Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze ruime woning met voormalige praktijkruimte ligt aan de zeer gewilde Stateheide, tussen de dorpen Burgum en Noardburgum. Een zeer bijzondere locatie in het mooie coulissenlandschap van de Friese Wouden, een "daaldersk plakje" zoals de Friezen zeggen. Hier kunt u wonen en werken ideaal combineren; deze woning biedt er alle mogelijkheden voor. De woning is gebouwd in 1975 en uitgebouwd in 2001 (woonkamer) en 2003 (praktijk). De kavel is ruim met voldoende parkeerruimte en mogelijkheden om dieren te houden. In de schuur is een professionele geluidsstudio aanwezig.

De voormalige praktijkruimte is zeer geschikt voor een dienstverlenend bedrijf, een bed & breakfast, kinderopvang of woonruimte. Het heeft een eigen ingang en toilet. Er zijn maar liefst 8 ruimten, maar deze zijn uiteraard ook prima (geheel of ten dele) als woonruimte bruikbaar. Er zijn hier heel veel mogelijkheden!

De huidige eigenaren verlaten dit paradijselijke plekje met pijn in het hart. Ze wonen er sinds 1982 en de leeftijd dwingt hen om te verhuizen naar een andere plek. Deze plek op Stateheide verdient het om met liefde en aandacht bewoond te worden. Bent u die volgende bewoner?


Indeling woning:

Entree, hal met garderobe-nis, ruimte met cv-opstelling en wasmachine-aansluitingen. Grote badkamer met whirlpool, douchehoek en badmeubel. Royale toiletruimte met bidet, wandcloset en fonteintje. Woonkamer met vide, schouw, tuinkamer en open keuken. De RVS-keuken (2001) is vormgegeven in kombuisopstelling en is voorzien van een RVS gascomfort en schouwkap Solitair (Siemens), vaatwasser Miele, elektrische oven en koelkast.

Doordat de kap in het ontwerp open is gelaten is er een prachtig ruimtelijk geheel ontstaan. In de woonkamer is een trap naar de slaapkamer. Deze trap is van 2001, van licht eiken, en geheel op maat gemaakt door een trappenfabriek. De vloer van keuken en woonkamer is tijdens de verbouwing van 2001 geheel geïsoleerd, van plavuizen en van vloerverwarming voorzien.

De hoge raampartijen in de zuidgevel van de aanbouw zorgen voor een prachtige lichtinval. De kozijnen zijn alle van kunststof (Jansma Birdaard) en volledig voorzien van dubbel glas. Er zijn openslaande deuren naar het zuid-terras en een deur naar het oost-terras.

Voormalige praktijkruimte:

Het oorspronkelijke gedeelte van de praktijk is gebouwd in 1988. Dit deel is voorzien van een entree met wachthoek, 4 kamers (waarvan 3 met wastafel met koud en warm water), administratiekamer, gang en toilet. In 2003 is de praktijkruimte uitgebouwd met 3 kamers. Deze uitbouw is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. De drie kamers beschikken alle over zogenaamde Conservatoriumdeuren, wat betekent dat ze geen geluid doorlaten. Verder is er een pantry/koffiekamer met keukenblok, koelkast en vaatwasser. In totaal zijn er in de voormalige praktijkruimte 8 kamers.



Verdieping:

Twee grote slaapkamers, een gesitueerd boven de woonkamer/keuken met eigen trapopgang vanuit de woonkamer. De andere slaapkamer is gesitueerd boven het praktijkgedeelte en heeft een grote kastenkamer. Beide slaapkamers zijn in 2007 uitgebreid met een dakkapel van kunststof, hetgeen veel licht en ruimte genereert. De tweede slaapkamer is nu in gebruik als kantoor. De dakkapel daar is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm. Op de oostgevel zitten drie grote Velux-dakramen.

Tuin, bijgebouwen en ligging

Tuin:
De tuin is in 1983 onder architectuur aangelegd en voorzien van twee grote vijvers, waarbij het water wordt rondgepompt, zodat het altijd schoon en helder is. Verder zijn twee terrassen aangelegd: een aan de zuidkant en een aan de oostkant. In de zomer is het heerlijk vertoeven aan de vijver in het gras, of onder de grote eiken. In het voorjaar is het terras op de oostkant al snel geschikt om buiten te zitten. Door de inrichting en de grootte van de tuin is er altijd een plekje te vinden in de zon of juist in de schaduw.

Bijgebouwen:
Ten eerste is er een tot geluidsstudio verbouwde schuur (81 m2) met technische ruimte, bargedeelte en geluiddichte ruimte, geschikt voor het opnemen van bijv. muziek. Verder een toilet en berging. In de schuur is een vrijwel geluiddichte ruimte gemaakt. De technische ruimte is door een muur en raam afgesloten van de opname-ruimte. In de muur zijn doorvoeren opgenomen om alle apparatuur te koppelen aan mengpanelen in de technische ruimte. Er is een cv-installatie aanwezig en een gezellige bar. Verder opslagruimte en toiletvoorziening. Boven de studio is een grote zolder voor opslagruimte. Heeft u geen muzikale ambities? Alternatief gebruik is ook heel goed mogelijk, u kunt er bijvoorbeeld ook een paardenstal in maken, want dat is het voorheen geweest.

Vervolgens een ruime garage van 3,39 meter breed en 8,79 lang, gebouwd in 2007. Volledig geïsoleerd met een elektrische, op afstand bedienbare, kanteldeur en een loopdeur. Rood geglazuurde pannen zoals op de woning. De garage ruimte kan worden afgeschermd door middel van een schuifdeur, zodat er ook een hobbyruimte beschikbaar is. Een royale zolder is aanwezig boven de gehele garage.

Vanwege de praktijk is er parkeerruimte, geschikt voor 8 auto’s. Mocht u graag dieren willen houden, dit kan prima op de beide weilanden aan de noord- en zuidkant. In totaal bedraagt de oppervlakte van de kavel 3.540m2.

Ligging:
De woning ligt aan de Stateheide, een prachtig gebied tussen Burgum en Noardburgum. Schitterend vrij, u komt vanaf de weg via een pad bij de woning. De woning is met een auto prima te bereiken. De omgeving is landelijk maar de ligging is heel centraal; Burgum en Noardburgum zijn per fiets goed bereikbaar, beide dorpen bieden voldoende voorzieningen. Zo biedt Burgum een uitgebreid winkelcentrum, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, sportvoorzieningen (zwembad, diverse verenigingen) etc. Noardburgum biedt een supermarkt, medische praktijk met huisarts, fysiotherapie, basisonderwijs e.d. De aansluiting naar De Centrale As, is snel met de auto bereikbaar. Zo kunt u o.a. Leeuwarden, Dokkum, Drachten en Heerenveen goed bereiken.

De oorspronkelijke woning van 1909 is in de vroege jaren -70 door brand volledig verwoest. In 1975 is een nieuwe woning geplaatst, ontworpen door architect Jan Dorenbos. De uitbouw van de woning alsmede de uitbouw van de praktijk (2001 / 2003) is ook van de hand van architect Dorenbos. Daardoor is het een uniek en harmonieus geheel geworden. Bij de aanbouw in 2001 zijn zowel praktijk als huis voorzien van vloer- en dakisolatie en nieuwe, rood geglazuurde pannen.
Het grootste deel is voorzien van dubbel glas. Verder is er dak-, vloer- en muurisolatie. De woning en de praktijkruimte worden verwarmd en voorzien van warm water middels een cv- installatie uit 2021. In de woonkamer en keuken is vloerverwarming aanwezig.

Woonhuis en praktijkruimte (samen liefst 287 m2 groot) zijn gebouwd in traditionele bouw en met fraaie roodgeglazuurde pannen gedekt. De aanbouw aan de woning en aan de praktijkruimte hebben gevels van red cedar-hout en zijn eveneens met geglazuurde pannen gedekt. De platte daken zijn geïsoleerd en met bitumen gedekt. De woning heeft energielabel C, maar met kleine aanpassingen is dit nog goed te verbeteren.

De bestemming van het geheel is Wonen-A1 (Vrijstaande woningen). Dit biedt de mogelijkheid voor uitsluitend wonen of voor een combinatie van wonen met een bedrijf aan huis. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via Ruimtelijkeplannen.nl, ook kunt u informeren bij de gemeente Tytsjerksteradiel voor de mogelijkheden.

Kortom; een multifunctioneel object met heel veel mogelijkheden, op een prachtige plek waar u uw dromen waar kunt maken. Wij zijn benieuwd naar úw plannen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1975
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1975
Woon oppervlakte 287
Inhoud woonhuis 1058
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Garage opp 29.97
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 3540
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage vliering Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2021
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 8
Garage electra deur Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1975
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1975
Woon oppervlakte 287
Inhoud woonhuis 1058
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Garage opp 29.97
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 3540
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage vliering Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2021
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 8
Garage electra deur Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

FactorNoord Makelaars & Taxateurs

De nieuwste koopwoningen in Noardburgum