 46 m2.
- Goede staat van onderhoud aan de buitenkant.
- Binnenzijde kan wat aandacht gebruiken.
- Dakkapel op de eerste verdieping aan de achterzijde.
- Verwarming middels ca-ketel Remeha Avanta uit 2014.
- Achterplaats op het zuidoosten.
- Meterkast met 4 groepen, aardlekschakelaar en hoofdschakelaar.
- Ouderdoms- en materialenclausule zullen in de koopovereenkomst worden opgenomen.
- Notariskeuze aan koper mits gelegen in Delft of omgeving.
- Oplevering in overleg.

Interesse in deze woning? Neem dan contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Wij staan u graag te woord.

Heeft u uw huidige woning nog niet verkocht of geen idee wat u precies kunt krijgen aan hypotheek? Maak dan ook gelijk een vrijblijvende afspraak voor een waardebepaling en/of hypotheekgesprek zodat u goed geïnformeerd aan de koop van een nieuwe woning begint. Wij staan voor u klaar. Uw wensen eerst!

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid samengesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een voorstel of om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 67
Inhoud woonhuis 240
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 8
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 46
Tuin achter Ja
Tuin diepte 4.65
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 1.7
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2014
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 67
Inhoud woonhuis 240
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 8
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 46
Tuin achter Ja
Tuin diepte 4.65
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 1.7
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2014
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Van Gulden Makelaardij