Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Droom je over wonen op een mooi stuk land midden in de natuur waar van alles mogelijk is? Van een enorme moestuin tot buitenkeuken, pizza oven en diertjes die rondscharrelen? En dat realiseren en beheren samen met een groep fijne buren? Zoek dan niet verder:
Er is een woning van 59m2 te koop die in het najaar casco zal worden opgeleverd.
Op land van 3590 m2 wonen op dit moment 2 families en een 1-persoons huishouden. De huidige bewoners zijn in 2021 gezamenlijk begonnen middels oprichting van een woonvereniging en aankoop van de stolpboerderij. Vervolgens is er grondig verbouwd en zijn er drie woningen gerealiseerd. Gelijktijdig is er een vergunningstraject gestart om toestemming te verkrijgen het gebouw te splitsen in 5 woningen. Dat is vergund. Onderdeel van de vergunning is dat de oude jongveestallen gesloopt, herbouwd en bewoond mogen worden. Zodoende gaat het project nu een volgende fase in. De huidige bewoners kijken er enorm naar uit om twee nieuwe bewoners/families te gaan verwelkomen op het land.
In het najaar van 2024 komt de eerste woning vrij. Een appartementsrecht van 59m2 met eigen huisnummer, die zich gedeeltelijk in de karakteristieke stolp en gedeeltelijk in de nieuw te bouwen aanbouw zal bevinden. De aanbouw krijgt een groen dak en wordt biobased gebouwd. De oplevering betreft Casco+. In de te downloaden folder staat verder toegelicht wat dit inhoudt. Gelijktijdig met de verkoop zal er een VVE worden opgericht.
In april/mei wordt er begonnen met de aanbouw en idealiter wordt de toekomstige bewoner betrokken bij de indeling (zie impressies in de folder voor enkele mogelijkheden indeling huis).
De huidige bewoners zijn meer dan buren maar tegelijkertijd ook allen gesteld op eigen privacy. Ze genieten van elkaars nabijheid; het spontaan samen eten, samen werken in de tuin en de kinderen die veel met elkaar spelen. Ieder heeft een eigen huis met alle voorzieningen, echter de tuin, het washok en gereedschapshok worden met elkaar gedeeld. Daarnaast is er nog een goedlopende vakantiewoning waarvan de inkomsten naar rato worden verdeeld. Hiermee zal de onderhoudspot worden gevuld en kunnen nieuwe projecten worden verwezenlijkt en/of lasten worden verlicht.
Dit huis biedt dus een unieke combinatie van rustig wonen in het groene buitengebied met gezelligheid om je heen.
De ligging van deze woning is werkelijk geweldig. Op nog geen 10 minuten wandelen door de duinen ben je bij het rustige strand van Camperduin. Hier zit ook de surfclub, er is een lagune en twee strandtenten. Het huis heeft aan de achterkant geen buren en de tuin geeft kilometers ver uitzicht uitzicht over de weilanden met schilderachtige luchten en uitkijk op de dijk en een beschermd vogelgebied. Aan de voorkant van de boerderij vind je de heuvelachtige bosrand vol wandelroutes, mountainbike en ruiterpaden. De heuvels, naaldbomen en het strandzand hier zijn on-nederlands en geven je het gevoel dat je in een mediterraans land bent.
Je hebt hier altijd een vakantiegevoel, met voldoende vermaak en gezellige horeca. Voorzieningen zijn binnen handbereik in de leuke dorpjes Groet en Schoorl. Alkmaar en het creatieve Bergen bevinden zich op zo'n 10 kilometer. En met het OV ben je in een uur op Amsterdam Centraal.
Ben je nieuwsgierig geworden? De huidige bewoners ook! Ze kijken er naar uit je te ontmoeten op een van de kijkdagen!
De kijkdagen vinden plaats op 18 februari en 3 maart, van 11.00 tot 14.00.
Meld je aan als je langs wilt komen!
Gevonden op Mijnhuisverkoopikzelf.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Benedenwoning, Standaard
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 59
Inhoud woonhuis 165

Overige

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Benedenwoning, Standaard
Bouwjaar 2024
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 2024
Woon oppervlakte 59
Inhoud woonhuis 165

Overige

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Mijnhuisverkoopikzelf.nl