Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Mantelzorgwoning in tuin als woonoplossing voor de ouder(s)


Bel voor meer informatie: +31 (0) 226-745262 of Mail: [email protected] 


Het doet wat met je als je ziet dat voor de zorg van je vader en/of moeder eigenlijk meer nodig is dan jij kan geven. De dagelijkse drukte, de afstand tot het ouderlijk huis: het zijn logische verklaringen maar de situatie tast wel je nachtrust aan. Gelukkig is er een oplossing die ook nog eens vergunningsvrij is: de mantelzorgwoning in de achtertuin. Kuiper Caravans heeft deze woonoplossing op maat in huis, in allerlei vormen en maten zodat er altijd een model is dat gemaakt lijkt te zijn voor jouw tuin. Wat nog veel belangrijker is voor uw ouder(s): de mantelzorgwoning is een volwaardige woonvorm die geheel volgens het Bouwbesluit kan worden samengesteld. Bij Kuiper Caravans is elk model vervaardigd van robuuste, duurzame materialen en kunt u de mantelzorgwoning ook anderszins geheel naar eigen wensen inkleuren. Denk hierbij aan extra brede deuren, extra isolatie met het oog op de winterperiode en een buitenbekleding die naadloos past bij de omgeving. Een ander groot voordeel van de mantelzorgwoningen bij Kuiper Caravans is dat ze voorzien zijn van wielen. Ze zijn kortom gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen waarbij wij het transport en de oplevering op ons nemen. Is uw toegangspad te smal? Ook dan is een oplossing nabij: wij nemen dan een kraan mee waarmee wij de mantelzorgwoning over het huis en de schutting tillen en precies op de gewenste plek zachtjes laten landen. U bent kortom niet alleen verzekerd van een kant-en-klare woning, maar wordt ook volledig ontzorgd in het transport. Het gegeven dat de mantelzorgwoningen over wielen beschikken en dus verplaatsbaar zijn, maakt dat u het chalet altijd kan verplaatsen en daarmee verkopen. Naast dit waarde-behoud hebben de mantelzorgwoningen van Kuiper Caravans nog een voordeel : ze kunnen worden omgeturnd tot kantoor, hobbyruimte of opslagruimte. Ook een ombouw naar een generatiewoning voor de kinderen die door de huidige woningmarkt geen betaalbaar huis kunnen vinden is mogelijk. In al deze gevallen is wel een toets bij de gemeente noodzakelijk, mogelijk dat u namelijk hiervoor wel een vergunning moet aanvragen.

Pré-mantelzorgwoning 

U kunt er echter ook inspelen op de toekomst in plaats van het heden door de toekomstige zorgvraag van de ouders voor te zijn. Ofwel: u kunt ook een zogeheten pré-mantelzorgwoning in de achtertuin plaatsen. Hiermee kunt u zich eerder voorbereiden op de mantelzorg, maar meer nog: u kunt nog genieten van uw ouders in hun goede jaren én alle partijen kunnen wennen aan de nieuwe woonsituatie. Wel is een langere voorbereiding vereist, want om een pré mantelzorgwoning te mogen plaatsen moet u meestal een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente. De beloning volgt daarna, want zoals gezegd: met een pré-mantelzorgwoning kunt u alvast dichtbij uw naaste(n) wonen voor wie u later wilt zorgen.  

Wat is een pré-mantelzorgwoning? 

Een pré-mantelzorgwoning is hetzelfde als een mantelzorgwoning, alleen kan het al bewoond worden vóórdat er werkelijk sprake is van een mantelzorgsituatie. In Nederland zijn er steeds meer gemeentes die dit toestaan en het is daarom interessant om na te gaan of dit ook voor uw gemeente van toepassing is. Bij een pré-mantelzorgwoning heeft u in tegenstelling tot een mantelzorgwoning vaak wél een vergunning nodig. Daarbij gelden vaak de volgende voorwaarden: 

  • U moet een AOW-gerechtigde leeftijd hebben.
  • De bewoner(s) van het hoofdverblijf, dient/dienen een ‘relatie’ te hebben met de inwoner van de pré-mantelzorgwoning.
  • De woonsituatie mag niet negatief veranderen. Er moet bijvoorbeeld genoeg parkeergelegenheid zijn op eigen grond. 
  • Een pré-mantelzorgwoning mag maximaal 10 jaar blijven staan. 

Vergunning aanvragen voor mantelzorgwoning?

Het is mogelijk een mantelzorgwoning vergunningsvrij te plaatsen. Daarbij moet wel worden voldaan aan het Bouwbesluit. Voor de eisen die gesteld worden aan een mantelzorgwoning, raden wij u aan contact met ons op te nemen of om te kijken op omgevingsloket.nl.  

Voorwaarden mantelzorgwoning:

  • Er moet sprake zijn van intensieve mantelzorg. Het is mogelijk dat de gemeente vraagt om een verklaring van een wijkverpleegkundige, huisarts of een andere sociaal- medische instelling. De gemeente kan vragen om een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of een andere sociaal-medisch adviseur. 
  • Nog geen mantelzorg nodig, maar wilt u zich hier wel alvast op voorbereiden? Dan heet dat pré-mantelzorgwonen. Dit kan niet zonder vergunning. Informeer bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn.
  • Ook de "mantelzorgverlener" mag in de mantelzorgwoning wonen.
  • Er mag maximaal één huishouden de mantelzorgwoning bewonen. Het huishouden mag bestaan uit maximaal twee personen, van wie minstens één persoon mantelzorg ontvangt of verleent.
  • Je mag alleen de begane vloer van de mantelzorgwoning gebruiken als leefruimte, eventuele zolderruimte mag je alleen voor opslag gebruiken.
  • Een mantelzorgwoning mag alleen op het achtererf. Het mag ook niet op grond met een andere bestemming dan wonen, zoals agrarische grond.
  • Indien de mantelzorgwoning op minder dan 4 meter van de hoofdwoning staat, mag de zorgwoning niet hoger zijn dan 5 meter en/of niet hoger dan de hoofdwoning.
  • Indien de mantelzorgwoning op méér dan 4 meter afstand van de hoofdwoning staat geldt: wanneer de zorgwoning hoger is dan 3 meter en is voorzien van een schuin dak, dan mag de dakvoet niet hoger zijn dan 3 meter. 

Financiering voor een mantelzorgwoning? 

Een financiering krijgen voor het laten bouwen van een mantelzorgwoning, bijvoorbeeld in de vorm van een stacaravan of chalet, is niet eenvoudig. Echter, de mogelijkheden hierin zijn altijd persoonsgebonden en afhankelijk van de situatie. Daarbij kunt u ook eens kijken naar andere mogelijkheden van financiering zoals: 

  • Een persoonlijke lening
  • Blijverslening: kijk bij svn.nl om te kijken of uw gemeente dit aanbiedt
  • Financierder  chaletdreams.nl en Freo.nl 
  • Lenen d.m.v. overwaarde huis


Neem contact (0226-745262) op met Mantelzorgwoning bouwer Kuiper Caravans of, wellicht nog beter, kom gerust een keer bij ons langs. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Stacaravan

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Sauna Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
CV ketel Ja
Dakraam Ja
Eco bouw Ja
Jacuzzi Ja
WC check Ja
Afwerking Zeer luxe
Glasvezel Ja
In overleg Ja
Rolluiken Ja
Schuifpui Ja
WC fontein Ja
WC zwevend Ja
Whirlpool Ja
Dubbelglas Ja
Keuken type open keuken
Rookkanaal Ja
Buitenkraan Ja
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
Douchecabine Ja
Inloopdouche Ja
Muur isolatie Ja
WC in badkamer Ja
Wastafel enkel Ja
Design radiator Ja
Wastafel dubbel Ja
ADSL aansluiting Ja
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit keuken Zeer luxe
Kwaliteit object Zeer luxe
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Kabel aansluiting Ja
Satellietschotel Ja
Volledig isolatie Ja
Telefoon aansluiting Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Stacaravan

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Sauna Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
CV ketel Ja
Dakraam Ja
Eco bouw Ja
Jacuzzi Ja
WC check Ja
Afwerking Zeer luxe
Glasvezel Ja
In overleg Ja
Rolluiken Ja
Schuifpui Ja
WC fontein Ja
WC zwevend Ja
Whirlpool Ja
Dubbelglas Ja
Keuken type open keuken
Rookkanaal Ja
Buitenkraan Ja
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
Douchecabine Ja
Inloopdouche Ja
Muur isolatie Ja
WC in badkamer Ja
Wastafel enkel Ja
Design radiator Ja
Wastafel dubbel Ja
ADSL aansluiting Ja
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit keuken Zeer luxe
Kwaliteit object Zeer luxe
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Kabel aansluiting Ja
Satellietschotel Ja
Volledig isolatie Ja
Telefoon aansluiting Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

de stacaravanmakelaar