Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

De Duinwachter Zandvoort, appartementen in iconisch gebouw, op loopafstand van het strand

Penthouse type B heeft een uitzonderlijk royale living met leefkeuken én bijkeuken, daarnaast beschikt type B over 3 royale slaapkamers met 2 badkamers. De ligging is fantastisch, aan de oostkant van het gebouw, via de noord- en zuidkant heeft u zicht op zee en via de oostkant prachtig zicht op het duingebied. Het hoofdterras ligt pal op het Zuiden en draait de hoek om naar het oosten. Aan de andere zijde is er nog een kleiner terras vanwaar u het F1 circuit ziet liggen en in de verte Bloemendaal aan Zee.

De Duinwachter Zandvoort Uniek en fantastisch gelegen woonproject’
31 fantastische koopwoningen in het luxe- en topsegment

Woont u straks in één van de mooiste gebouwen van Nederland? Kosten noch moeite zijn gespaard om op een fantastische plek aan de Zandvoortse kust iets heel bijzonders neer te zetten. De ligging is uniek: het strand aan uw voeten en ook nog eens op steenworp afstand van het F1-circuit, het gezellige centrum van Zandvoort en het prachtige duingebied. Daarnaast zijn steden als Haarlem en Amsterdam in korte tijd bereikbaar.

De architectuur en het materiaalgebruik van de gebouwen is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk hoogwaardig te noemen. De moderne witte gevels, met z’n vele rondingen worden voorzien van zwarte aluminium kozijnen met enorme glaspartijen, om optimaal van het fantastische uitzicht te genieten. Gecombineerd met delen van prachtig warm hout ontstaat een zeer fraai en levendig beeld. Het geheel rijst op uit een beplant duin, wat volledig langs het gebouw wordt aangelegd. Ook de zone tussen de twee gebouwen wordt een prachtige groene oase.

De luxe en topsegment koopappartementen zijn er in alle vormen en maten. Ze variëren in grootte van ca 84 tot 284 m2 woonoppervlakte. Verstopt onder het duin komt een meerlaagse parkeergarage met ruim voldoende parkeergelegenheid voor uw eigen auto’s en dat van uw bezoek.

De ligging is uniek, het strand aan uw voeten en pal aan het duinpark, vandaar ook de toepasselijke naam ‘de Duinwachter’. De uitzichten die deze fantastische ligging met zich meebrengt zijn wonderschoon. ’s Avonds op uw terras met volledige privacy, de zon in zee zien zakken, is maar voor weinig mensen weggelegd.

Het ontwerp

De opdracht van de projectontwikkelaar aan de architect was om een uniek, hoogwaardig en modern gebouw te ontwerpen. Een gebouw met een mondaine uitstraling dat niet zou misstaan in Miami Beach of Monaco. Met andere woorden geen dertien in een dozijn flat, maar juist een grote aanwinst voor Zandvoort, zowel qua woningaanbod als qua uitstraling met als doel een kwaliteitsimpuls voor de omgeving. Die opdracht was wel besteed aan Hooyschuur architecten in samenspraak met de stedenbouwkundige en landschapsarchitecten Atelier Loos van Vliet. Het team is in goede samenwerking samen met de gemeente Zandvoort tot een fantastisch plan gekomen. De architectuurstijl is erg bijzonder. De basis daarvoor wordt gelegd in de vele rondingen die het gebouw vormen. Een haakse hoek komt u hier niet tegen. Deze ‘curves’ sluiten mooi aan bij het glooiende duinlandschap eromheen. In de witte gevels worden zwarte aluminium kozijnen toegepast, met grote glaspartijen, van vloer tot plafond. Door moderne materialen te combineren met delen van prachtig warm hout ontstaat een zeer fraai en levendig beeld. De royale terrassen en balkons ‘volgen’ de rondingen en variëren in diepte. De hoofdentree is er één die past bij een gebouw met allure. Een bijzonder ruime en dubbelhoge ontvangstruimte waarvan het interieur is mee-ontworpen door de architect, geeft u bij binnenkomst het gevoel van uitzonderlijke luxe!

Een gebouw ontwerpen is één ding, maar dat goed laten landen in z’n omgeving is minstens zo belangrijk. Loos en van Vliet landschapsarchitecten heeft die taak met verve opgepakt. De huidige volledig verharde en bebouwde locatie met autobedrijf en tankstation maakt dat er een groot ‘gat’ aanwezig is in de verder fraaie groenzone langs het duinpark. Dit mooie duinfront op de projectlocatie herstellen was een wens. En dat is gelukt: De gebouwen rijzen op uit een beplant duin, wat (met uitzondering van de entreezone) volledig langs het gebouw wordt aangelegd. Ook de zone tussen de twee gebouwen wordt een prachtige groene oase met beplanting, duin en bomen, dat veel plek biedt aan vogels en andere diertjes. De royale terrassen van de begane grond woningen zijn fraai mee-ontworpen met rondingen in het duin.

De appartementen en penthouses

Het luxe segment betreft 20 woningen. De afmetingen van de luxe woningen zitten tussen de 84 en 120 m2. Het hoogste, slanke deel van de toren bevat de 11 woningen in het topsegment. Dit zijn de semi-penthouses (10 stuks) en de top-penthouse, welke gelegen zijn op de 6e t/m 11e verdieping. De semi-penthouses zijn maar liefst 1177 tot 191 m2 met terrassen van 54 tot 76 m2. Ze zijn rondom vrij gelegen, want delen samen een hele verdieping en zijn slechts met een klein stukje muur aan elkaar verbonden. De top penthouse meet 284 m2, met een dakterras van 180 m2 en beslaat de hele bovenste verdieping. De woningen in het topsegment beschikken stuk voor stuk over magistraal uitzicht op zee en het duingebied en hebben rondom enorme glaspartijen en buitenruimtes!

Alle woningtypes hebben gemeen dat de woonkamers lekker ruim zijn en voorzien van grote glaspartijen van vloer tot plafond, die voor heerlijk veel licht zorgen en veelal een prachtig uitzicht op de kustomgeving bieden. In de keuken past met gemak een royale opstelling, vaak met kookeiland. Het gebouw en de woningen zijn hoogwaardig afgewerkt, o.a. voorzien van een videofooninstallatie, vloerverwarming in de gehele woning en fraai sanitair van het gerenommeerde merk Grohe

De aanschaf van de keuken zit niet in de v.o.n.-prijs van uw woning. Het staat u dan ook vrij om uw keuken elders samen te stellen. Installaties voor een luxe keukenopstelling, waaronder een voorziening voor een kookeiland, indien qua ruimte mogelijk, zitten wel al in de prijs.

Parkeergarage, bergruimte en fietsenstalling

In de parkeergarage onder het complex is veel parkeergelegenheid voor u en uw bezoek aanwezig. Naast een ruime hoeveelheid bezoekersplekken zijn er voor de woningen in het luxe- en topsegment twee privéparkeerplaatsen per woning gereserveerd. Aan bergruimte ook geen gebrek: geen berging ver in de kelder weggestopt, maar handig ín de woning, zodat u uw spullen binnen handbereik hebt. Een plek voor uw fietsen is er uiteraard ook. Goed bereikbaar, zonder hellingbaan of fietsgoot, dichtbij de entree en de liften, krijgt elke woning de beschikking over meerdere fietsplekken. Zelfs voor uw bakfiets is ruimte gecreëerd.

Duurzaam

De woningen en de gebouwen zijn uitermate duurzaam. Ze voldoen aan de eisen van BENG (bijna energie neutraal gebouw), zijn uiteraard gasloos, voorzien van hoogwaardige isolatie, verwarmingssysteem met warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook de ruimte om de gebouwen is duurzaam: naast de nieuwe aanplant van struiken en bomen, wat CO2 absorbeert, is tegenwoordig uitdroging van de bodem een heel belangrijk thema. Waar nu nog bijna al het regenwater op de locatie in het riool verdwijnt, gaat in de nieuwe situatie geen druppel verloren: al het water, ook dat wat op de daken valt, zal middels infiltratievoorzieningen in de bodem terechtkomen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 177
Inhoud woonhuis 531
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Lift Ja
In overleg Ja
Appartement Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Stadsverwarming Ja
Aantal slaapkamers 3
Opmerkingen isolatie Volledige isolatie Dubbele beglazing
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 177
Inhoud woonhuis 531
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Lift Ja
In overleg Ja
Appartement Ja
Dak isolatie Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Stadsverwarming Ja
Aantal slaapkamers 3
Opmerkingen isolatie Volledige isolatie Dubbele beglazing
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hulstkamp Makelaars