Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Exclusieve woonboerderij aan de Brede Balrouw 42 te Hoeven
''Unieke en vrij gelegen woonboerderij in uitmuntende staat van onderhoud''

Locatie en ligging
Dit prachtige object is rustig gelegen in het buitengebied van Hoeven en heeft vrij uitzicht over de rondom gelegen landerijen. De (woon-)boerderij is gelegen op een riant perceel van circa 17.010 m² met daarbij nog eens 49.880 m² landbouwgrond. In 2003/2004 is de complete boerderij, inclusief bijgebouwen, volledig gerenoveerd. De boerderij is van alle gemakken voorzien en is uitstekend onderhouden.

Hoeven is een klein en gezellig dorp met een levendig dorpscentrum. De boerderij aan de Brede Balrouw 42 is gelegen op ca. 1,5 km van het dorpscentrum, maar door zijn ligging ademt de locatie rust en ruimte. De stadscentra van Breda en Roosendaal zijn binnen ongeveer een kwartier met de auto te bereiken.

Hoeven is centraal gelegen en diverse snelwegen (A16, A17, A59 en A58) zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. De grote steden zoals Rotterdam, Antwerpen en Den Bosch zijn binnen 40 autominuten bereikbaar. Het nabij gelegen natuurgebied Pagnevaart ligt tussen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd in en ligt op ca. 4 km afstand van de boerderij. Het bosgebied is ongeveer 35 ha. groot en is vrij toegankelijk. Je kunt hier heerlijk wandelen over diverse paden en laantjes.

Bouwconstructie en voorzieningen
De boerderij is gebouwd omstreeks 1928 en in 2003 compleet gerenoveerd en geïsoleerd. De twee bijgebouwen dateren uit 2005. De woning is in 2003/2004 geheel voorzien van een nieuwe onderheide constructie aan de binnenzijde. Enkel de buitengevel is nog gedeeltelijk traditioneel.

De woning is opgetrokken uit dubbelsteens muren en geïsoleerde spouwmuren, een geïsoleerde betonnen begane grondvloer en een betonnen verdiepingsvloer. In de gehele woning is mechanische ventilatie aanwezig en zowel de begane grond als de eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming. Het gehele dak is vernieuwd en volledig geïsoleerd en daarnaast is de woning voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

De boerderij wordt verwarmd middels een Itho Daalderop CV-ketel (2014) en de mechanische ventilatie wordt geregeld middels een J.E. Stork air ventilatie systeem. Verdere voorzieningen zijn onder andere gas, riolering, elektra (20 groepen en diverse krachtstroom groepen) en water. De woning is tevens voorzien van een alarminstallatie en stofzuiger systeem. Door de goede isolatiekwaliteit en het materiaalgebruik is de woning direct aan te sluiten op een alternatieve warmtebron zoals een lucht/water warmtepomp of aardwarmte.

De entree van de boerderij is gesitueerd aan de achterzijde van de voormalige schuur en heeft een enorm indrukwekkende entree bij binnenkomst. Deze hal heeft veel lichtinval en voelt ruimtelijk aan door de open vide. Vergeet zeker niet naar boven te kijken wanneer u dit object gaat bezichtigen.

Er ligt een prachtige hardstenen tegelvloer, deze is doorgelegd in de eetkamer en keuken. Zowel de hal als een groot deel van de andere ruimtes zijn afgewerkt met fijn spachtelputz als wandafwerking en een stucwerk plafondafwerking. Vanuit de hal is er toegang tot diverse ruimtes in de boerderij, zoals de bijkeuken, keuken, eetkamer, woonkamer, extra kamer en het toilet. De hal, keuken, eetkamer en extra kamer staan allemaal in open verbinding met elkaar maar zijn ook afzonderlijk af te sluiten, wat het geheel nog ruimtelijker maakt. De prachtige houten trapopgang richting de eerste verdieping is tevens gesitueerd in deze hal. Daarnaast bevindt zich nog een extra deur aan de tuinzijde van de woning waarmee de hal te betreden is.

Keuken en eetkamer
De eikenhouten maatwerk keuken staat in directe verbinding met de eetkamer en de keuken is geplaatst in een U-opstelling. Het aanrecht heeft een hardstenen werkblad en de keuken is verder voorzien van een dubbele gootsteen, een SMEG gasfornuis (6-pits met grill), een Bosch koelkast met groot vriesvak, een vaatwasser op hoogte en een Quooker. Verder is er voldoende bergruimte aanwezig in de ingebouwde servieskasten welke in zowel de keuken als de eetkamer te vinden zijn. De keuken is van alle gemakken voorzien en kan worden afgesloten middels de dubbele schuifdeuren. De eetkamer is heerlijk licht door de glazen dubbele deuren, welke tevens een prachtig uitzicht geven op de tuin. Door het de lichtinval leent de eetkamer zich goed voor een lekker ontbijt, maar ook voor een sfeervol diner. Vanuit de eetkamer is er ook toegang tot de hal middels een dubbele deur. In zowel de keuken als de eetkamer bevindt zich aan de buitenzijde zonwering in de vorm van markiezen.

Woonkamer
In de woonkamer ligt een prachtige houten vloer en ook deze ruimte is heerlijk licht door het grote aantal aanwezige raampartijen. De ramen hier zijn voorzien van traditionele houten rolluiken, welke inmiddels elektrisch te bedienen zijn. De aanwezige gashaard en de inbouwspots in het plafond maken de ruimte extra sfeervol in de avonden. Vanuit de woonkamer is eveneens de tuin toegankelijk en middels een luik in de vloer is ook de kelder te bereiken.

De woonkamer is afgewerkt met stucwerk als wand- en vloerafwerking. De kelderruimte is voorzien van een tegelvoer en biedt voldoende ruimte voor opslag.

Extra kamer
Op de begane grondvloer is nog een extra ruimte aanwezig. Deze ruimte is ideaal te gebruiken als tv-kamer, maar kan ook ideaal dienen als slaapkamer op de begane grond.

In de extra kamer is een royale maatwerk kastenwand aanwezig voor extra opbergruimte. De extra kamer is afgewerkt met vloerbedekking en fijn spachtelputz als wand- en plafondafwerking. Het is tevens mogelijk om een badkamer ensuite in deze ruimte te realiseren, de voorbereidingen zijn hiervoor al getroffen. In deze kamer is door de architect gezorgd voor extra lichtinval door nieuwe kozijnen te plaatsen in de binnenmuur. Dit geeft een extra dimensie aan deze raampartijen.

Vanuit de hal, en centraal naast deze extra kamer, is het toilet gelegen. De toiletruimte is voorzien van een tegelvloer, geheel betegelde wanden en is ingericht met een zwevend toilet.

Bijkeuken
In de bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine, droger en vriezer en er is een gootsteen aanwezig. Verder is hier de meterkast opgesteld (20 groepen waarvan diverse krachtstroom groepen). Vanuit de bijkeuken zijn zowel de achtertuin als het bijgebouw gemakkelijk te bereiken via de achterdeur.

Vanuit de hal is de eerste verdieping bereikbaar middels de houten centrale trap. De overloop/vide geeft een ruimtelijke en open sfeer. Je kijkt vanaf de overloop zo de ruime hal in. De overloop/vide geeft toegang tot de master bedroom met badkamer ensuite, vier slaapkamers, een badkamer en een technische ruimte.

De gehele bovenverdieping is voorzien van vloerverwarming en diverse losse radiatoren. In de technische ruimte is de opstelling voor de CV-installatie en de mechanische luchtbehandeling aanwezig. De traditionele houten plafondafwerking in combinatie met de strakke afwerking geeft een prettige sfeer. De originele houten spanten zijn behouden, maar op een bijzondere wijze verbonden met de houten kapconstructie.

Slaapkamers
Alle slaapkamers op deze verdieping zijn ruimtelijk en licht en hebben dezelfde afwerkingen. Alle slaapkamers zijn afgewerkt met fijn spachtelputz als wand- en plafondafwerking en zijn voorzien van een parket vloer. Alle raampartijen zijn voorzien van horren en elektrische rolluiken en daarnaast is iedere kamer voorzien van maatwerk inbouwkasten.

Masterbedroom met ensuite badkamer
De masterbedroom is zeer ruim en heeft een eigen badkamer en inloopkast. De slaapkamer is afgewerkt met een houten plafondafwerking, stucwerk wanden en een parketvloer. Ook deze ruimte is eveneens voorzien van horren. Deze badkamer is ingericht met 2 wastafels, een badmeubel, een geheel betegelde douche en een afgesloten toiletruimte.

Badkamer
De tweede badkamer op deze verdieping is modern en is eveneens voorzien van vloerverwarming, welke apart te bedienen is. De badkamer is ingericht met twee
separate wastafels, een ligbad, een toilet en een inloopdouche. De ruime badkamer is afgewerkt met stucwerkplafondafwerking, deels tegelwerk, deels stucwerk als wandafwerking en een tegelvloer. Door de ruime opzet en de aparte wastafels is de badkamer zeer geschikt voor grote gezinnen.

De onder architectuur aangelegde tuin is fraai en sfeervol ingericht en zorgt op deze manier voor rust en privacy. Zowel links als rechts van het perceel bevinden zich volgroeide groenstroken zodat u van voldoende privacy geniet. De tuin met veel groen is gelegen rondom de boerderij en is onder andere voorzien van twee betegelde terrassen, beukenhagen, taxus, Annabelle, kastanje- en notenbomen en nog vele andere soorten meerjarige beplanting en bomen. Vanuit de lange vijverpartij heeft u een prachtige doorkijk naar het achtergelegen perceel landbouwgrond.

In alle jaargetijden valt te genieten van deze prachtige tuin. Er is vrij zicht over de (deels eigen) aangrenzende landerijen en privacy is hier absoluut gegarandeerd.

Er zijn genoeg mogelijkheden om op diverse plekken op dit riante perceel heerlijk te vertoeven. Even weg van alle hectiek van het dagelijks leven.

Bijgebouwen
Naast de boerderij staan er op dit terrein nog een tweetal bijgebouwen. Het eerste vrijstaande bijgebouw dateert uit 2005 en beschikt over een oppervlakte van circa 204 m² (netto vloeroppervlakte) en bestaat uit twee verdiepingen. Het pand is opgetrokken in metselwerk spouwmuren, een betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en is voorzien van houten spanten en stalen gordingen. Het geïsoleerde zadeldak is gedekt met pannen. Dit gebouw is onder andere ingedeeld met een pantry, toilet en veranda én beschikt over 3 parkeerplaatsen met elektrische deuren.

Er is tevens een ruime zolder aanwezig welke ideaal ingericht kan worden als kantoor. De dakramen zorgen voor voldoende daglicht. Beneden in de garage zijn de pompinstallatie en de computer voor de tuin geplaatst. Dit bijgebouw beschikt over eigen voorzieningen zoals een zelfstandige CV-installatie en is ideaal te gebruiken als kantoor, gasthuis of aanleunwoning.

Stalletje en carport
De vrijstaande stal met carport is ingedeeld met deels een open overkapping en een afgesloten berging met twee paardenstallen. Deze stal/schuur is voorzien van een houten opbouw met metselwerk borstwering. De oppervlakte bedraagt ca. 60 m².

Terrein en voorzieningen
Deze luxe en goed afgewerkte boerderij met bijgebouwen is toegankelijk middels een fraai aangelegde eigen oprit met sierbestrating. De oprit is grotendeels bestraat met kinderkopjes en waaltjes en op eigen terrein is er meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor het parkeren van auto’s en andere voertuigen. Het genot van deze plek begint al bij de strak aangelegde oprit. Vanaf het terrein is direct te zien dat bij dit object alle gebouwen in zeer goede staat van onderhoud zijn, alles is tot in de puntjes verzorgd. De tuin rondom de boerderij is voorzien van sfeerverlichting en een groot deel van de tuin is te beregenen middels de automatische beregeningsinstallatie welke is aangesloten op een eigen grondwaterput.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan “Eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge” van de gemeente Halderberge, vastgesteld in 2017, heeft dit object de enkelbestemming ‘Agrarisch’.

Gebruiksmogelijkheden
Op het geheel is nog een agrarische bestemming aanwezig. Dit biedt, naast wonen in de bedrijfswoning, tevens de mogelijkheid om op deze locatie diverse (agrarische) bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Ook het opzetten van een kleinschalige paardenhouderij behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie nodig over de huidige bestemming en de mogelijkheden? Neem contact op met ons kantoor.

Landbouwgrond
Het huisperceel (bouwblok en tuin) bevindt zich op een totale oppervlakte van ca. 17.010 m². Ten noorden en ten oosten van het huisperceel bevinden zich nog twee percelen landbouwgrond met een totale oppervlakte van ca. 49.880 m². Het geheel is zowel met als zonder de landbouwgronden aan te kopen. De landbouwgronden zijn gedraineerd, betreffen lichte zavel gronden en hebben een goede vlakligging. De gronden zijn geschikt voor diverse teelten zoals aardappelen, uien, mais, grasland etc. Op alle percelen is een herinrichtingsrente van toepassing tot en met 2024. De aanwezig hoogspanningsmasten zullen naar verwachting medio 2030/2035 worden verwijderd.

Aanvullende informatie
Deze boerderij is zeer geschikt om wonen, werken en hobby te combineren. Denk hierbij aan agrarische bodemexploitatie met bijbehorende voorzieningen en hobbymatige agrarische activiteiten, (vollegronds) teeltbedrijven en overige agrarische bedrijven (met uitzondering van productiegerichte paardenhouderijen).

Vraagprijs voor het geheel (exclusief landbouwgrond) op ca. 1.70.10 ha:
Prijs op aanvraag.
Oplevering in overleg

Vraagprijs voor het geheel inclusief landbouwgrond op ca. 06.68.90 ha:
Prijs op aanvraag.
Oplevering in overleg

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging.

U kunt uiteraard alvast een kijkje nemen bij dit object via de te downloaden brochure.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 343
Inhoud woonhuis 1669
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 66890
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2014
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Steen
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Garage electra deur Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 343
Inhoud woonhuis 1669
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 66890
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2014
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Steen
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Garage electra deur Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Staal Makelaars BV

Wooninfluencers

Laden..