Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Met enthousiasme vertellen we u over de Dorpstraat 7, een karakteristiek hoekpand met een woonoppervlak van maar liefst 207 m², gelegen pal in het centrum van Lopik. Een woning met een verhaal waarover de verkoopster veel kan vertellen. In het verleden was hier haar moeders dorpswinkel die vanuit de hele omgeving klanten trok. Later heeft zij de winkel overgenomen. In deze moderne tijd is het pand in ruste en wordt geheel gebruikt als comfortabel woonhuis. De winkelruimte is nu een heerlijke chillplek voor de kinderen maar het is ook een prima plek voor een kantoor of werkruimte-aan-huis, atelier of hobbyruimte. Of (in overleg met de gemeente voor een vergunning) een fijn appartement voor een inwonende ouder of kind. De woning is onlangs verduurzaamd met 13 zonnepanelen.

De woning beschikt over parkeerplek op eigen terrein voor 2 auto’s. In 2002 is de grote woonkeuken aangebouwd en vormt een sfeervol geheel met de naastgelegen woonkamer met openhaard. Op de verdieping beschikt de woning over 3 royale slaapkamers, een in 2019 geheel vernieuwde badkamer, een waskamer en heerlijke grote inloopkast. Het is ook heerlijk vertoeven op het grote dakterras van ca. 36 m², gelegen op het zonnige zuiden.

De ligging midden in het dorp is echt ideaal. Aan de voorzijde grenst de tuin aan de onlangs geheel gerestaureerde kade. Via de achterzijde loopt u zo het centrum in met veel winkels en op donderdag de gezellige weekmarkt. De bushalte is schuin aan de overkant, evenals een kinderdagverblijf. Ietsje verderop zijn diverse basisscholen gevestigd. Middelbare scholen zijn op fietsafstand. En houdt u van wandelen? De heerlijke uitgestrekte natuur van de Lopikerwaard met zijn mooie rivier De Lek ligt letterlijk om de hoek.

Kortom, bent u op zoek naar een karakteristieke woning met enorm veel mogelijkheden? Bel ons snel voor een bezichtiging, wij leiden u graag rond in deze fijne woning!

Indeling: Begane grond We komen, zoals je dat doet op het dorp, via de achterdeur binnen. We staan meteen in de gezellige woonkeuken met plavuizen vloer en vloerverwarming. De handgemaakte keuken is geplaatst in een hoekopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een 4 pits gaskookplaat, afzuigkap in de schouw, koelkast, vaatwasser en combimagnetron. Achter de woonkeuken ligt de grote woonkamer met hoog balkenplafond, inbouwkasten en een fijne open haard. Via ensuite deuren kunt u de woonkamer van de keuken afsluiten. Vanuit de woonkamer kijkt u uit over de Lopikse Wetering en het kerkplein. De woonkamer is voorzien van een Amerikaans eiken vloer.

Vanuit de keuken lopen we naar de hal met garderobe, bergkast, toilet met fonteintje, trap naar de 1e verdieping en de doorgang naar de voormalige winkelruimte aan de voorzijde van de woning. Naast deze ruimte is nu een bijkeuken met opslag. De ex-winkelruimte is ca. 42 m2 groot en heeft een eigen toegangsdeur, een plavuizen vloer en een systeemplafond.

1e verdieping: Vanaf de ruime overloop (met dakkapel en rolluik) hebben we toegang tot de badkamer, wasruimte met cv-opstelplek en achtergelegen inloopkast (met Velux dakraam). Middels een tussendeur komen we op de 2e overloop met toegang tot de drie royale slaapkamers, een bergkast en het dakterras. Een op de overloop opgehangen airconditioning houdt de hele verdieping koel op warme dagen. De badkamer is in 2019 geheel vernieuwd en voorzien van een douche, wastafelmeubel, handdoekradiator en 2e toilet. De hoofdslaapkamer met elektrisch rolluik en vaste kasten is een heerlijke grote ruimte, direct grenzend aan het dakterras. De andere 2 slaapkamers liggen gezellig onder het schuine dak. Een van beide heeft een dakkapel.

Het dakterras en de tuin: De woning beschikt over diverse buitenruimtes: De voortuin grenzend aan de Lopikse Wetering, de achtertuin (nu in gebruik als parkeerplaats voor het parkeren van 2 auto’s) en het fijne dakterras. Het naastgelegen Kerkepad behoort ook (deels) tot de woning. In de schuur (met onlangs vernieuwd dak) en de naastgelegen overkapping is voldoende ruimte voor alle tuinspullen, gereedschap en fietsen.

Mogelijkheden winkelruimte: In de voormalige winkelruimte zijn bedrijven aan huis toegestaan onder voorwaarden. Zo is er een veelvoud aan bedrijven mogelijk die voldoen aan categorie 1 van de "staat van bedrijfsactiviteiten" uitgezonderd detailhandel, horeca of exploitatie van een seksinrichting, met uitzondering van detailhandel als ondergeschikte nevenactiviteit. Denk bij de toegestane functies aan reisorganisaties, computerservicebureau's of handelbemiddelingskantoor.

Bijzonderheden: * Karakteristiek voormalig woon/winkelpand; * Voorzien van 13 zonnepanelen (2023); * Woonoppervlak 208 m²; * Gelegen pal in het centrum van Lopik; * Winkelruimte is ideaal voor (thuis)kantoor, atelier of praktijkruimte; * De woning heeft vloerverwarming in de woonkeuken; * Metselwerk is voorzien van een fraaie knipvoeg; * Woning is in 2019 geheel gestuukt en geschilderd; * In 2022 is de badkamer en toilet geheel vernieuwd; * Op loopafstand van alle voorzieningen; * Recht van overpad gevestigd over naastgelegen Kerkepad en langs de voortuin; * Een klein deel van de 1e verdieping is gebouwd op het buurhuis, dit recht wordt beschreven in het eigendomsbewijs; * Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Aantal kamers 5

Woningdetails

Woon oppervlakte 208
Inhoud woonhuis 797

Overige

Perceel oppervlakte 269

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Aantal kamers 5

Woningdetails

Woon oppervlakte 208
Inhoud woonhuis 797

Overige

Perceel oppervlakte 269

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Aarendonk ERA Makelaardij