Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze royale vrijstaande woonboerderij biedt u het beste van twee werelden. U woont op korte afstand van alle dagelijkse voorziening en alles wat het buitengebied u te bieden heeft. De woonboerderij is gelegen op een perceel van maar liefst 2.080 m². De woonboerderij is vanaf 2007, met oog voor detail, geheel gerenoveerd en voorzien van alle gemakken en biedt tal van mogelijkheden waaronder B&B activiteiten, beroep aan huis of het bieden van mantelzorg. Tijdens de renovatie is zorg besteed aan behoud van authentieke elementen zoals het behoud van oude houten gebinten en plavuizen vloeren maar is ook aandacht besteed aan duurzaamheid (isolatie).

Door de ligging aan een rustige weg geniet u volop van privacy. De woning is zo gesitueerd dat alle belangrijke verbindingswegen binnen handbereik liggen. Kortom het beste van twee werelden.

Algemeen
- Woonoppervlakte: 398 m²
- Inhoud: 1620 m³
- Perceeloppervlakte: 2.080 m²
- Bouwjaar: omstreeks 1920, vanaf 2007 gerenoveerd
- Energielabel: C
- 36 zonnepanelen

Bijzonderheden
- De woonboerderij is vanaf 2007 tot 2022 van binnen en buiten gerenoveerd en gemoderniseerd.
- De woonboerderij wordt op verschillende wijzen verwarmd. Zo bestaat de mogelijkheid om ruimtes te verwarmen middels vloerverwarming, radiatoren, pellet kachels, houtkachel of middels airco’s;
- Vanwege de opzet van de indeling behoren het gedeeltelijk gebruiken van de woonboerderij voor B&B, kantoor of praktijk aan huis alsmede inpandige woning t.b.v. mantelzorg tot de mogelijkheden;
- Voorzien van alarminstallatie en camera’s rondom.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via de tuinpoort betreedt u de geheel omzoomde voortuin met toegang tot ontvangsthal. De hal is uitgevoerd met een natuurstenen tegelvloer, stucwerk wanden en plafond. Vanuit de ontvangsthal is de royale leefkeuken en 1e slaapkamer bereikbaar.

1e slaapkamer
De sfeervolle slaapkamer is voorzien van een houten vloer en beschikt over een wastafel met warm en koud water. Oude originele details, zoals een oude houten gebint, zijn behouden gebleven. Het raam op de slaapkamer is voorzien van een elektrische raamopener met vaste hor.

Leefkeuken
Lekker koken, eten en samen genieten, dat kan allemaal in deze royale leefkeuken. De originele schouw en het balkenplafond (gewelven/leem) in de keuken zijn tijdens de renovatie behouden gebleven. De leefkeuken, met prachtige natuurstenen tegelvloer, welke is voorzien van vloerverwarming, is van alle gemakken voorzien waaronder een 5 pits Falcon classic 90 (2021) gasfornuis met 3 ovens, cooker, inbouw koffieautomaat, combioven en een royale Amerikaanse koelkast (Samsung, 2021). Aan opslagruimte geen gebrek vanwege de aangrenzende, geheel betegelde kelder met originele zoutpekelbak en opkamer, welke nu in gebruik is als
kantoorruimte.

Vanuit de leefkeuken heeft u door middel van openslaande tuindeuren toegang tot de veranda (voorzien van verwarming, ventilator en afsluitbare zeilen). Aangrenzend aan de veranda de tuin welke voorzien is van een verwarmd zwembad met afsluitdoek.

1ste badkamer
De geheel betegelde badkamer op de begane grond is voorzien van een royaal hydromassage hoekbad, inloopdouche, (Heritage, Engels design) toilet en (Heritage, Engels design) badmeubel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming en Engelse designradiator

Living
Vanuit de leefkeuken is, door middel van twee zwart gecoate, restaurantdeuren de living bereikbaar. De voormalige koeienstal is sinds 2007 omgetoverd tot deze fantastische living van 70 m²! Details zoals oude gebinten zijn behouden gebleven maar ook de oude plavuizen zijn teruggebracht in de vensterbanken en in de vloer. Daarnaast is zelfs nog de voerbak behouden gebleven. Door de oude houten balken en de houten witte vloer zorgt dit, in combinatie met de natuurstenen, hoge openhaard, voor een frisse en landelijke uitstraling.

Evenals bij de leefkeuken beschikt de living over dubbele openslaande tuindeuren naar de tuin. Tevens bevindt zich in de living de trapopgang naar de 1ste verdieping. De ruimte kan verwarmd worden door middel van radiatoren (voorzien van ombouw), houthaard of airco.

TV-kamer
Vanuit de living loopt u door een dubbele schuifpui naar een heerlijk lichte, (zeer) ruime kamer die nu is ingericht als TV-kamer. Door de grote raampartij heeft u mooi uitzicht op het groen in de voortuin.

Praktijkruimte
De praktijkruimte is aansluitend aan de TV-kamer gelegen maar beschikt ook over een eigen ingang (voor- en achterdeur) en biedt daardoor perfecte mogelijkheden voor een praktijk, beroep aan huis, B&B of mantelzorg. De prakruimte beschikt over toilet en pantry/keuken. De ruimte is voorzien van (elektrische) vloerverwarming, ingebouwd muzieksysteem, camera's en alle ruimtes beschikken over warm en koud waterleidingen.

Studeer-/slaapkamer 2
Aangrenzend aan de living is de studie-/slaap-/werkkamer aanwezig welke in verbinding staat met de 1ste badkamer. De ruimte is net als de leefkeuken voorzien van een natuurstenen tegelvloer en vloerverwarming.

Bijkeuken
Via het achterportaal met toilet, welke bereikbaar is vanuit de living, bereikt u de bijkeuken. De bijkeuken is voorzien van een keuken in wandopstelling en witgoedaansluitingen. Verder is er in de royale bijkeuken volop bergruimte aanwezig, de Nefit-ketel uit 2007 en de boiler uit 2022 (40kw).

Berging/garage
Buitenom is de berging/garage aanwezig welke is voorzien van twee dubbele houten deuren. Momenteel is de berging/garage in gebruik als chill-ruimte. Naast deze berging/garage staat een overkapping van 7.00 x 3.00 m. en is afsluitbaar met zeilen zodat deze gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden. Momenteel is deze ruimte in gebruik als kattenren.

1E VERDIEPING

Overloop
Via de overloop, welke is voorzien van een laminaatvloer, met de oude houten dakspanten, heeft u toegang tot 4 slaapkamers, badkamer en een apart toilet. Als dat nog niet genoeg is er ook een (zeer) grote zolder aanwezig welke naar eigen inzichten ingericht kan worden.

Slaapkamer 3 en 4
De slaapkamers bevinden zich in de kopgevel van de woning en zijn in 2022 gerealiseerd. Slaapkamer 3 is voorzien van een airco en zonwering. Slaapkamer 4 is voorzien van een hor. Beide kamers hebben een dakraam.

2e Badkamer
De badkamer is voorzien van een inloopdouche en royaal badmeubel met dubbele wastafel in natuursteen. Boven het badmeubel is een volledige spiegelwand met inbouw verlichting aanwezig. De inloopdouche is voorbereid om voorzien te worden van een Sunshower. Ook is de badkamer voorzien van een designradiator.

Slaapkamer 5 en 6
Beide slaapkamers zijn voorzien van dakramen. De slaapkamers zijn net als de overloop voorzien van laminaat en hebben horren, verduistering en zonwering. Verwarming geschiedt middels opbouwradiatoren, maar men kan er ook voor kiezen om elektrisch te verwarmen via de aanwezige airco’s.

Zolder
Op de 1ste verdieping is nog een zolder aanwezig welke door de nieuwe eigenaar naar eigen inzicht ingericht kan worden. In de praktijkruimte zijn al voorbereidingen getroffen om een trapopgang naar de zolder te maken. Hierdoor ontstaan mogelijkheden om de zolder met praktijkruimte aan te wenden als mantelzorgwoning of B&B.

EXTERIEUR
De tuin biedt veel privacy en is voorzien van afsluitbare tuinpoorten en gaashekwerk. De achtertuin is onderhoudsvriendelijk uitgevoerd, door middel van straatwerk met cement voegen. Tevens is de tuin voorzien van een verwarmd zwembad met buitendouche, tuinhuisje met overkapping waarin de voorzieningen staan voor het zwembad (omgekeerde airco, UV-lampen en pomp) en terras. Naast de woonboerderij is een dierenweide aanwezig met kippen- en geitenverblijf (uitgevoerd in hardhout).

De combinatie van de, afsluitbare en verwarmde veranda, privacy, dierenweide en zwembad geeft u, zeker in de zomermaanden, de ultieme beleving van het buitenleven met stadse voorzieningen op korte afstand.

BUITENSTATE MAKELAARS: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 398
Inhoud woonhuis 1620
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Zwembad Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 2080
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 6
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Zolder aantal kamers 1 kamer
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 398
Inhoud woonhuis 1620
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Zwembad Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 2080
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 6
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Zolder aantal kamers 1 kamer
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs Helmond