Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Woning met een uitzonderlijke ligging, op eigen grond!!!
Naast De Drie Koornbloem molen, op een steenworp afstand van het levendige hart van Schiedam en toch in een oase van rust.
Deze prachtige instapklare woning beschikt over maar liefst drie woonlagen, welke is voorzien van onder andere een lichte living met toegang tot het balkon en een nieuwe, drie jaar geleden geplaatste, keuken. Ook het dakterras is een absoluut pluspunt aan deze woning. Hierdoor is er niet één, maar zijn er twee heerlijke buitenruimtes. Het terras kijkt uit over de authentieke molen, wat deze woning zeker zeer uniek maakt. De benedenverdieping, voorheen een garage en slaapkamer, is omgetoverd tot een extra woonlaag met een ruime slaap-/werkkamer en een badkamer/wasruimte. Ook is er nog een stuk garage behouden. Deze woonlaag biedt de mogelijkheid om te genieten van een veelzijdige leefruimte. Geniet van alle rust van de woonomgeving, terwijl u toch in het historisch centrum woont en alle gemakken van de stad binnen handbereik hebt. Met schilderachtige grachten, diverse winkels, supermarkten, gezellige horecagelegenheden, musea, theater en bioscoop om de hoek is dit de perfecte combinatie van rust en levendigheid. Met een eigen parkeerplek achter de woning hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een plekje voor uw auto. Kortom dit is niet zomaar een huis, maar een thuis waar u elke dag van kunt genieten!

Indeling:

Woonetage/Begane grond:
De woning heeft een entree op de woonetage. De entreehal is voorzien van de meterkast, een garderobe en een trap naar de eerste etage en de benedenverdieping. In de entreehal ligt een prachtige eikenhouten vloer, welke doorloopt in de woonkamer en keuken. De woonkamer is een fijne open ruimte, die in verbinding staat met de open keuken aan de voorzijde. Ook biedt de woonkamer toegang tot het balkon. De plaatsing van de eettafel zorgt voor een fijne verbinding tussen de twee leefruimtes. De moderne en strakke keuken is drie jaar geleden geplaatst en afgewerkt met een zwart composiet aanrechtblad. Verder heeft de keuken ruim voldoende kastruimte, een 4-pits inductie kookplaat, combi-oven en een koelkast. De ramen van zowel de keuken als de woonkamer zijn voorzien van luxaflex.

Eerste verdieping:
De open trap geeft toegang tot de eerste verdieping. Deze is voorzien van twee slaapkamers en een badkamer. Beide slaapkamers beschikken over een kantelraam. Eén van de slaapkamers is op dit moment ingericht als kledingkamer, maar kan natuurlijk ook goed dienen als kinder- of werkkamer. De andere slaapkamer biedt ruim voldoende plek voor het plaatsen van een grote kast. Bovendien is er vanuit deze slaapkamer toegang tot het zonnige dakterras met uitzicht op historisch Schiedam! De badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafelmeubel en een toilet. De marmerlook wand en de douchecabine zijn enkele maanden geleden vernieuwd.

Benedenverdieping:
In de hal van de benedenverdieping zijn twee vaste kasten. Eén van deze vaste kasten is voorzien van een vriezer, de andere van de cv-ketel. In de hal is ook een aparte toiletruimte. Voorheen diende de benedenverdieping als garage en slaapkamer, later is hier een extra leefruimte gecreëerd bestaande uit een badkamer/wasruimte en een slaap-/werkkamer. Heeft u toch liever een grote garage? Dan is deze ruimte gemakkelijk terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. De royale badkamer beschikt over een douchecabine en een wastafelmeubel. Ook is de wasmachine- en droger aansluiting hier gelegen. De slaap-/werkkamer bevindt zich aan de achterzijde en is tevens goed bemeten. Tijdens het werken heeft u fijn zicht op de gezamenlijke binnenplaats waardoor er altijd wat te zien is! Het raam is voorzien van een rolluik. Bovendien is er nog een stuk garage behouden waar u gemakkelijk eventuele fietsen en spullen kunt plaatsen.

Exterieur:
Het dakterras is gelegen op het zuidoosten waardoor u de gehele dag heerlijk in de zon kunt zitten met uitzicht op historisch Schiedam. Door middel van het handbediende zonnescherm is er ook gemakkelijk een schaduwplek te realiseren. De Drie Koornbloemen molen is ’s avonds fraai verlicht waardoor het terras ook een sfeervolle plek is om dit, vooral in de zomeravonden, te aanschouwen. Maar dan zijn we er zeker nog niet, want de woning heeft ook nog eens een balkon op de woonetage. Deze bevindt zich aan de achterzijde wat ervoor zorgt dat u altijd wel een fijne plek in de buitenlucht kunt vinden. Vanaf het balkon heeft u zicht op de gezamenlijke binnenplaats waardoor u zowel voor als op het dakterras heerlijk ontspannen kunt zitten en de mogelijkheid heeft om te genieten van de rustige ligging.

Ligging:
De locatie van de woning is werkelijk waar prachtig! Zoals eerder benoemd kijkt u namelijk uit op de prachtige molen. Maar dat is niet het enige wat de ligging zo uniek maakt. De woning is namelijk gelegen in een rustige buurt en toch in het historische Centrum van Schiedam met vele voorzieningen. Leuke restaurants, horeca, bioscoop, musea, theater, natuur en sport. Schiedam heeft het allemaal. Ook de historische bebouwing zorgt voor een gezellige en vertrouwde sfeer. De tram en metro zijn op loopafstand te bereiken, het treinstation is zowel op loop- als fietsafstand. Hierdoor bereikt u, met de metro, binnen 15 minuten het strand van Hoek van Holland en met de trein binnen 5 minuten het Centrum van Rotterdam. Bovendien is de snelweg A4, A15 en de A20 binnen twee minuten te bereiken. Vliegveld R’dam airport binnen 15 minuten. Als laatste beschikt de woning over een eigen parkeerplaats, aan de achterzijde van de woning, waardoor u altijd verzekerd bent van een plek! De woning is gelegen op eigen grond. Voor het gezamenlijke binnenterrein is een vereniging van eigenaren actief. De bijdrage hiervoor is €173 per jaar en hiervan wordt het binnenterrein onderhouden.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1988
- Energielabel B
- Verwarming en warm water middels HR cv-ketel, eigendom 2022
- Geheel voorzien van dubbel glas in hardhouten kozijnen
- Buitenzijde dakterras geschilderd, 2024
- Badkamer nieuwe douchecabine, 2024
- Badkamer marmerlook panelen geplaatst, 2024
- Keuken geplaatst, 2021
- Woonkamer/keuken opnieuw gestuukt, 2021
- Eigen parkeerplaats achterzijde woning
- Gelegen op eigen grond
- Zeer goed onderhouden gemeenschappelijke binnenterrein/binnentuin achterzijde woning, bijdrage €173 p/j
- Oplevering in overleg


Woonoppervlakte De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Indien de exacte maten voor een koper van cruciaal belang zijn, adviseren wij deze zelf na te meten. De (kandidaat)koper(s) zullen, indien gewenst, daartoe in de gelegenheid gesteld worden op een passend moment teneinde teleurstellingen en schade te voorkomen.

Ouderdomsclausule Bij woningen ouder dan 30 jaar zal er standaard in de koopakte een ouderdomsclausule worden opgenomen. Notariskeuze en kosten In principe ligt de notariskeuze bij de koper. Het doorhalen van de hypothecaire inschrijving in het kadaster moet door de verkoper betaald worden. Zijn de kosten voor deze doorhaling hoger dan € 400,- inclusief BTW dan wordt het meerdere bij de koper in rekening gebracht. Indien de koper een notaris kiest buiten een straal van 20 kilometer van de verkochte onroerende zaak dan zijn de eventuele kosten die de notaris berekent voor een eventuele verkoopvolmacht en legalisatie hiervan ten behoeve van de verkoper voor rekening van de koper.

Zelfbewoningsplicht
Koper is bekend met de zelfbewoningsplicht welke vanaf 01-01-2023 binnen de gemeente Schiedam van kracht is. De verkopend makelaar heeft koper doorverwezen naar de gemeente Schiedam omtrent de desbetreffende regelgeving. Verkoper noch verkopend makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor geleden schade wegens het niet juist naleven van deze zelfbewoningsplicht.

Gunning Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze.
Nadrukkelijk zij vermeld dat alle informatie in deze brochure moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Vlietlanden NVM Makelaars streeft ernaar de informatie op haar website / brochures en andere uitingen zo actueel en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid van de vermelde gegevens. 

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1988
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1988
Woon oppervlakte 109
Inhoud woonhuis 375
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel B
In overleg Ja
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 51
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Buitenzonwering Ja
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 3
Tuin lengte voortuin Lengte: 151 Breedte: 535 Oppervlakte: 8
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1988
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1988
Woon oppervlakte 109
Inhoud woonhuis 375
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel B
In overleg Ja
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2022
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 51
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Buitenzonwering Ja
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 3
Tuin lengte voortuin Lengte: 151 Breedte: 535 Oppervlakte: 8
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Vlietlanden NVM Makelaars