Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Het vrijstaande DIJKHUIS aan de zeer populaire en idyllische Nieuwendammerdijk is een zeer ruime woning, met een zelfstandige studio-appartement - aan de achterzijde - en een eigen garage onderaan de dijk. Het huis staat op 290 m2 eigen grond en heeft een riant dakterras op dijkniveau met toegang vanuit de keuken en een grote tuin (nu grotendeels bestraat en functionerend als privé parkeerplaats).

Daarnaast ligt de woning op een prachtig stuk van de Nieuwendammerdijk, op kruipafstand van buurtcafe ´t Sluisje, vlakbij twee jachthavens en op loopafstand van het Vliegenbos en het Noorderpark en toch vlakbij winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Kortom, deze woning biedt alles wat je nodig hebt voor optimaal woongenot. Lees snel verder voor meer informatie!

Indeling
Dijkwoning

Op dijkniveau kom je binnen in een ruime en karakteristieke entree met boerenplavuizen, die toegang biedt tot het souterrain, hal, toilet, de keuken en de woonkamer.

Woonkamer/Keuken
De woonkamer is smaakvol afgewerkt in een lichte kleurstelling, met een lichte parketvloer en een origineel balkenplafond. Grote ramen laten aangenaam daglicht binnenstromen. De neutrale basis biedt een goed uitgangspunt om jouw persoonlijkewoonwensen te realiseren.

Naast de woonkamer bevindt zich de ruime keuken. Met diverse keukenapparatuur, zoals een ingebouwde gaskookplaat, afzuigkap, combi-magnetron, vaatwasser en een vrijstaande koel-/vriescombinatie.

Aan de achterzijde van de keuken vind je een kleine verhoging met een hardstenen vloer, een prachtige lichte plek om een gezellige eettafel te plaatsen. Dankzij de raampartijen komt er veel natuurlijk licht binnen, en is er ruim uitzicht over de achterkant van het huis. Vanuit de keuken betreed je tevens het ruime dakterras van maar liefst 51 m2!

Bovenverdieping
Op de bovenverdieping vind je twee goed bemeten slaapkamers. Bovendien is er een extra badkamer beschikbaar die vanuit de kapverdieping te bereiken is. Deze badkamer is voorzien van een ruime douche, wastafel en stortbak, waardoor het een praktische toevoeging is aan deze verdieping. Houd er wel rekening mee dat de badkamer op dit moment niet functioneel is, maar hier kan eenvoudig een comfortabele ruimte van worden gemaakt.

Souterrain
Het souterrain is te bereiken via een witte marmeren trap. Hier kom je in een ruime hal. Het souterrain heeft een goede stahoogte en verrassend veel raampartijen, wat bijzonder is voor een dijkwoning. Dit zorgt voor een aangename lichtinval en creëert een prettige sfeer in deze ruimte. Daarnaast is het souterrain ingedeeld met een tweetal slaapkamers en een aparte ruimte die momenteel functioneert als wasruimte, ideaal!

De lichte en ruime badkamer is geheel betegeld met witte mozaïektegels. De badkamer herbergt een whirlpool, natuurstenen aanrecht met twee wastafels, inloopdouche en een separaat toilet. Een deel van de zijmuur bestaat uit glazen bouwstenen. Naast de badkamer is de CV ketel gesitueerd.

Tuin
De woning is voorzien van een ruime, bestraatte tuin en een riant dakterras. Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om optimaal te genieten van het buitenleven. Het dakterras is ruim genoeg voor een comfortabele loungeset en zithoek, waardoor je in alle rust kunt ontspannen na een lange dag werken.


Indeling
Studio appartement
Achter het huis bevindt zich in de tuin een studio-appartement van circa 40 m2, met eigen ingang. Het betreft een open ruimte met een keukenblok met eigen CV, toilet met fontein, douche en ingebouwde verlichting. In de gehele studio ligt laminaat op de vloer. De mogelijkheden van de ruimte zijn eindeloos. Zo kan het dienen als een eigen B&B, kantoor aan huis, kangoeroewonen of de ruimte bij de voorwoning betrekken.

Omgeving
Geniet van de nabijheid van groene oases zoals het Vliegenbos, het Noorderpark en de Schellingwouderbreek die zich op loopafstand bevinden. Na een drukke dag kun je ontspannen met een verkwikkende wandeling door de natuur of een verkoelende duik in de haven. Bovendien is de waterrijke wijk kindvriendelijk, met diverse speelplaatsen in het Noorderpark waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Je zult ook blij zijn met de diverse voorzieningen in de directe omgeving. Of het nu gaat om een bakker, groenteman, ijssalon of lokale winkels en restaurants op het gezellige Purmerplein, je hebt alles binnen handbereik. Voor een breder scala aan winkels kun je terecht bij het Buikslotermeerplein. Bovendien zijn er meerdere scholen in de directe omgeving, wat ideaal is voor gezinnen.

Wat betreft horecagelegenheden zit je hier ook goed! Het nabijgelegen Hamerstraatgebied biedt een scala aan culinaire opties, waaronder de gerenommeerde Goudfazant en Stork, evenals gezellige kleine eetgelegenheden, ambachtelijke bierbrouwerijen en het karakteristieke café Het Sluisje op de sfeervolle Nieuwendammerdijk.

Voor een gemakkelijke verbinding met het stadscentrum en het Centraal Station, is de pont snel bereikbaar. Daarnaast biedt de woning een centrale locatie ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Met de Noord-Zuidlijn, op slechts 7 minuten afstand, zijn alle delen van de stad gemakkelijk te bereiken.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1700
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1700
Woon oppervlakte 222
Inhoud woonhuis 917

Overige

Perceel oppervlakte 290
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1700
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1700
Woon oppervlakte 222
Inhoud woonhuis 917

Overige

Perceel oppervlakte 290
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoekstra & van Eck Amsterdam Noord