Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

CHATEAU ST. GERLACH (OOSTWEGEL COLLECTION)
RECREATIEWONING (1997), JOSEPH CORNELI ALLEE 1, 6301KK VALKENBURG AAN DE GEUL
Prachtige belegging met mogelijkheid tot eigen gebruik!
Hotelappartement (nr. 521-522); oppervlakte 92 m²; vraagprijs € 395.000 kosten koper
Het betreffende appartement bevindt zich op de eerste en tweede verdieping van de Graanschuren. Entree: hal met toilet; vanuit de hal toegang tot de op het zuiden gerichte living met open keuken (compleet met vaatwasser, koelkast, combi magnetron en Nespresso apparaat). Er is een grote raampartij, vanwaar men een prachtig en vrij uitzicht heeft op de omringende tuinen, de boomgaard, de wijngaard en het Geuldal.

Via de trap kom je op de vide waar een rustig plekje is gecreëerd om te zitten lezen of werken. Op deze verdieping bevinden zich tevens twee slaapkamers met elk een eigen badkamer met bad, douche en twee wastafels.
In het gehele appartement is vloerverwarming.

De vraagprijs is inclusief volledige inrichting en inventaris en in reservefonds van de VVE opgebouwd spaardeel. Op korte termijn zullen het sanitair en de keukens gerenoveerd gaan worden en er zal klimaatbeheersing gaat komen. Hoewel voor deze renovatie al flink is gespaard de afgelopen jaren, waardoor ongeveer € 30.000 VVE-spaardeel onderdeel van de koopsom is, zal dit niet genoeg zijn voor de grote renovatie. Er zal op korte termijn nog € 120.000 geïnvesteerd moeten worden om het appartement weer in optimale staat te brengen en klaar voor de toekomst, wat zich zal moeten vertalen in een nog beter rendement.
Over dit spaardeel en ook over de gehele inrichting en inventaris hoeft geen overdrachtsbelasting te worden afgedragen.
Gedetailleerde informatie is hiervoor beschikbaar, evenals over de rendementen.

Algemeen
Gratis parkeergelegenheid, restaurants, huisdieren toegestaan, bar, receptie 24 uur, tuinen, terras, zwembad en Spa, kluis, kapel, verwarming, bagage-opslag.
Activiteiten
Zwembad, sauna, Spa & Wellness Centre, massage, fietsvriendelijke omgeving, wandelen, Maastricht vlakbij!

Systematiek van verhuur en eigen gebruik
Een eigenaar kan 28 dagen op jaarbasis zelf gebruik maken van het appartement; tijdens de eigen gebruik periode deelt de eigenaar gewoon mee in de gepoolde opbrengsten van alle 39 appartementen. Wel betaalt de eigenaar de reguliere schoonmaakkosten en een kleine bijdrage aan de VVE met oog op onkosten die via de VVE betaald worden, zoals energiekosten en stukje gederfde huuropbrengst in het geheel. Tijdens hoogseizoen periodes (weekend m.u.v. zondag, feestdagen) is deze bijdrage hoger dan tijdens laagseizoen (vrijwel alle doordeweekse dagen en zondagen).
Daarnaast bent u aan het Chateau een vergoeding verschuldigd voor de (eind)schoonmaak. Op het moment dat u geen gebruik maakt van uw appartement wordt uw appartement aan derden verhuurd. Permanente bewoning van het hotelappartement is niet toegestaan.
Een appartement bij Sint Gerlach heeft als voordeel dat je meegeniet van alle luxe en voorzieningen van het Hotel, zoals zwembad, restaurants, fietsverhuur, servicedesk etc. Maar je komt steeds terug in je eigen woonkamer met ruime zithoek, grote tafel en keukenhoek, waar je echt jezelf kunt zijn en waar je desgewenst ook zelf voor ontbijt en maaltijden kunt zorgen.
Een eigenaar van een senior hotelappartement (2 slaapkamers en 2 badkamers) ontvangt per kwartaal 3% van de totale verhuuromzet na aftrek van de provisie aan het Chateau en een aantal andere kosten. Voor een eigenaar van een junior hotelappartement (1 slaapkamer) is dit 2,3%. Meer inzicht in de opbrengst en de kosten via de e-mail.
Tweemaal per jaar is er op het Chateau een ALV (Algemene Ledenvergadering) met aansluitend een gezamenlijk diner.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Schakelwoning
Bouwjaar 1997
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1997
Woon oppervlakte 92
Inhoud woonhuis 230
Aantal verdiepingen 3

Overige

In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 6080
Gemeubileerd Ja
Schakelwoning Ja
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 2

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Schakelwoning
Bouwjaar 1997
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1997
Woon oppervlakte 92
Inhoud woonhuis 230
Aantal verdiepingen 3

Overige

In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 6080
Gemeubileerd Ja
Schakelwoning Ja
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 2

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Aangeboden door:

MakelaarsOffice

Aangeboden door:

MakelaarsOffice

De nieuwste woningen in Valkenburg