Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Altijd al willen wonen in ‘d’Heerlijkheid’ Bergen en dan ook nog in een gezichtsbepalend 19e eeuws Provinciaal monument?
Het rustieke, lommerrijke maar toch levendige kunstenaarsdorp nabij kust en duinen, waar vele schrijvers, dichters en kunstenaars woonden en werkten.
Van Gorter tot Van Dis, Van J.C. Bloem tot Adriaan Roland Holst en van Charley Toorop tot Dirk Filarski.
Hun indrukken van het dorp met zijn adembenemende kunst, literatuur, duinen en bossen, werden ooit gebundeld in het boek ‘Hier scheen geluk bereikbaar’. Veel van dit cultureel erfgoed is terug te vinden in het eigen Museum Kranenburgh in Bergen.

Die unieke mogelijkheid doet zich nu voor, want de helft van een gerestaureerde 19e eeuwse Noord-Hollandse Stolpboerderij in het centrum van Bergen, staat te koop.
Van binnen een eigentijdse goed geïsoleerde woning, maar met als basis het aloude monumentale houten ‘vierkant’ en authentieke details.
Op het terrein staat een recent verbouwd atelier/gastenverblijf, wat van alle gemakken is voorzien en voor divers gebruik geschikt zou kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld kangaroe-wonen of werken aan huis. De woning wordt gestoffeerd en deels gemeubileerd opgeleverd, dus ook ideaal voor ex-pats, of liefhebbers van een tweede woning in dit zeer geliefde dorp. Door de bad- en slaapkamer beneden ook heel geschikt voor gelijkvloers wonen.

Op de begane grond komen we in een zeer ruime hal voorzien van vloerverwarming en cv, met toegang tot een modern toilet met pandomo stucwerk (2022), vloerverwarming, wandcloset en een fonteintje.
Daarnaast de deur met toegang tot de moderne badkamer (2021) met toiletmeubel voorzien van een dubbele wasbak en luxe spiegel met ingebouwde ledverlichting.
Er is een regendouche en een design-radiator. Deze gehele ruimte is tevens voorzien van vloerverwarming.
Op de lange wand een industriële dubbele plank/staal constructie.
De badkamer is verder geheel voorzien van LED spots en voldoende mechanische- en natuurlijke ventilatie. De wanden zijn van hoogwaardig waterafstotend pandomo stucwerk.
Daarna komt men via de hal in de beneden slaapkamer(1) met een deur naar de achtertuin, ruime inbouwkasten en cv.

Via de ruime hal komen we verder in de sfeervolle woonkamer met cv.
Een lichte tuin-gerichte woonkamer met daarin een open keuken, voorzien van alle noodzakelijke apparatuur zoals een inductie kookplaat (SMEG 2017) en een vaatwasser Siemens (2023), een combi oven van Bosch (2016) en een afzuigkap (AEG) en een LG Koelvriescombi. Er is een ruime inbouw/voorraad kast.
Er is een granito aanrecht.

De woonkamer is verder voorzien van een massief eiken vloer en is tuingericht. Er is een houtkachel in het zitgedeelte. De sfeer is modern, maar passend bij de monumentale status. Dit mede door de aanwezige houten zogenaamde ‘vierkant constructie’ door de gehele woning en het originele balken plafond.

De houten trap in de hal, met flinke lichtstraat in het schuine dak, brengt ons vervolgens naar de 1e verdieping waar slaapkamer 2 en 3 zijn gesitueerd. Slaapkamer 2 aan de achterzijde van het huis, biedt via een vlizotrap toegang tot een zolderverdieping, die beloopbaar en geïsoleerd is en bruikbaar als extra slaap- of studeer/hobby/slaapruimte. De slaapkamer heeft een Velux dakvenster met verduistering evenals de genoemde ruimte op de zolder.

Alle ruimtes op de 1e en 2e verdieping zijn voorzien van geïsoleerde massief grenen licht gelakte vloeren en de rondom aanwezige schuine wanden zijn geïsoleerd en afgewerkt bij de vernieuwing van de gehele kap in 2006.

Slaapkamer 3 heeft 2 Velux dakvensters met verduistering, rolhorren en ruime inbouwkasten.
Deze (master bedroom) ligt aan de Zuid-West zijde en geeft toegang tot een ruime hobby/was/studeer kamer waar ook de wasmachine en droger zijn geplaatst, alsmede een 2e toilet (sanibroyeur 2022). Ook deze ruimte heeft een Velux dakvenster met verduistering.

De kap van de gehele boerderij is in circa 2006 geheel vernieuwd door een gespecialiseerde aannemer, met behoud van de klassieke handgemaakte pannen, alle ‘vorsten’ en nokken zijn in 2022 opnieuw gezekerd, net als de goten.
De buitenkant van de woning is in 2017 gereinigd en geïmpregneerd.
De balken en het monumentale ‘vierkant’ aan de binnenzijde van het dak zijn in 2017 nogmaals ‘voor het leven’ behandeld tegen rot en ongedierte door specialist Van Lierop.

Tegen de achterzijde van de woning staat een ‘ketelhuis’ met daarin de groepenkasten (6) en de CV (2014). Tevens staat er schuin naast de woning een ruime stenen schuur met betonnen vloer en zadeldak, voorzien van electra.
Aan de kopzijde (zuid) van deze schuur zit een bescheiden ‘porch’ met straalverwarming en verlichting, waar men het gehele jaar door (droog) kan zitten.

Achter de woning op een bijbehorend perceel staat een zeer luxe recent gebouwd, volledig geïsoleerd en compleet ingericht atelier/werkruimte/gastenverblijf met zadeldak, dat vele mogelijkheden biedt.
Naast en achter dit bijgebouw (aan de zijde van de Bergerweg), is een verlichte, verharde parkeerplaats voor 3/4 voertuigen op eigen erf. Er is daar tevens een oplaadpunt voor een eventuele elektrische auto of fiets. Ook is er mogelijkheid tot gebruik van het glasvezelnet.
Parkeren in de omgeving is overigens gratis.
Zowel het atelier/bijgebouw als het hoofdhuis zijn rondom verlicht met led verlichting met sensor.


Bijzondere bepalingen;
Van de totale oppervlakte van 407m2 wordt 36m2 ‘eeuwig’ gehuurd van de Gemeente Bergen voor een symbolisch bedrag van circa *60,- per jaar (*jaarlijks CPI geïndexeerd)
Dit betreft een strook erfscheiding aan de zijde van de Oude Bergerweg

De Stolp is een Provinciaal monument.

De voortuin en royale zijtuin liggen respectievelijk Zuid en Zuid-West en zijn door de ligging relatief geluid-luw, ondanks dat er uitvalswegen nabij liggen.
Ook in de woning is weinig geluid van verkeer waarneembaar door de isolatie en ligging. Door de ligging van de tuin rondom de woning is er de gehele dag mogelijkheid voor de zon.
In de zomer is de boerderij relatief koel vanwege de grote dakhoogte en de ligging, in de winter juist weer relatief warm. Er is geen Energie Label vereist omdat het een monument betreft, maar de energierekening is al jaren verrassend laag. (namelijk tussen de 250-300 euro) Vergelijkbaar met label C.

De woning wordt in principe geheel gestoffeerd en deels gemeubileerd opgeleverd.

De woning is gelegen in het oostelijk deel van Bergen, ongeveer 10 wandelminuten vanaf de gezellige kern van Bergen en nabij uitvalswegen.
Bos en duinen liggen op loopafstand. Het prachtige strand van Bergen aan Zee ligt op 20 min fietsen of 10 auto minuten.
De Europese School Bergen ligt op 6 fietsminuten afstand.
Direct naast de woning is een bushalte gelegen, die 2x per uur een directe snelle verbinding met Alkmaar NS biedt (8 min). Vanuit hier gaat 4x per uur een trein naar Amsterdam CS (28 min) of naar Haarlem CS (15 min)
In minder dan 40 minuten vanuit huis tot midden in het Centrum van Amsterdam dus!
Bergen heeft 3 middelbare scholen (waaronder een Vrije School) en een rijk cultureel- en verenigingsleven. Bekende evenementen zijn Jazz & Sail, de Kunst 10 Daagse, Bourgondisch Bergen en de wekelijkse kunstmarkt in het zomerseizoen.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1845
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1845
Woon oppervlakte 122
Inhoud woonhuis 489
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Schilddak
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonboerderij, 2-onder-1-kapwoning
Perceel oppervlakte 371
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Twee onder een kap Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 3
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout Berging voorzieningen Voorzien van elektra
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Ligging achtertuin west Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1845
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1845
Woon oppervlakte 122
Inhoud woonhuis 489
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Schilddak
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonboerderij, 2-onder-1-kapwoning
Perceel oppervlakte 371
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Twee onder een kap Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 3
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout Berging voorzieningen Voorzien van elektra
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Ligging achtertuin west Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

De nieuwste koopwoningen in Bergen (nh)