Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Fantastisch penthouse met een fabuleus terras, waar Amsterdam in al haar diversiteit aan je voorbij trekt. Eigentijds en luxueus wonen op 114 m2 met een terras van ruim 45 m2 op de vijfde, hoogste verdieping van het tussen park en gracht gelegen appartementencomplex, En Bloc.

Wonen & koken
Het in 2020 opgeleverde penthouse in het mede door de bewoners zelf ontwikkelde complex ademt ruimte en vrijheid! Het penthouse is door de huidige, eerste eigenaar zelf ontworpen. Bij de indeling is optimaal gebruik gemaakt van de 15 meter brede gevel met terras, vrij uitkijkend over Amsterdam. Het penthouse is smaakvol en hoogwaardig afgewerkt met een prachtig lichtplan. Door het gebruik van rustgevende kleuren voel je je snel thuis. In het hele penthouse ligt een mooie lavasteen vloer, die de ruimtelijkheid nog eens extra benadrukt.

De optimale aandacht voor het uitzicht uit zich onder meer in de situering van de woonkamer en keuken. Je panorama is de bruisende stad, dit uitzicht gaat nooit vervelen. En toch is de woonkamer een oase van rust met aan de ene kant het terras. De andere wand bestaat uit antracietkleurige aku panelen, waarin ook onopvallend kasten zijn verwerkt.

De keuken is geheel op maat gemaakt met een prachtig kookeiland, waar je tijdens het koken uitkijkt over Amsterdam. Naast dat fenomenale uitzicht is er veel aandacht besteed aan comfort. De keuken is ruim bemeten met een langgerekt wit Hi-macs werkblad en bovendien goed geoutilleerd met een inductiekookplaat met kookveldafzuiging van Bora, een vaatwasser en veel bergruimte in tal van kasten en laden. Het kookeiland staat voor een houten kastenwand met onder andere een Neff oven en een koelvriescombinatie. Een paradijs voor de liefhebber.

Slapen & badderen
Diezelfde aandacht voor detail is ook te vinden bij de entree met garderobe en wederom onopvallend weggewerkte wandkasten. Voorbij de garderobe leidt een gang, met in de gehele lengte een (kleding)kastenwand, naar de beide, aan het park gelegen slaapkamers. Het is eventueel mogelijk om hier een derde slaapkamer te realiseren.
In de badkamer waan je je in een hotel; de wanden zijn opgetrokken uit hetzelfde materiaal als de lavasteen vloer en vormen een organische scheiding tussen de Hi-macs wastafel, de douche en het toilet. Ernaast is nog een separaat toilet.
Aan het einde van de gang ligt een grote bergruimte, waar ook de aansluiting voor de wasmachine en –droger te vinden is.

Dakterras
Het dakterras van ruim 45 m2 behoeft een aparte vermelding. Het terras strekt zich uit over de 15 meter brede achtergevel van het penthouse. Er is dus bijzonder veel ruimte voor zowel een grote eettafel als een loungehoek. Naast sfeervolle verlichting is er een extra aansluiting voor terrasverwarming. Vanaf het terras heb je een panoramisch uitzicht op de stad en ook het IJ is te zien. Er is altijd reuring rondom, maar je kunt het allemaal vanaf een comfortabele afstand bekijken.

Berging & optioneel parkeren
Het penthouse beschikt in de parkeerkelder van het complex - direct bij de lift- over een ruime berging. Direct ernaast is een parkeerplaats met laadpaal beschikbaar, de vraagprijs voor de parkeerplaats bedraagt € 70.000 k.k, de halfjaarlijkse canon bedraagt € 78,54 tot 30 april 2025. De bewoners hebben daarnaast de beschikking over een speciale app waarmee vrije parkeerplaatsen van medebewoners kunnen worden gereserveerd. Handig voor bezoek!

Toekomstbestendig
De nieuwe wijk Houthaven is klimaatneutraal gebouwd. Het penthouse is gasloos, aangesloten op stadsverwarming en voorzien van een vloerverwarming, die ook omgezet kan worden in een vloerkoeling. Heel aangenaam op warme dagen. Uiteraard is de isolatie uitstekend, is de gehele zonnige gevel voorzien van een elektrische zonwering en heeft het penthouse zes zonnepanelen op het dak.

En Bloc
Het comfort gaat ook buiten de eigen voordeur verder en zichtbaar is dat het complex vanuit de visie van de gebruiker ontworpen is. De entrees van het complex zijn fraai vormgegeven en er is een gemeenschappelijke ruimte, die veelvuldig in gebruik is. Of het nu gaat om Pilates sessies, om te vergaderen of om een kinderfeestje, het is een kwestie van aanmelden en het staat in de agenda. De gemeenschappelijke ruimte is voorzien van een keuken en een aangename inrichting inclusief een groot beeldscherm. Daarnaast biedt het complex aan al haar bewoners een ruime, gemeenschappelijke fietsenstalling, die over drie lagen uitstrekt. De bakfietsen kunnen op de begane grond, alle andere fietsen kunnen op de twee lager gelegen lagen staan. Een elektrische tandriemband aan de ene kant en een borstelgoot aan de andere maken het werk licht.

Houthaven
Memeleiland is een van de zeven eilanden in de Houthaven en is park en wonen tegelijk. Waar ooit de timmerlui van de scheepswerven rondliepen en schippers hun lading losten, wonen nu Amsterdammers in een spiksplinternieuwe Amsterdamse woonwijk. Voorzieningen zijn op loopafstand: scholen, winkels, waaronder twee supermarkten. Maar ook leuke en goede restaurants en cafés. Een nieuwe woonwijk van Amsterdam, die al ver voordat deze volledig af is enorm populair is. Een paradijs voor jong en oud met een zwemplek aan de oever van het IJ om de hoek.

De bereikbaarheid is uitstekend. Hemelsbreed ligt de Houthaven op twee kilometer afstand van het Centraal Station. Met de fiets ben je binnen 5 minuten in de gezellige Jordaan. Of sneller nog in het Westerpark, waar altijd wat te doen is. Met de auto ben je met vijf minuten rijden op de ring A10.
Directe busverbindingen rijden heel de stad door en de pont steekt over naar Amsterdam-Noord. En heb je een boot, dan vaar je zo het IJ op.

High lights
• Licht en ruim penthouse van circa 114 m2, tussen park en gracht
• Waanzinnig dakterras van ruim 45 m2 met prachtig uitzicht
• Energiezuinig en klimaatneutraal
• Gelegen op de vijfde verdieping, te bereiken met een lift en de trap
• Inclusief grote separate berging
• Parkeerplaats met laadpaal te koop, vraagprijs € 70.000 k.k. op basis van een canonbetaling
• Voorzien van zonnepanelen
• Vloerverwarming en -koeling
• Luxe woonkeuken en stijlvolle badkamer
• Fraaie lavasteen vloer door hele penthouse
• Ruime inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine en -droger
• De erfpachtcanon voor het penthouse bedraagt thans per halfjaar € 5.167,38 (fiscaal aftrekbaar!). Het huidige tijdvak (voortdurend recht van erfpacht) loopt tot 1 mei 2068
• De omzetting naar eeuwigdurende erfpacht is onder de gunstige voorwaarden aangevraagd
• Servicekosten voor de VvE bedragen € 207,72 voor het penthouse

Maak een afspraak en kom dit bijzondere penthouse ervaren.

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.?

Kenmerken

Algemeen

Soort woning penthouse
Aantal kamers 3

Woningdetails

Woon oppervlakte 114
Inhoud woonhuis 377
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Garage Ja
Aan park Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Aan water Ja
Woontype Appartement
Dakterras Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Penthouse Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Parkeerkelder Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Buitenzonwering Ja
Stadsverwarming Ja
Aantal slaapkamers 2
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Stadsverwarming
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning penthouse
Aantal kamers 3

Woningdetails

Woon oppervlakte 114
Inhoud woonhuis 377
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Garage Ja
Aan park Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Aan water Ja
Woontype Appartement
Dakterras Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Penthouse Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Parkeerkelder Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Buitenzonwering Ja
Stadsverwarming Ja
Aantal slaapkamers 2
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Stadsverwarming
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hallie & Van Klooster Makelaardij