Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

"Lang om let" (Fries voor eindelijk) prijkt boven de voordeur van deze prachtige rietgedekte woonboerderij met eigen bos en vrij uitzicht aan de achterzijde. De woonboerderij staat op een gewilde locatie op een perceel van totaal 4.380 m². Het geheel is zeer geschikt voor werken aan huis, het voorhuis heeft voorheen gediend als kantoor en heeft een eigen entree, maar is zeker ook geschikt voor bijv. een praktijk, salon, atelier, B&B etc.

Het woongedeelte:
Het woongedeelte is gesitueerd aan de achterzijde in de deel, de voormalige stal. Hier staat het prachtige gebint, het zogenaamde vierkant, prominent in de ruimte. De prachtige grote raampartij aan de achterzijde zorgt voor veel lichtinval, hierdoor heeft u vanuit de woonkamer ook prachtig zicht op de achtertuin met terras, vijver en bos, en natuurlijk het fraaie landelijke uitzicht door het doorkijkje in het bos. De begane grond in de deel is voorzien van vloerverwarming afgewerkt met een estriken vloer, geheel passend bij de landelijke stijl van de woonboerderij. Er is een open keuken met moderne keukenopstelling en kookeiland. Op de begane grond bevindt zich tevens nog een slaapkamer en een badkamer. De woonkamer is bijna helemaal open tot de nok en dit geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel. In het midden van de woonkamer staat een open haard.

Het voorhuis:
Het voorhuis is traditioneel maar modern, de authentieke details zijn behouden gebleven zoals de paneeldeuren, het balkenplafond, antieke Friese witjes (wandtegels), de originele houten raamluiken, de voormalige bedsteedeuren (hier bevinden zich nu inbouwkasten) en met in elke kamer een fraaie originele schouw. Ook hier is de estriken vloer deels doorgetrokken. Het voorhuis heeft 2 kamers op de begane grond en 2 slaapkamers op de verdieping. De slaapkamers zijn vanuit de voorste kamer via een trapopgang bereikbaar maar ook via het woongedeelte aan de achterzijde. Op de verdieping aan de achterzijde zijn indien gewenst nog extra slaapkamers te realiseren.

De achtertuin is gelegen op het zuiden en in de prachtige tuin waant u zich in het bos. Er staat nog een dubbele houten garage met carport, er is een vijver en een groot terras. Uw eigen paradijs op mooie rustige locatie met veel privacy! Maak snel een afspraak om te komen kijken.

We betreden de woning aan de voorzijde, hier bevindt zich de hoofdentree, de woning is echter ook bereikbaar via de zijentree. We komen via de originele voordeur in de fraaie hal met balkenplafond en estriken vloer, zowel rechts als links van de hal bevindt zich een ruime kamer welke zeer geschikt zijn als werkruimte maar ook prima kunnen dienen als extra woonruimte/slaapkamers. Eén van de kamers heeft een eigen trapopgang naar de verdieping. De authentieke sfeer is hier nog aanwezig maar het geheel heeft een moderne uitstraling. De hal geeft tevens toegang tot het toilet en de zijgang met inbouwkasten en meterkast.

Aan het einde van de hal betreden we het achterste gedeelte van de woonboerderij, hier bevindt zich het woongedeelte met vloerverwarming en estriken vloer. Er is een open keuken met moderne keukenopstelling en kookeiland met bargedeelte, de keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals; koelkast, vrieskast, oven, gaskookplaat, afzuigkap, close-in-boiler en vaatwasser. In het midden van de riante woonkamer staat een grote ronde open haard. Er is nog een riante slaapkamer met inbouwkasten en een ruime badkamer met toilet, ligbad en dubbele wastafel, tevens aansluiting voor de wasmachine. De slaapkamer en badkamer zijn tevens voorzien van vloerverwarming. Een openslaande deur in de grote glazen pui aan de achterzijde geeft toegang tot het terras vanwaar u zomers heerlijk kunt genieten van de rust en de ruimte om u heen.

De eerste verdieping is bereikbaar via een vaste trapopgang in de woonkamer, hier bevindt zich een ruime overloop met vide, hier kunnen evt. extra slaapkamers gerealiseerd worden en er is nog een ruime berging. Via een kleine trapopgang vanaf de overloop komen we op de verdieping van het voorhuis, hier bevindt zich een overloop, toilet en 2 ruime slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft een vaste trap naar beneden. Er is tevens nog een cv-ruimte en bergruimte.

De boerderij is traditioneel gebouwd rond 1909 en geheel verbouwd tot woonboerderij. Het woongedeelte (onder de rieten kap) is geïsoleerd d.m.v. dak-, spouwmuur- en vloerisolatie en volledig voorzien van dubbele beglazing waarvan grotendeels HR++ beglazing in houten kozijnen, het voorhuis is voorzien van plafondisolatie en grotendeels dubbele beglazing in houten kozijnen (de dakkapel en het raam boven de zijdeur hebben nog enkel glas). De woonboerderij wordt verwarmd d.m.v. centrale verwarming en deels vloerverwarming, de HR-combiketel is van 2011 en eigendom. Het woongedeelte aan de achterzijde, incl. slaap- en badkamer, is geheel voorzien van vloerverwarming, in het voorhuis zijn radiatoren aanwezig. De woonboerderij is deels voorzien van een betonvloer en deels houten vloer (deels voorhuis), de verdiepingsvloeren zijn houten vloeren. Het gehele perceel (incl. bos) heeft een woonbestemming.

De laatste jaren is er divers onderhoud uitgevoerd:
2004: Nieuw rieten dak westkant op nieuwe houten platen
2016: Onderhoud dak voorhuis (nieuwe folie, latten etc.)
Nieuw rieten dak oostkant (opritkant)
2020: Nieuw zinken dak dakkapel voorhuis
Nieuwe kunststof dakgoten voorhuis
Nieuwe dubbele ramen HR++ woongedeelte

De Greate Buorren 22 in het kort:
- vrijstaande rietgedekte woonboerderij
- 4.380 m² perceeloppervlakte
- 275 m² woonoppervlakte
- prachtige verbouwd
- veel authentiek details
- estriken vloer, antieke Friese witjes
- balkenplafond, paneeldeuren
- vloerverwarming woongedeelte
- grote tuin met vijver en bos
- vrij uitzicht achterzijde
- 3 slaapkamers, waarvan 1 op begane grond
- voorhuis geschikt als extra woonruimte of praktijk/kantoor etc. aan huis
- dubbele houten garage met carport
- een prachtige locatie met veel privacy

Sumar/Suameer is een gezellig dorp met een basisschool, dorpshuis, een nog actieve korenmolen, een snackbar en een actief verenigingsleven. Het grotere dorp Burgum/Bergum is op fietsafstand, hier kunt u terecht voor alle dagelijkse voorzieningen, er is een ruim winkelaanbod, voortgezet onderwijs, zwembad en diverse horeca. Ook bent u snel in Drachten of Leeuwarden. Sumar is centraal gelegen en daarom ook zeer gewild voor landelijk wonen met rust en ruimte en toch dicht bij alle voorzieningen.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor bezichtiging, we laten u deze prachtige woonboerderij graag zien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1909
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1909
Woon oppervlakte 275
Inhoud woonhuis 948
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 4177
Garage opp 33.91
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 4380
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Garage carport Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2011
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1909
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1909
Woon oppervlakte 275
Inhoud woonhuis 948
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 4177
Garage opp 33.91
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 4380
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Garage carport Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2011
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaardij Bijstra