Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Royale bouwkavel met een uitstekende ligging voor de bouw van uw eigen droomhuis.

Kavelgrootte: ca. 3.615 m²
Woningtype: schuurwoning
Woning (inhoud): tot ca. 1.500 m³
Bijgebouw (oppervlakte): tot ca. 150 m²
Carport / overkapping (oppervlakte): tot ca. 50 m²

BIJZONDERHEDEN
* De aangeboden grote kavel bestaat uit 2 kadastrale percelen die samen maar liefst ruim 3.600m2 groot zijn. Hierop kan/mag dan ook een daarbij passende grote moderne schuurwoning gebouwd gaan worden.

* Het perceel ligt op een cultuurhistorische bijzondere plek tussen twee Rijksmonumenten: de Laurentia Molen (1840) en de Mariakapel (1938). Vanaf de bouwkavel is er uitzicht op deze rijksmonumenten, waarbij de Mariakapel zelfs direct grenst aan het perceel. Het buurtschap "Schutsboom / Schutboomsestraat" is historisch al bekend sinds 1850.

* Natuurgebied De Stippelberg (ca. 1.800 ha groot) ligt op fietsafstand en biedt veel mogelijkheden om te recreëren. De uitgestrekte bossen, golfcomplex "De Stippelberg" (met 18 en een 9 holes baan), Natuurpoort Nederheide met zandafgraving en diverse mountainbike-, ruiter- en wandelpaden bieden voor een ieder wat wils.

* Op deze bijzonder ruimtelijke plek, te midden van oude langgevelboerderijen, mag slechts éen schuurwoning gebouwd worden. Dit om ervoor te zorgen dat er met recht gesproken kan worden over een blijvend vrije ligging, veel privacy en een vrij en wijds uitzicht.

* De RvR-bouwtitel maakt dat er een grote (schuur)woning opgericht kan worden tot 1.500 m³ (exclusief eventueel souterrain/ onderkeldering). Daarnaast mag er een bijgebouw van maximaal 150m² en een carport van 50m² gerealiseerd worden. Dat maakt dat er, binnen gegeven overige bepalingen, daadwerkelijk een droomwoning gerealiseerd kan worden met een eigen uitstraling, passend bij deze unieke locatie.

* De kavel wordt vrij op naam geleverd. Dus inclusief 10,4% overdrachtsbelasting en notariskosten transportakte.

* De kosten voor het bouwrijp maken van de bouwkavel en de aanvraag bouwververgunning komen voor rekening van de koper.

ALGEMEEN
Royale bouwkavel gelegen aan de dorpsrand van Milheeze voor de bouw van uw eigen droomhuis.

De bouwkavel is gelegen op ca. 200 meter buiten de bebouwde kom van Milheeze, aan de doorgaande weg naar Bakel (ca. 2 km) waar men voor alle dagelijkse voorzieningen terecht kan. Milheeze ligt centraal ten opzichte van een aantal grotere dorpen/steden: Deurne (ca. 5 km); Gemert en Helmond (ca. 9 km). Ook Venray (ca. 15 km), Eindhoven (ca. 20 km), en Venlo/Nijmegen (ca. 30 km) zijn snel bereikbaar.

KADASTER
De kavel is kadastraal bekend als gemeente Bakel en Milheeze, sectie C, nummer 1950 groot ca. 1.800 m² en nummer 1951 groot ca. 1.815 m².
Totaal groot: ca. 3.615 m²

BESTEMMING
De bestemming "WONEN" is onherroepelijk. Ook alle onderzoeken zijn gedaan zodat er direct kan worden gestart met de voorbereiding voor uw droomwoning.

A is het bouwvlak (ca. 1050 m²), waarbinnen de woning met bijgebouwen opgericht mag worden. A2 is de bebouwingsvrije zone (ca. 469 m²).
B is de landschappelijke inpassing (groenstrook met o.a. hoogstam fruitbomen) en meet ca. 533 m²
C is het resterende deel (ca. 1563 m²) wat als bestemming agrarisch blijft, maar daarmee wel toekomstige vrijheid en uitzicht waarborgt. Dit biedt tevens ruimte voor hobbydieren/paarden/groenten uit eigen tuin of verlenging/verbreding van bijvoorbeeld een gazon.

BEOOGDE SITUATIE
* De nokrichting van het hoofdgebouw/schuurwoning dient evenwijdig te zijn aan het westelijk zandpad.
* De oprit komt in het noordwesten van het perceel, ongeveer tegenover de oprit van Schutboomsestraat nummer 7.
* De landschappelijke inpassing vindt plaats middels een door de Gemeente goed te keuren beplantingsvoorstel.

IMPRESSIES
Volop mogelijkheden voor uw eigen bouwstijl en voorkeuren: een aantal voorbeelden van de mogelijke invulling/uitstraling van de op te richten “schuurwoning”

RIJKSMONUMENT DE MARIAKAPEL
De Mariakapel is een vierkante bakstenen kapel in Milheeze.

Deze kapel is gewijd aan Maria en tot in de jaren vijftig trok men uit in processie op Maria Hemelvaart om daar een mis te houden. De kapel is gebouwd op grond geschonken door de familie Cornelissen en de parochianen hebben de bouwkosten opgebracht.

RIJKSMONUMENT LAURENTIA MOLEN
De molen heeft een witgeschilderde achtkante stenen onderbouw en een houten bovenbouw die met riet gedekt is.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft deze molen ooit dienstgedaan als poldermolen te Bleskensgraaf. In 1890 is ze in Milheeze opgericht. Ze heette toen Ludolizawi, wat een samentrekking was van de namen van de vroegere eigenaren. Ter gelegenheid van een restauratie in 1965 kreeg ze de huidige naam.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Overige

Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 3615
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Buiten bebouwde kom Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Overige

Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 3615
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0
Buiten bebouwde kom Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs Helmond