Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

Verheug jij je op een leven in landelijke luxe? Doch op slechts 10 autominuten van Hoorn gelegen. Verlang je naar ruimte, rust en uitzicht, binnen en buiten? Droom je van een pittoreske plek om te wonen en eventueel een Bed & Breakfast te starten? Dan is dit jouw kans! Wij presenteren met trots een prachtige woonboerderij met een volwaardig bijgebouw, op een zeer geliefde locatie, die aan al deze wensen voldoet. Deze woonboerderij is werkelijk een lust voor het oog. Het behoud van haar oorspronkelijke, traditionele karakter wordt perfect gecombineerd met luxe en modern comfort. 

Neem contact met ons op en plan een bezichtiging in. Wie weet wordt dit wel jouw nieuwe thuis!

Indeling

Benedenverdieping
Je komt de woning binnen in de ruime entree. Vervolgens stap je in de hal, waar je toegang hebt tot het toilet met urinoir en fonteintje, een praktische bergkast en de meterkast. Vanuit de hal vervolgen wij onze weg naar de woonruimte.

De open woonkeuken met eiland is deels gerenoveerd in 2023. De moderne keuken heeft een stenen blad en biedt genoeg werk- en opbergruimte. Daarnaast beschikt de keuken over verschillende inbouwapparatuur, waaronder een combi magnetron en inductie kookplaat. Er is een grote Smeg koelkast met vriezer en vaatwasser aanwezig. Vanuit de keuken heb je toegang tot de bijkeuken, ideaal voor extra opbergruimte. Tevens bevindt zich hier ook de stookruimte waar zich de cv-ketel, boiler en vloerverwarmingsunit bevindt. 

De boerderij beschikt over twee charmante woonkamers. De sfeervolle woonkamer aan de voorzijde met strakke wanden en een wit balkenplafond heeft een mooie houten vloer. De donkere houten draagbalken en de pelletkachel zorgen voor een warme, karakteristieke sfeer. Via de openslaande deuren stap je in de heerlijke tuin.

De ruime woonkamer aan de achterzijde van de woning is overspoeld met fantastisch, natuurlijk licht door vele roederamen en laat je genieten van een vrij uitzicht over de groene weide. Ook deze kamer is voorzien van een pelletkachel. Je kunt deze kamer ook gebruiken als slaapkamer/werkruimte of atelier. Aan jou de keuze! De kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, ideaal! Ook de wasruimte met aansluiting voor wasapparatuur is hier gesitueerd. Verder krijg je vanuit hier toegang tot de kelder en de eerste verdieping. 

Bovenverdieping
De bovenverdieping is via de trap in de tweede woonkamer toegankelijk. Hier vind je een ruime, lichte overloop met vide en krijg je toegang tot een romantische slaapkamer voorzien van een schuine nok en dakkapel. 

Vanuit een extra hal, aan de andere kant van de woning, krijg je toegang tot nog twee slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn goed bemeten en netjes afgewerkt. Alle slaapkamers hebben fraaie balken, wat een sfeervolle toevoeging is aan de kamers. Verder is de gehele bovenverdieping afgewerkt met een houten vloer en ook hier zijn de wanden gedeeltelijk gestuct en voorzien van houten wandbekleding.

De lichte badkamer is volledig betegeld en is voorzien van een douche, bad, toilet en een wastafelmeubel. In de badkamer ligt vloerverwarming, heerlijk!

Via een vaste trap komen we op de zolderverdieping, met ruime overloop waar zich de vierde slaapkamer bevindt. 

Gastenverblijf
In de jaren ‘80 was het bijgebouw ooit een galerie, maar is hedendaags omgetoverd tot een sfeervol gastenverblijf. Het verblijf is compleet voorzien van een woonkamer, badkamer, toilet en een tweetal slaapkamers op de vide. Je kunt het bijgebouw bijvoorbeeld inrichten als kantoor, atelier of een B&B! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

De indeling van het gastenverblijf is als volgt: je komt binnen in de entree waar zich het toilet en de doucheruimte bevinden. Vervolgens kom je in de lichte woonkamer waar je een comfortabele zithoek kan creëren. Er ligt een houten vloer met vloerverwarming en de wanden zijn gestuct. De vide maakt de ruimte speels en met de dubbele openslaande deuren krijg je toegang tot de tuin. De praktische keuken is voorzien van verschillende inbouwapparatuur. 

Met de open trap kom je op de eerste verdieping waar zich twee lichte slaapkamers bevinden. Verder beschikt het bijgebouw over 12 zonnepanelen.

Tuin
Buiten geniet je van een mooie, groene tuin rondom de woning. De tuin heeft meerdere zitjes waardoor je altijd wel een lekker plekje in de zon hebt. Zo is er achter de boerderij een grote vlonder van bamboe hout waar je heerlijk kunt zitten en ontspannen. Aan de voorzijde van de woning (overkant van de weg) bevindt zich nog een grasland in eigendom, welke ook overgenomen kan worden. Daarnaast is er een vrijstaande houten schuur aanwezig en kan je parkeren op eigen erf. 

Locatie
Je kunt hier genieten van twee werelden, namelijk de charme van het plattelandsleven in Wijdenes, met het gemak van de stad dichtbij. De woning ligt op 10/15 minuten afstand van de binnenstad van Hoorn en de snelweg A7. Er is openbaar vervoer aanwezig, namelijk de bus. 

Bijzonderheden
- Luxe woonboerderij met volwaardig bijgebouw;
- Veel mogelijkheden;
- Op een mooie locatie gelegen.

- Het perceel waar het huis op staat, bedraagt € 1.480m2, het stuk weiland aan de overkant 1.561m2, welk separaat te koop is.

Deze woning heeft een definitief energielabel, te weten F. Dit verloopt op 03-11-2033.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 346
Inhoud woonhuis 1280

Overige

Perceel oppervlakte 3041
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 346
Inhoud woonhuis 1280

Overige

Perceel oppervlakte 3041
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Makelaars - Hoorn