Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

KEIZERSSTRAAT 32 AMSTERDAM


Lieflijk rijksmonumentaal pand uit 1785 op EIGEN GROND in hartje Amsterdam

Een meesterwerk dat teruggrijpt naar de glorieuze dagen van de 18e eeuw. Dit charmante rijksmonumentale pand uit 1785 vertelt het verhaal van eeuwenoud vakmanschap en tijdloze elegantie. Met zijn opmerkelijk gerestaureerde gevel waarbij de oude top met zijn karakteristieke halsgevel (XVIIIa) bewaard is gebleven. Het charmante huis bestaat uit een begane grond, een eerste verdieping, kapverdieping en een grote vliering. Het huis heeft 3 slaapkamers, maar dat kunnen er met een eenvoudige ingreep ook 5 worden. De badkamer is in 2023 gerenoveerd en als klap op de vuurpijl is het pand volledig onderkelderd met een royaal souterrain, dat een vrije hoogte tussen de balken van 1,98 meter biedt. Kortom, een ideale gezinswoning voor wie in hartje centrum van Amsterdam wil wonen.


LOCATIE
Wonen in het bruisende hart van Amsterdam, maar toch in een oase van rust? Dan ben je bij de Keizerstraat aan het juiste adres. Het rijksmonument ligt in een idyllisch stukje van de stad, in een autoluwe straat. Centraal en dicht bij veel van wat Amsterdam te bieden heeft. In de directe omgeving valt er volop te genieten van leuke speciaalzaken, gezellige cafés, terrasjes en restaurants. Op slechts enkele minuten lopen liggen het Waterloo- en Rembrandtplein. Het Centraal Station is eenvoudig bereikbaar binnen 5 minuten fietsen. Metrolijnen 51, 53 en 54 stoppen om de hoek, tram 14 en verschillende buslijnen stoppen op het Waterlooplein. Op de Nieuwmarkt zijn supermarkten voor de dagelijkse boodschappen en elke zaterdag is er de biologische markt. In de directe omgeving zijn tal van cafés en restaurants en is er een divers winkelaanbod. De OBA, twee goede scholen, de metro en het Centraal Station liggen op loopafstand.


DE TOUR
Bij binnenkomst kom je in een kleine hal met toegang tot de gezellige en open living. Hier is een warme ambiance gecreëerd door de prachtige eikenhouten vloer, de royale hoge plafonds en grote ramen die overvloedig daglicht aan voor- en achterzijde binnenlaten. Via de trap aan de voorzijde kun je naar het ondergelegen souterrain.


EERSTE VERDIEPING
Via de trap kom je op de eerste verdieping. Hier bevinden zich twee smaakvolle slaapkamers, elk met hun eigen charme. De slaapkamer aan de achterzijde heeft aan de achterzijde ter plaatse van de uitbouw een eenvoudige badkamer, terwijl de slaapkamer aan de voorzijde pronkt met prachtige glas-in-loodramen. Een in 2023 gerenoveerde badkamer met regendouche en toilet tussen de twee slaapkamers completeert deze verdieping.


TWEEDE VERDIEPING
Als je de trap vervolgt, kom je op de tweede verdieping. Hier tref je een ruim slaaploft waarbij de stoere balkconstructie zichtbaar is en de karakteristieke glas-in-loodramen aan de voorzijde. Ook is er een handige wastafel. En alsof dat nog niet genoeg is, is er over de hele lengte een vliering voor verdere uitbreiding of opslag, ook deze vliering is voorzien van ramen aan zowel de voor- als achterzijde.


HISTORIE EN OMGEVING
Gelegen in de historische buurt Lastage, ingeklemd tussen de Nieuwmarkt en de Kromboomsloot, ademt deze plek geschiedenis. De Keizersstraat, die vloeiend overgaat in de Korte Keizersstraat, vormt een rustige oase binnen de dynamische energie van de stad. Met het metrostation Nieuwmarkt vlakbij en Amsterdam Centraal op slechts 15 minuten loopafstand, geniet men hier van het beste van twee werelden: de rust van een historische wijk en de levendigheid van het stadscentrum.


RIJKSMONUMENT
Vaak horen we: 'Een rijksmonument, dan mag je toch niks?' Gelukkig is dat al lang niet meer het geval. Klein onderhoud dat het monument niet verandert, zoals schilderwerk in dezelfde kleur, binnen of buiten, is altijd mogelijk. Grotere werkzaamheden zoals wijzigingen aan de structuur, gevels of daken vereisen echter een vergunning. Het behoud van monumenten is een prioriteit voor de Rijksdienst, en bewoning is daarvoor de beste manier.


BOUWKUNDIG ONDERZOEK
Om jou als mogelijk toekomstige koper te ondersteunen bij de aankoop van dit unieke pand, hebben wij een gedegen bouwkundige keuring laten uitvoeren. Hierbij wordt niet alleen een transparant en duidelijk beeld van de bouwkundige staat van het rijksmonument verkregen, maar zijn ook de eventuele herstelkosten opgenomen in een overzicht. Dit bouwkundig onderzoek stellen wij uiteraard graag beschikbaar."


SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN RESTAURATIE
Om bewoonde rijksmonumenten in goede staat te houden, is er een subsidie beschikbaar voor rijksmonumenten met een woonfunctie. Sinds 2020 kunnen eigenaren van woonhuis-rijksmonumenten subsidie aanvragen via de Subsidie Woonhuismonumenten, met een jaarlijks budget van circa € 57 miljoen. Deze subsidie vervangt de oude fiscale aftrek voor monumentenkosten en ondersteunt particuliere eigenaren van rijksmonumenten bij het financieren van onderhoudswerkzaamheden zoals schilderen, gevelonderhoud, voegen, reparatie van kozijnen, glas, daken, goten en regenpijpen, fundering en constructie, buitenriolering, terreinverharding en het interieur. Na het onderhoud kunnen eigenaren jaarlijks een subsidieaanvraag indienen, waarbij zij 38% van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Meer informatie kunt u vinden op onze website en op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).


VERDUURZAMING VAN D- NAAR EEN A-LABEL
Redres is dol op bijzondere objecten, monumenten en industrieel erfgoed. Het zijn, evenals dit heerlijke huis, gebouwen die geheel eigen behoeften hebben voor wat betreft onderhoud en verduurzaming. Vanwege hun hoge leeftijd zijn dergelijke objecten op zichzelf – vanuit circulariteitsoogpunt – al duurzaam, maar in gebruik zijn ze dat zeker niet en er valt op dat vlak dus nog veel winst te behalen. Dat geldt ook voor dit rijksmonument: het energieverbruik kan bijvoorbeeld een stuk zuiniger.

* Verduurzamingslabel® *
Om u als koper hierin te begeleiden, hebben wij – naast het reguliere energielabel – een zogenaamd Verduurzamingslabel® laten vaststellen. Dit is een advies over hoe het object kan worden verduurzaamd, inclusief een scenario voor hoe deze prachtige woning van het huidige D-label naar een A-label kan worden gebracht, en met welke investering dat gepaard zou gaan. Hierbij is gekeken naar de meest effectieve en efficiëntste verduurzamingsoplossingen, waarbij rekening is gehouden met de monumentale status (beschermd dorpsgezicht) van het object.

Immers, juist bij verkoop en aankoop van een monumentaal object, en de daaropvolgende restauratie, of renovatie, zijn voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen de gunstigste momenten. Het Verduurzamingslabel® is dan een goede leidraad om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen. Dit object heeft beslist ruimte om te verduurzamen en de eerste aanzet is er al; we hebben een scan laten maken van het huis en deze stellen wij graag aan u ter beschikking.


NIEUW: ISDE SUBSIDIE NU OOK VOOR MONUMENTEN
Als eigenaar-bewoner van een monument kom je vanaf 2024 ook in aanmerking voor ISDE-subsidie voor isolatiemaatregelen (zoals glas-, gevel-, dak-, en vloerisolatie), een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Deze subsidies hebben speciale voorwaarden om de integriteit van monumenten te waarborgen en ze energiezuiniger te maken. Meer weten? Voor details over de voorwaarden en het verzekeren van een succesvolle aanvraag kun je bij ons terecht. www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isde-voor-monumenteigenaren


KORTOM
Dit overzichtelijke pand met een prettige indeling staat te wachten om zijn toekomstige nieuwe eigenaren te verwelkomen. Het huis biedt talloze mogelijkheden voor een liefdevolle invulling; de basis is er al. Voor meer informatie en een bezichtiging, neem gerust contact met ons op.


DISCLAIMER
De meters voldoen niet aan de standaard specificaties van de NEN 2580. Het officiële NEN 2580 woonoppervlak is, exclusief het souterrain, 89 m². Echter, wij wijzen er graag op dat het beschikt over een ruim souterrain dat aanzienlijk meer oppervlakte biedt dan traditionele inpandige ruimte. Voor verdere details over de eigenschappen en afmetingen van dit souterrain, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning grachtenpand, geschakelde woning
Bouwjaar 1785
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1785
Woon oppervlakte 124
Inhoud woonhuis 475
Aantal verdiepingen 5

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Zadeldak
Aan water Ja
Monument Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Tuin patio Ja
BouwjaarCV 2009
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 44
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Grachtenpand Ja
Oppervlakte woonkamer 28
Stadscentrum Ja
Voorzetramen Ja
Schakelwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
LeeftijdCV ketel 15
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning grachtenpand, geschakelde woning
Bouwjaar 1785
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1785
Woon oppervlakte 124
Inhoud woonhuis 475
Aantal verdiepingen 5

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Zadeldak
Aan water Ja
Monument Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Tuin patio Ja
BouwjaarCV 2009
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 44
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Grachtenpand Ja
Oppervlakte woonkamer 28
Stadscentrum Ja
Voorzetramen Ja
Schakelwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
LeeftijdCV ketel 15
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Redres de erfgoedexpert